Psykisk arbejdsmiljø oversigt

 
 

​​​​

 

 

Arbejdspladsvurderinghttps://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/psykisk/Sider/Trivsel.aspxArbejdspladsvurderingSkolen skal gennemføre en APV mindst hvert tredje år.
Forstå og forebyg stress - for lederehttps://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/psykisk/stress/Sider/Forstaa-stress---for-ledere.aspxForstå og forebyg stress - for ledereGode løsninger skal som regel findes i fællesskab
Hvordan passer jeg på mig selv for ikke at blive stresset?https://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/psykisk/stress/Sider/Hvordan-passer-jeg-paa-mig-selv-for-ikke-at-blive-stresset.aspxHvordan passer jeg på mig selv for ikke at blive stresset?​​​​​Stress er et kollektivt problem, og der skal derfor kigges på arbejdspladsen, hvis den præges af stress.
Høje følelsesmæssige krav i arbejdethttps://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/psykisk/Sider/Hoeje-foelelsesmæssige-krav-i-arbejdet.aspxHøje følelsesmæssige krav i arbejdetFlere gymnasielærere bukker under for ubalancer mellem arbejdsvilkår og høje følelsesmæssige krav i arbejdet. Hvad skyldes det, og hvad kan man gøre for at stoppe udviklingen? Lyt til podcasten og få forklaringer og anbefalinger fra Mette Vesterager, filosof, coach og forfatter, og Ditte Rask, arbejdsmiljøekspert og konsulent i GL.
Indsats på skolenhttps://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/psykisk/stress/Sider/Indsats-på-skolen.aspxIndsats på skolenStress har store konsekvenser for den enkelte, for kollegerne og for skolens samlede økonomi. Forebyg bl.a. ved opfølgning på APV.
Når møder stresserhttps://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/psykisk/stress/Sider/Møder.aspxNår møder stresserNogle møder er gode og konstruktive, andre ville man bare ønske, man ikke havde deltaget i. Hvad er det for møder - og kan de undgås?
Pas på dig selv og dine kollegerhttps://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/psykisk/stress/Sider/Pas-på-dig-selv-og-dine-kolleger.aspxPas på dig selv og dine kollegerPjece om arbejdsmiljø
Planlæg tidenhttps://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/psykisk/Sider/Planlaegtiden.aspxPlanlæg tidenLigesom undervisningstimer er skemalagte, bør man skemalægge sin forberedelse og opgaverettelse
Rådgivning om psykisk arbejdsmiljøhttps://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/psykisk/Sider/Dusordning.aspxRådgivning om psykisk arbejdsmiljøSom medlem af GL har du mulighed for at tale med en konsulent, som har erfaring med rådgivning om psykiske arbejdsmiljøproblemer. Rådgivningen har mulighed for at tilbyde dig samtaler hos en psykolog.
Stop krænkende adfærdhttps://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/Sider/Stop-kraenkende-adfaerd.aspxStop krænkende adfærdArbejdsgiver har ansvaret for at forebygge og håndtere krænkende seksuelle handlinger på arbejdspladsen. Medarbejderne og tillids- og arbejdsmiljørepræsentanterne skal inddrages i det forbyggende arbejde, så man i fællesskab får udstukket tydelige anbefalinger og retningslinjer for en god kultur og omgangstone på de gymnasiale arbejdspladser. Det understreger GL i papiret Stop krænkende adfærd, som skal hjælpe sko​lerne med at udvikle de forebyggende initiativer.
Stress - en guide til dig, der er ved at blive stressethttps://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/psykisk/stress/Sider/Stress---en-guide-til-dig-der-er-blevet-stresset.aspxStress - en guide til dig, der er ved at blive stressetKontakt TR, arbejdsmiljørepræsentant, GL, psykolog eller din læge
Stress - et kollektivt problemhttps://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/psykisk/stress/Sider/Stress.aspxStress - et kollektivt problemForebyg stress på skolen
Teamsamarbejdehttps://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/psykisk/Sider/Teamsamarbejde.aspxTeamsamarbejdePublikationer om teamsamarbejde i de gymnasiale uddannelser.
Tips til at få en bedre søvnhttps://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/psykisk/stress/Sider/Tips-til-at-faa-en-bedre-soevn.aspxTips til at få en bedre søvn​​Søvn er vigtig både for dit fysiske og psykiske helbred. Mangel på søvn mærkes hurtigt og giver sig til udtryk i fx irritabilitet, humørsvingninger, indadvendthed og koncentrationsbesvær. Derfor er det vigtigt at arbejde med at få en god søvnkvalitet.

Emner:  
Interessent: