Stop krænkende adfærd

Nyhed
 
​​metoo.jpg 

Arbejdsgiver har ansvaret for at forebygge og håndtere krænkende seksuelle handlinger på arbejdspladsen. Medarbejderne og tillids- og arbejdsmiljørepræsentanterne skal inddrages i det forbyggende arbejde, så man i fællesskab får udstukket tydelige anbefalinger og retningslinjer for en god kultur og omgangstone på de gymnasiale arbejdspladser. Det understreger GL i papiret Stop krænkende adfærd, som skal hjælpe sko​lerne med at udvikle de forebyggende initiativer.

GL's formand, Tomas Kepler, ser papiret som et vigtigt og nødvendigt skridt i kampen for at dæmme op for krænkende handlinger.

​​Debatten om #MeToo og seksuelle krænkelser på arbejdspladser i forskellige sektorer og brancher har for alvor bidt sig fast. Mange efterlyser placering af ansvar i konkrete sager, og vi kan konstatere et voksende behov for retningslinjer og anbefalinger til, hvad man stiller op for at komme krænkelser og overgreb til livs. Det er baggrunden for, at GL har udgivet papiret. Jeg ser det som et helt rigtigt og nødvendigt skridt, som forhåbentlig vil blive brugt på skolerne og kan inspirere til, at man lokalt udformer de retningslinjer og tiltag, der passer til den enkelte skole,

​understreger GL-formanden.

Læs GL's papir Stop krænkende adfærd.​

Emner: Arbejdsmiljø
Interessent: Arbejdsmiljørepræsentant