AMR-nyt december 2021

AR-nyt
 
podcasts, BFA-besøfsteam, webinar

Kære arbejdsmiljørepræsentant

Nu er det snart jul og nytår. Derfor vil GL's hovedbestyrelse og sekretariat sige dig tak for i år. Det har været et år præget af bl.a. tilbagevenden efter Corona-nedlukningen, hvor der i den grad har været brug for dygtige arbejdsmiljørepræsentanter.

I dette nyhedsbrev kan du læse om en ny GL-podcast, der ser nærmere på bekendtgørelsen om psykisk arbejdsmiljø og en ny vejledning fra Arbejdstilsynet om stor arbejdsmængde og tidspres. Hvis du ikke fik hørt årets andre podcasts fra GL om psykisk arbejdsmiljø, kan du finde links til dem i nyhedsbrevet. Derudover kan du læse om BFA's besøgsteam og tilmelde dig et webinar om, hvorfor restitution og pauser er vigtige. 

Podcast - Fokus på psykisk arbejdsmiljø

Podcasten fokuserer på, hvordan du og dine kolleger kan arbejde med at forebygge psykiske arbejdsmiljøproblemer på skolerne. Vi ser bl.a. nærmere på, hvordan I kan hente hjælp i bekendtgørelsen om psykisk arbejdsmiljø og den nye vejledning om stor arbejdsmængde og tidspres.

Hør podcasten Fokus på psykisk arbejdsmiljø med GL's arbejdsmiljøkonsulent Ditte Rask.
Læs bekendtgørelsen om psykisk arbejdsmiljø her
Læs vejledningen "Stor arbejdsmængde og tidspres" her
Du kan også afprøve Arbejdstilsynets dialogkort fra den nye AT-vejledning om "Stor arbejdsmængde og tidspres"

Webinar om restitution og pauser

BFA og TeamArbejdsliv fokuserer i webinaret på, hvorfor restitution og pauser er så vigtige for os. Hent viden og få inspiration til, hvordan I kan arbejde med pausekulturen i praksis.
Tilmeld dig webinaret 20. januar kl. 14 – 15 her
Læs mere om restitution og pauser her

BFA's besøgsteam

BFA Velfærd og Offentlig administration er klar med et nyt besøgsteam til at inspirere og vejlede en række udvalgte arbejdspladser om at forebygge og håndtere væsentlige arbejdsmiljøproblemer. Det gælder bl.a. arbejdspladser fra undervisningsområdet. Det kan fx handle om krænkende handlinger, ergonomi og ubalance mellem opgaver, indflydelse og udviklingsmuligheder. Indsatsen udspringer af trepartsaftalen fra 2020 om prioriterede nationale arbejdsmiljømål.

Læs mere om, hvordan du som AMR kan bruge besøgsteamet her

Genhør podcasts:
Høje følelsesmæssige krav i arbejdet

Fik du ikke hørt podcasten om høje følelsesmæssige krav i arbejdet, har du muligheden her
Flere gymnasielærere bukker under for ubalancer mellem arbejdsvilkår og høje følelsesmæssige krav i arbejdet. Hvad skyldes det, og hvad kan man gøre for at stoppe udviklingen? Lyt til podcasten og få forklaringer og anbefalinger fra Mette Vesterager, filosof, coach og forfatter, og Ditte Rask, arbejdsmiljøkonsulent i GL.

Vend godt tilbage efter Corona-krisen

Du kan også (gen)høre podcasten "Vend godt tilbage efter Corona-krisen" her
Hvordan vender jeg bedst tilbage til skolen efter et hæsblæsende år med store Corona-omvæltninger, der har vendt op og ned på min hverdag? Og hvordan kan skolen hjælpe mig og mine kolleger sikkert og trygt tilbage? De spørgsmål stiller mange lærere sig ved indgangen til et nyt skoleår. Få råd og anbefalinger fra GL's arbejdsmiljøkonsulent Ditte Rask.

Oversigten over GL's foreløbige 16 podcasts finder du her
Du kan også høre podcasts fra GL i kanalen "GL Passiar" på din mobil - fx i podcast-app'en til  Android og iPhone.

Tak for din indsats i 2021.
GL ønsker god jul og godt nytår!

 


www.gl.org

​Du modtager dette nyhedsbrev, fordi du er registreret som arbejdsmiljørepræsentant


Emner: Arbejdsmiljø
Interessent: Arbejdsmiljørepræsentant