Vil gymnasielærere selv forhandle deres løn?

Pressemeddelelse
 
Nej, siger de, når GL spørger landets gymnasielærere.

​​​Kun 10% af gymnasielærerne er enige i udsagnet "Jeg kunne godt tænke mig selv at forhandle mine løn- og arbejdsvilkår". Dette er uanset om lærerne er 35, 45 eller 55, viser undersøgelse blandt gymnasielærere, som GL gennemførte i foråret 2010.

GL ved derfor ikke, hvorfra Personalestyrelsen (jf. Politiken  22. september 2010) har tal om, at seks ud af ti gymnasielærere skulle ønske selv at forhandle deres løn.

Man får som regel svar, som man spørger.  Men det betyder ikke, at man dermed kan konkludere, som man har lyst.

Ifølge Politiken har Personalestyrelsen stillet spørgsmålet "Hvad finder du mest motiverende?" – Personlige tillæg eller generelle lønstigninger. Logisk nok vil de fleste svare personligt, fordi det handler om dem selv, men det betyder ikke, at man kan konkludere, at man dermed vil sætte reallønssikringen over styr. Det betyder heller ikke, at det er personlige tillæg, som motiverer mest. Det afgørende er, at arbejdet og arbejdspladsen opleves som attraktivt!

GL vil rette henvendelse til Personalestyrelsen for at få udleveret den undersøgelse, som er lagt til grund for artikler i Berlingske Tidende den 4. september og i Politiken den 22. september 2010.

Personalestyrelsen har efterfølgende offentliggjort undersøgelsen.

(22. september 2010. Tilføjelse 1. oktober 2010)​

Emner: Løn
Interessent: Tillidsrepræsentant; Leder