Rådgivning af skoler om værdige afskedigelser

 
 

​​​​​​​​​​​​​​​Nedskæringer er en realitet, og på en række skoler er det desværre ikke muligt at undgå afskedigelser.

Derfor har GL valgt at indgå i et samarbejde med AS3 Transition om en rammeaftale, der skal hjælpe skolerne til at sikre værdige afskedigelsesforløb.

På det erhvervsgymnasiale område har Danske Erhvervsskoler og GL i fællesskab indgået en samarbejdsaftale med AS3 Transition.

Samarbejdsaftalerne betyder, at skolerne til reduceret pris kan benytte AS3's tilbud om rådgivning, krisehjælp og træning af ledere og medarbejdere i at gennemføre så ordentlige og værdige afskedigelser som muligt. Både af hensyn til den enkelte, men også af hensyn til at sikre at skolen kommer godt videre efter afskedigelserne.

GL har valgt at indgå i samarbejdet med AS3, fordi vi mener, at dels krisehjælp, dels viden og træning af både ledere og tillidsrepræsentanter, kan bidrage til, at samarbejdet på skolen forbliver godt efter afskedigelserne, og at den eller de afskedigede behandles værdigt og kommer bedst muligt videre.

Samarbejdsaftalen tilbyder skræddersyede forløb til skoler, der står over for at skulle gennemføre afskedigelser af personale som følge af nedskæringer.

Det erhvervsgymnasiale område

Læs her en kort beskrivelse af de tilbud, aftalen indeholder: DE-GL-AS3 onepager.pdf

og læs her den samlede aftale:GL-DE-AS3.pdf


Stx, HF og VUC

Læs her en kort beskrivelse af de tilbud aftalen indeholder: GL-onepager.pdf

og læs her den samlede aftale: Rammeaftale GL og AS3.pdf


​Yderligere information

Hvis du har spørgsmål til aftalerne, er du velkommen til at kontakte Sine Rønberg Hansen i GL's sekretariat, mail: srh@gl.org eller telefon: 33 29 09 69. 

Emner: Afskedigelse; Fyret; Varslet fokus; Nedskæringer fokus; Nedskæringshåndbogen
Interessent: Tillidsrepræsentant