Ny national sprogstrategi - hvad nu?

Arrangement
 
GL og Dansk Industri inviterer til høring om regeringens sprogstrategi. Høringen foregår i Fællessalen på Christiansborg den 5. december klokken 13 - 16.

​​Regeringen har den 29. november offentliggjort en strategi for styrkelse af fremmedsprog i uddannelsessystemet. GL og Dansk Industri inviterer i fællesskab til en høring om strategien.

Høringen skal også ses som en opfølgning på GL' s tænketank om sprog, hvor GL sammen med en række aktører anbefalede 10 indsatser til at styrke sprog i gymnasiet.

Program

Velkomst
Annette Nordstrøm Hansen (formand, GL) og Charlotte Rønhof (underdirektør, DI) byder velkommen til høringen.

Sprogstrategien fra universiteternes perspektiv
Hanne Leth Andersen (rektor, Roskilde Universitet) og Jens Erik Mogensen (prodekan for uddannelse, det humanistiske fakultet, KU) kommenterer strategien. 

Sprogstrategien fra gymnasiernes perspektiv

Ivar Ørnby (rektor, Knord), Christine Léturgie (formand, Fransklærerforeningen), Niels Leifer (bestyrelsesmedlem, Spansklærerforeningen) og Jens Philip Yazdani (formand, DGS) kommenterer og vurderer.

Pause (ca. kl. 14.15)

Strategien - set udefra
Steinar Nybøle (afdelingsdirektør, Fremmedspråksenteret, Norge) står i spidsen for det norske sprogcenter og vil præsentere sit perspektiv på den danske strategi.
Høring om national sprogstrategi - oplæg v Steinar Nybøle.pdf

Debat med de uddannelsespolitiske ordførere
Ordstyrer: Jacob Fuglsang


Hoeringfoto.jpg

 

Tilmeld dig konferencen her
Sidste frist for tilmelding er mandag den 4. december kl. 08.00

Pladserne tildeles efter først-til-mølle-princippet. Det er gratis at deltage i konferencen. GL betaler transport med tog/bus på standardklasse for medlemmer. Skal du bruge togbilletter, kan de bestilles her

Da der er sikkerhedsforanstaltninger for at komme ind på Christiansborg, er det vigtigt, at alle er tilmeldt og kommer i god tid.​

 

Emner: Sprogfag
Interessent: