Vil du med til Georgien i GL's solidaritetsprojekt?

Ny ansøgningsfrist for deltagelse i solidaritetsprojekt i Georgien: 17. april 2017

​​GL har søgt en bevilling på ca. ½ mio. kr. fra Udenrigsministeriets Naboskabspulje via CISU (Civilsamfund i Udvikling) til et samarbejde med den georgiske gymnasielærerorganisation, ESFTUG. Projektets formål er at fremme demokratisk skoleudvikling og bidrage til at opbygge uddannelsespolitisk kapacitet i Georgien. GL har medio januar 2017 fået besked fra CISU om, at den endelige afgørelse, om hvorvidt GL modtager midlerne, er udskudt til medio maj 2017. Det betyder, at den hidtidige tidsplan vil blive rykket, som det fremgår af den opdaterede projektansøgning.

GL er fortsat meget interesseret i at høre fra lærere, der er interesserede i at deltage i projektet.

Georgien skole 2a.jpg 

Projektet skydes i gang med besøg fra GL's georgiske samarbejdspartner. Herefter gennemfører de danske lærere to og to ét af de fire seminarer i Georgien. Alle seminarer bliver afholdt i nærheden af Tblisi, og der deltager 40 georgiske lærere og repræsentanter fra ESFTUG på hvert seminar. De danske lærere har ansvaret for at planlægge og gennemføre et af de fire seminarer i samarbejde med den georgiske lærerforening. Seminarerne foregår på engelsk, og der vil være tolkning til/fra georgisk.

Georgien.jpg 

GL søger lærere, der ønsker at medvirke, og som har deres skoles støtte til at gå ind i projektet, således at eleverne på de danske skoler også kan få udbytte af, at skolen har en lærer, der medvirker i projektet.

Interesserede lærere kan kontakte Sine Rønberg Hansen i GL's sekretariat på tlf.: 33 29 09 69 eller på srh@gl.org. Send gerne en mail med oplysning om, hvilket seminaremne du ønsker at medvirke i, hvad din faglige baggrund er for at kunne overføre dine erfaringer i temaet til et andet land, dine sprogkundskaber samt, om du har erfaring med skoleudveksling eller har medvirket i tværkulturelle projekter.

Fristen for at indsende en mail om din interesse for at deltage i projektet  er udskudt til den 17. april 2017.

Se revideret projektbeskrivelse her: Resubmission application.pdf

 

Seminarer

  • Skoledemokrati
  • Evaluerings- og feedbackkultur
  • Brug af it i undervisningen
  • Elevcentreret undervisning

 

Vilkår for at deltage i projektet

Interesserede lærere deltager dels under de georgiske samarbejdspartnernes besøg i Danmark samt planlægger og afholder ét af de fire seminarer, hvor man skal regne med 7 rejsedage i alt.

Rejse, ophold og kost bliver dækket af projektet. Herudover bliver der ydet en delvis tidskompensation på 12,5 á 375 kr. til skolen, for at læreren er bortrejst. Det er op til læreren og skolen at aftale, hvordan den resterende tid dækkes.

Emner: Internationalt
Interessent:  
Artikeltype: