Psykisk arbejdsmiljø oversigt

 
 

​​​​​​​

 

 

Arbejdspladsvurderinghttps://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/psykisk/Sider/Trivsel.aspxArbejdspladsvurderingSkolen skal gennemføre en APV mindst hvert tredje år.
Belastninger og håndteringsstrategier i gymnasielærerarbejdehttps://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/psykisk/Sider/Belastninger-og-haandteringsstrategier-i-gymnasielærerarbejde.aspxBelastninger og håndteringsstrategier i gymnasielærerarbejde
Det er et kollektivt problem, når gymnasielærere rammes af stresshttps://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/psykisk/stress/Sider/Stress-er-et-kollektivt-problem-.aspxDet er et kollektivt problem, når gymnasielærere rammes af stressUndersøgelser viser, at gymnasielærere i høj grad er belastet af høje følelsesmæssige krav i arbejdet og af belastninger som følge af stor arbejdsmængde, intensitet og modstridende eller uklare krav i arbejdet.
Forstå og forebyg stress - for lederehttps://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/psykisk/stress/Sider/Forstaa-stress---for-ledere.aspxForstå og forebyg stress - for ledereGode løsninger skal som regel findes i fællesskab
Hvordan passer jeg på mig selv for ikke at blive stresset?https://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/psykisk/stress/Sider/Hvordan-passer-jeg-paa-mig-selv-for-ikke-at-blive-stresset.aspxHvordan passer jeg på mig selv for ikke at blive stresset?​​​​​Stress er et kollektivt problem, og der skal derfor kigges på arbejdspladsen, hvis den præges af stress.
Høje følelsesmæssige krav i arbejdethttps://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/psykisk/Sider/Hoeje-foelelsesmæssige-krav-i-arbejdet.aspxHøje følelsesmæssige krav i arbejdetFlere gymnasielærere bukker under for ubalancer mellem arbejdsvilkår og høje følelsesmæssige krav i arbejdet. Hvad skyldes det, og hvad kan man gøre for at stoppe udviklingen? Lyt til podcasten og få forklaringer og anbefalinger fra Mette Vesterager, filosof, coach og forfatter, og Ditte Rask, arbejdsmiljøekspert og konsulent i GL.
Indsats på skolenhttps://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/psykisk/stress/Sider/Indsats-på-skolen.aspxIndsats på skolenStress er ikke et individuelt problem, det er ledelsens og kollektivets ansvar at forebygge og tackle stress på arbejdspladsen.
Når møder stresserhttps://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/psykisk/stress/Sider/Møder.aspxNår møder stresserI en travl hverdag kan det være relevant at overveje, hvordan vi bruger hinandens tid, fx i mødekulturen på skolen. Nogle møder er gode og konstruktive, andre ville man bare ønske, man ikke havde deltaget i. Hvad er det for møder - og kan de undgås?
Pas på dig selv og dine kollegerhttps://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/psykisk/stress/Sider/Pas-på-dig-selv-og-dine-kolleger.aspxPas på dig selv og dine kollegerPjece om arbejdsmiljø
Rådgivning om psykisk arbejdsmiljøhttps://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/psykisk/Sider/Raadgivning-om-psykisk-arbejdsmiljoe.aspxRådgivning om psykisk arbejdsmiljøSom medlem af GL har du mulighed for at tale med en konsulent, som har erfaring med rådgivning om psykiske arbejdsmiljøproblemer. Har du desuden en pension hos Akademikerpension, har du adgang til en sundhedsordning​ med bl.a. psykologhjælp.
Stop krænkende adfærdhttps://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/Sider/Stop-kraenkende-adfaerd.aspxStop krænkende adfærdArbejdsgiver har ansvaret for at forebygge og håndtere krænkende seksuelle handlinger på arbejdspladsen. Medarbejderne og tillids- og arbejdsmiljørepræsentanterne skal inddrages i det forbyggende arbejde, så man i fællesskab får udstukket tydelige anbefalinger og retningslinjer for en god kultur og omgangstone på de gymnasiale arbejdspladser. Det understreger GL i papiret Stop krænkende adfærd, som skal hjælpe sko​lerne med at udvikle de forebyggende initiativer.
Stress - en guide til dig, der er ved at blive stressethttps://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/psykisk/stress/Sider/Stress---en-guide-til-dig-der-er-blevet-stresset.aspxStress - en guide til dig, der er ved at blive stressetKontakt arbejdsmiljørepræsentant, TR, GL, psykolog eller din læge
Stress - et kollektivt problemhttps://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/psykisk/stress/Sider/Stress.aspxStress - et kollektivt problemForebyg stress på skolen
Teamsamarbejdehttps://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/psykisk/Sider/Teamsamarbejde.aspxTeamsamarbejdePublikationer om teamsamarbejde i de gymnasiale uddannelser.
Tips til at få en bedre søvnhttps://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/psykisk/stress/Sider/Tips-til-at-faa-en-bedre-soevn.aspxTips til at få en bedre søvn​​Stress er koblet tæt sammen med søvnbesvær, som vi desværre ved, at mange gymnasielærere plages af.

Emner:  
Interessent: