Bliv inspireret til at skabe attraktive arbejdspladser

 
 
Gymnasiale arbejdspladser skal være attraktive. Derfor afsatte GL midler til at støtte en række skoleprojekter, der på forskellig vis har fokuseret på, hvordan man kan gøre arbejdspladsen mere attraktiv.

​​​​​​​​​Gymnasiale arbejdspladser skal være attraktive. Derfor afsatte GL midler til at støtte en række skoleprojekter, der på forskellig vis har fokuseret på, hvordan man kan gøre arbejdspladsen mere attraktiv. 

Mange af de udfordringer, projekterne berører, er stadig relevante for skoler rundt om i landet. ​Du kan læse mere om projekternes resultater, erfaringer og gode råd på siderne nedenfor. 

Desuden kan du læse cand.merc., ph.d., Helle Heins 10 bud på, hvordan man på den enkelte skole kan fortsætte arbejdet med at udvikle spændende gymnasiale arbejdspladser for ledere og lærere.

Du kan også orientere dig i COWI's undersøgelse af gymnasielæreres arbejdsforhold, som blev lavet for GL. Undersøgelsen dannede baggrund for de konkrete skoleprojekter, GL støttede.

 

 

Anerkendelsehttps://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/attraktive-arbejdspladser/Sider/Anerkendelse.aspxAnerkendelseGensidig respekt, accept, værdsættelse, tolerance og humor er nøgleord i arbejdet med anerkendelse.
Attraktive arbejdspladserhttps://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/attraktive-arbejdspladserAttraktive arbejdspladserGymnasiale arbejdspladser skal være attraktive. Derfor afsatte GL midler til at støtte en række skoleprojekter, der på forskellig vis har fokuseret på, hvordan man kan gøre arbejdspladsen mere attraktiv.
Indretning af arbejdspladser på skolenhttps://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/attraktive-arbejdspladser/Sider/Arbejdspladser-på-skolen.aspxIndretning af arbejdspladser på skolenDe fysiske rammer kan have en positiv effekt på samarbejde og videndeling. Indretning skal tage højde for forskellige behov.
Kommunikér målrettethttps://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/attraktive-arbejdspladser/Sider/Kommunikation.aspxKommunikér målrettetFlere af de støttede projekter valgt at benytte sig af ved at fokusere på at skabe en god kommunikationsstruktur og -kultur.
Kompetenceudvikling i centrum på en attraktiv arbejdspladshttps://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/attraktive-arbejdspladser/Sider/Kompetenceudvikling.aspxKompetenceudvikling i centrum på en attraktiv arbejdspladsTo skoler forsøgt sig med at udarbejde en fælles kompetenceplan. Andre haft fokus på udvikling af ledertalenter.
Tag godt imod nye lærere https://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/attraktive-arbejdspladser/Sider/Nye-lærere.aspxTag godt imod nye lærere 26-06-2018 22:00:00En god start på en ny arbejdsplads er vigtig.
Tag hånd om stress, og skab bedre trivselhttps://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/attraktive-arbejdspladser/Sider/Balance-mellem-arbejde-og-fritid.aspxTag hånd om stress, og skab bedre trivselEn attraktiv arbejdsplads er én, hvor kollegaerne er opmærksomme på hinanden og taler åbent om problemerne, hvis ikke alle trives.
Vidensdeling, sparring og inddragelse på skolernehttps://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/attraktive-arbejdspladser/Sider/Organisering-og-teamsamarbejde.aspxVidensdeling, sparring og inddragelse på skolerneFlere af skolerne har skabt nye teamstrukturer fx på tværs af fag. Andre har fokuseret på relationerne mellem ledelse og lærere.

Emner:  
Interessent: