OK13 på trapperne...

 
Pressemeddelelse
På mandag får vi en stak papirer i hænderne. Der står, hvilke overenskomstkrav Finansministeriet stiller til forhandlingerne med ansatte i staten – også til gymnasielærerne

​På mandag får vi en stak papirer i hænderne. Der står, hvilke overenskomstkrav Finansministeriet stiller til forhandlingerne med ansatte i staten – også til gymnasielærerne. Vi ved endnu ikke, hvad ordlyden er, men alt tyder på, at gymnasieområdet også bliver et sted, hvor der skal effektiviseres. Det er fair nok. I krisetider skal vi alle bidrage.

Gorm Leschly, formand for Gymnasieskolernes Lærerforening, siger:

GL har nogle forslag til, hvordan det kan gøres – også uden at det går udover kvaliteten i uddannelserne. For os er fagligheden det centrale: At vi kan levere kvalificeret undervisning. Det har vi kunnet hidtil, selv om gymnasiet i de senere år har undergået kolossale forandringer og er blevet mødt med store udfordringer.

Gorm Leschly fortsætter:

I 2007 blev godt 32.000 studenter. I sommer satte vi huen på næsten 10.000 flere. Engang var det de få elever, der gik videre til de gymnasiale uddannelser. Nu er det fire ud af fem unge. Den opgave har gymnasierne løftet. Jeg er aldrig stødt på en forælder, der var bekymret ved udsigten til at sende sin teenager i en gymnasieuddannelse.
Gymnasiet er en succes, fordi gymnasielærerne har stået vagt om deres faglighed og kvaliteten i undervisningen.

Men den større rekruttering har stillet større krav til gymnasielærerne. Gymnasielæreren skal både have Christian, som kommer fra en ikke-boglig baggrund, med – og sørge for, at den dygtige Emma også bliver udfordret. Det gør den enkelte lærer med differentieret undervisning, og det gør de enkelte skoler med særlige tiltag.

Gymnasiet er en succes, fordi gymnasielærerne har stået vagt om deres faglighed og kvaliteten i undervisningen.

Tag Haderslev Katedralskole som et eksempel. Her bliver eleverne i de nye HF-klasser screenet for deres faglige niveau, og undervisningen bliver tilrettelagt derefter. Eller se på Gefion Gymnasium, som arbejder med at bruge lærer- og ledelsesressourcerne fleksibelt for at sætte fokus på udvikling af studieretningsgymnasiet. Det virker.

Når GL går til overenskomstforhandlingerne, er det med indfaldsvinklen: Vi vil gerne være med til at gøre gode uddannelser endnu bedre. Faktisk er det engagerede gymnasielærere, som er nøglen til udviklingen.

Gymnasielærere giver gerne mere og bedre undervisning – det er vi ved at se på konkret på en række skoler. Det er derfor vi sammen med rektorforeningen opfordrer skolerne til at lave forsøg om at udvikle uddannelserne og sikre en smidig arbejdstilrettelæggelse.

Men der skal fortsat være en afgrænsning af det grænseløse arbejde – og det må vi finde en model for ved forhandlingsbordet.

Vi går til forhandlingsbordet med åbent sind. Det er der, vi forhandler,

slutter Gorm Leschly.

Emner: OK13; OK13-forhandlingerne
Interessent: