Afskedigelse ved nedskæringer eller elevnedgang

Hvad gør jeg
 

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Er der en risiko for, at du bliver afskediget, eller er du varslet afskediget, er det vigtigt, at du tager kontakt til din tillidsrepræsentant og GL's sekretariat​ hurtigst muligt. Er du vikar, og er du blevet informeret om, at du ikke får forlænget din ansættelse, bør du ligeledes kontakte sekretariatet​.

Det har store økonomiske konsekvenser at blive afskediget. Særligt medlemmer omkring de 60 år vil blive ramt økonomisk hårdt, ikke mindst fordi deres udsigt til at opnå anden beskæftigelse kan være lille. Det kan for gruppen af lærere på omkring de 60 år være nødvendigt at indgå en aftale med skolen om en senior- eller fratrædelsesordning som alternativ til en afskedigelse. Også her skal TR og sekretariatet​ kontaktes hurtigst muligt.​​​​​​

Her på siden kan du finde information om​, hvordan du bør forholde dig, og hvilke medlemstilbud GL tilbyder dig.​​

 

 

Er du blevet afskediget pga. nedskæringer?https://www.gl.org/loenogans/afskedigelse/Sider/Er-du-blevet-afskediget.aspxEr du blevet afskediget pga. nedskæringer?Se her, hvad du skal gøre
Find job - søg bredt https://www.gl.org/loenogans/afskedigelse/Sider/Soeg-job.aspxFind job - søg bredt Få afklaret dine kompetencer - det er første skridt i jobsøgningen.
Medlemstilbud for afskedigede medlemmerhttps://www.gl.org/loenogans/afskedigelse/Sider/Medlemstilbud-for-afskedigede-medlemmer.aspxMedlemstilbud for afskedigede medlemmerGL's medlemstilbud til dig, der er blevet afskediget, ikke er blevet genansat efter en vikaransættelse eller er arbejdsløs gymnasielærer.
Hvem kan benytte GL's tilbud?https://www.gl.org/loenogans/afskedigelse/Sider/Hvem-kan-benytte-GL's-tilbud.aspxHvem kan benytte GL's tilbud?Oversigt og kriterier for GL's tilbud til dig, der mister dit job. Det kan fx være pga. nedskæringer, færre elever eller som konsekvens af reformen, at du mister dit job. Tilbuddene skal medvirke til at hjælpe dig videre i et nyt job.
TR's rolle ved nedskæringer og afskedigelser https://www.gl.org/loenogans/afskedigelse/Sider/Tillidsrepraesentantens-rolle-ved-nedskaeringer-og-afskedigelser.aspxTR's rolle ved nedskæringer og afskedigelser Hvis en skole står over for nedskæringer, som medfører reduktion i antallet af lærere, er det vigtigt, at tillidsrepræsentanten er opmærksom på en række punkter i forhold til at støtte afskedigelsestruede medlemmer bedst muligt.
Tilbud til skoler: Rådgivning om værdige afskedigelserhttps://www.gl.org/loenogans/afskedigelse/Sider/Tilbud-til-skoler---raadgivning-om-vaerdige-afskedigelser.aspxTilbud til skoler: Rådgivning om værdige afskedigelserSamarbejdsaftale med AS3 Transition
Egen opsigelsehttps://www.gl.org/loenogans/afskedigelse/Sider/Nytjob_sigeop.aspxEgen opsigelseSig ikke dit job op, før du har skriftlig sikkerhed for det nye job - og har aftalt vilkårene for det nye job.
Særligt hensynhttps://www.gl.org/loenogans/afskedigelse/Sider/Genanbringelsesordning.aspxSærligt hensynGymnasielærere, der underviser ved stx/hf er omfattet af en overenskomstbestemmelse om "særligt hensyn" ved afskedigelse som følge af sygdom eller arbejdsmangel.

Emner:  
Interessent: