AR-nyt: arbejdsmiljøseminar og professionel kapital mv.

AR-nyt
 

​​​

Arbejdsmiljøseminar 2019

GL og Danske Gymnasier inviterer endnu en gang til 1½ dags arbejdsmiljøseminar. Seminaret foregår i Nyborg den 14.-15. januar 2019.

Seminaret giver mulighed for at høre:

  • Malene Friis Andersen (NFA), der bl.a sætter fokus på, hvordan et strategisk arbejde med medarbejderskabet kan forbedre arbejdsmiljøet.
  • Janne Gleerup (RUC), der holder oplæg om, hvordan digitalisering påvirker vores arbejdsmiljø
  • Pernille Steen Pedersen (CBS), der opfordrer til at slippe stress ud af skammekrogen
  • Dacapo, der tager fat i scener fra gymnasiernes hverdag og kobler dem til balancen mellem arbejde og privatliv

Seminaret er en sektorrettet mulighed for efteruddannelse inden for arbejdsmiljø for både arbejdsmiljørepræsentanter og ledere. Arbejdsmiljørepræsentanter skal, i henhold til arbejdsmiljølovens § 9, hvert år tilbydes supplerende arbejdsmiljøuddannelse af en varighed svarende til 1½ dag.

Der er et begrænset antal pladser, og tilmelding er efter først-til-mølle princippet. Sidste frist for tilmelding er den 21. december 2018.

Du kan tilmelde dig og læse mere om pris, programmet og de praktiske detaljer her.

 

Gør I noget særligt for arbejdsmiljøet på din skole?

Hvert år uddeler Arbejdsmiljørådet priser til arbejdspladser, der har gjort noget særligt for arbejdsmiljøet og skabt resultater, som andre kan lære af.
Arbejdsmiljøprisen uddeles i en række kategorier - bl.a. "psykisk arbejdsmiljø" og "unge og nyansattes arbejdsmiljø". 

Hvis du er arbejdsmiljørepræsentant på en skole, der har arbejdet fokuseret på at forbedre arbejdsmiljøet og opnået gode resultater - fx ved hjælp af en afdækning af professionel kapital - kan du tage initiativ til at indstille din arbejdsplads til Arbejdsmiljøprisen.

Du kan læse mere om kategorierne, kriterierne for vurderingen af indstillingerne, og hvordan du indstiller din arbejdsplads her. Sidste frist for indstilling er den 25. januar 2019.

 

Konference: Professionel Kapital i praksis

Torsdag den 21. marts 2019 afholdes en konference, der afslutter projektet Professionel kapital i praksis. Projektet er gennemført i et samarbejde mellem GL og en række skoler.

Hvis din skole har afdækket professionel kapital via GL's koncept eller overvejer at gøre det, giver konferencen mulighed for at få del i erfaringer fra skoler, der arbejder med professionel kapital.
Konferencen byder desuden på konkrete redskaber til- og forskningsbaseret viden om, hvordan din skole med professionel kapital kan arbejde med kvalitet og et godt arbejdsmiljø.
Lær af:

  • VUC Nordjylland, Lemvig Gymnasium og Nørresundby Gymnasium & HF, der hver især og i samarbejde har arbejdet med at følge op på deres professionelle kapital-undersøgelser.
  • Tage Søndergård Kristensen, der videregiver erfaringer fra 150 skoler, som arbejder med professionel kapital.
  • Lene Tanggaard, der sætter fokus på arbejdsfællesskaber, der styrker den professionelle kapital.
  • Malene Friis Andersen, der fortæller om professionel kapital, stress og anerkendelse i arbejdet.
  • Hanne V. Moltke, der fortæller, hvordan en god proces for opfølgning på en professionel kapitalundersøgelse kan se ud.

Konferencen afholdes på VUC Nordjylland i Aalborg. Du kan tilmelde dig og læse mere om konferencen her.


​​Afdækning af professionel kapital i foråret 2019

Der er nu gennemført 200 afdækninger af professionel kapital. Hvis din skole skal afdække i foråret 2019, skal I tilmelde jer inden 1. februar 2019. Når I afdækker professionel kapital, er der mulighed for samtidigt at afdække fysisk apv. Afdækning af professionel kapital koster 10.000 kr. Afdækning af fysisk APV koster 5.000 kr. oveni. Læs mere om professionel kapital her.


Emner: Arbejdsmiljø
Interessent: Arbejdsmiljørepræsentant