Karriere, afklaring og jobsøgning

 
 

​​​​​​​​​​​​Du kan deltage i GL's skræddersyede karriereforløb​, der fokuserer på kompetenceafklaring, værktøjer til jobsøgning og viden om arbejdsmarkedet. Du kan også læse mere om kompete​nceafklaring på Magistrenes A-kasses (MA) hjemmeside.  ​Næste skridt i jobsøgningen er at kende jobmarkedet og lægge dit cv på en række relevante jobdatabaser. Du kan finde inspiration til dette på denne side.


Søg bredt – brug jobdatabaser

Magistrenes A-kasse har listet de vigtigste jobsøgningsdatabaser: Generelle jobdatabaser, Akademikerdatabasen, internationale jobmuligheder, resurser for selvstændige og iværksættere og Senior Erhverv.

Mange jobdatabaser stiller en elektronisk jobagent til rådighed, der gør arbejdet nemmere for dig, udvælger de typer stillingsopslag, du har udvalgt og sender dig besked på din mail. Se links til databaser her.

LinkedIn

LinkedIn er et godt værktøj at bruge i din jobsøgning. Både til at synliggøre dine kompetencer og til at styrke dit faglige og professionelle netværk. Det er derfor en god ide at oprette en profil på LinkedIn eller overveje, om du kan udvide den måde, du bruger LinkedIn. Har du brug for inspiration, indgår brug af LinkedIn i de karriereforløb GL tilbyder, ligesom fx Magistrenes A-kasse udbyder kurser.


Jobsøgning i små og mellemstore virksomheder – Brug Akademikerdatabasen

Akademikerkampagnen skaber jobåbninger for akademikere, der ønsker at arbejde i Danmarks SMV´er (små og mellemstore virksomheder). Akademikerkampagnen arbejder med at synliggøre højtuddannedes værdi og skaber dialog og match mellem akademikerne og virksomhederne. Kampagnens resultater er reelle jobåbninger og viser, at akademikere, der bliver ansat hos SMV'er, får et job med spændende opgaver, udviklingsmuligheder og en arbejdsdag med stor indflydelse på vækst, strategi og planlægning.

Akademikerdatabasen
Akademikerbasen er åben for alle jobsøgende akademikere og er uafhængig af kommercielle interesser. Akademikerbasen er en CV-database direkte målrettet private virksomheder og bliver anvendt til at finde egnede kandidater, når der skabes konkrete jobåbninger i akademikerkampagnen. Er du kandidat og vil du arbejde i en privat virksomhed? Læg dit CV på Akademikerbasen her.

Arrangementer med fokus på jobskabelse 
Akademikerkampagnen planlægger flere utraditionelle og nyskabende events og arrangementer i 2016 med fokus på jobskabelse for akademikere i private virksomheder. Fælles for alle arrangementerne er det direkte møde med virksomheder og arbejdsgivere, der ønsker at komme i dialog med jobsøgende akademikere. Der vil dog ofte være begrænset antal deltagere, og der er tilmelding efter "først til mølle-princippet. Med en profil på Akademikerbasen.dk vil du være en af de første, der inviteres til arrangementerne.

​​​​

Særlige jobordninger

Der findes en række jobordninger, tilskudsmuligheder for virksomheder, databaser og andre indsatser, du som højtuddannet ledig kan benytte i din jobsøgning.

MA har udarbejdet en beskrivelse af en række forskellige jobordninger. Find dem her

Der findes en række særlige jobordninger, som retter sig mod forskellige grupper. Det gælder blandt andet: Innobooster, Iværksætterpilot, ErhvervsPhD, Introduktionsstillinger i det offentlige og Handicapkompensation.

Du kan med fordel bruge dem aktivt i din jobsøgning ved blandt andet at gøre arbejdsgiverne opmærksomme på ordningerne. Det kan være en god idé at præsentere arbejdspladsen for en projektidé, der kan give et billede af, hvilke opgaver du vil kunne være med til at løfte på arbejdspladsen. Flere af ordningerne ligger under Innovationsfonden, som er offentlig og råder over store beløb til de forskellige initiativer.

Virksomhedernes tilskudsmuligheder

Akademikerkampagnen har udarbejdet en beskrivelse af de tilskudsmuligheder, virksomhederne har, når de ønsker at ansætte højtuddannede: Løntilskud, virksomhedspraktik og Innobooster.

"Mange virksomheder gør brug af tilskud, når de ansætter deres første akademiker. Med praktik og løntilskud kan virksomhederne ansætte en ny akademisk medarbej­der uden beregning eller med reduceret lønudgift for en periode. Det giver god tid til oplæring og til at få et solidt indtryk af såvel faglige som personlige kompetencer." (Akademikerkampagnen).

Emner: Varslet fokus
Interessent: