Internationalt arbejde i GL

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Der er to aspekter i GL’s internationale arbejde. Det ene er et solidaritetshensyn, hvor GL kan være med til at hjælpe andre, det andet er en deltagelse, der hænger snævert sammen med GL’s egen medlemsinteressevaretagelse. 

Her følger GL det uddannelsespolitiske arbejde i Norden, i EU og i OECD og samarbejder med lærerorganisationer i andre lande for at få kendskab til forholdene og for at samarbejde om et kvalificeret med- og modspil til de uddannelsespolitiske initiativer, der udspringer af regeringernes stigende samarbejde.

Seneste nyheder om GL's internationale arbejde​

Vi har lavet​ et historisk arkiv til tidligere internationale nyheder her​​​.​​​​

Emner: Internationalt
Interessent:  
Artikeltype:  

 

 

Besøg af Georgisk lærerrepræsentation i Danmarkhttp://www.gl.org/uddannelse/internationalt/Sider/Besøg-af-Georgisk-lærerrepræsentation-i-Danmark.aspxBesøg af Georgisk lærerrepræsentation i Danmark04-09-2017 22:00:00Delegation fra GL's partner i Georgien besøgte danske gymnasier i slutningen af august 2017.
Styrket EU samarbejde på uddannelsesområdethttp://www.gl.org/uddannelse/internationalt/Sider/Styrket-EU,samarbejde-på-uddannelsesområdet.aspxStyrket EU samarbejde på uddannelsesområdet19-11-2017 23:00:00Statscheferne støtter udvidet uddannelsessamarbejde selv om samarbejdet ligger uden for EU-traktaten.
Første europæiske uddannelses summithttp://www.gl.org/uddannelse/internationalt/Sider/Første-europæiske-uddannelses-summit.aspxFørste europæiske uddannelses summit22-01-2018 23:00:00EU undervisningsministrene drøfter på det første europæiske uddannelses topmøde d. 25.1.2018 tre nye initiativer fra EU Kommissionen.
Nyt GL solidaritetsprojekt i Georgienhttp://www.gl.org/uddannelse/internationalt/Sider/Vil-du-med-til-Georgien.aspxNyt GL solidaritetsprojekt i Georgien14-05-2017 22:00:00GL har d. 22. maj 2017 fået besked om, at vores ansøgning om nyt solidaritetsprojekt i Georgien er godkendt.
Foreløbig afslutning på GL's projekt i Tunesienhttp://www.gl.org/uddannelse/internationalt/Sider/Foreløbig-afslutning-på-GL's-projekt-i-Tunesien.aspxForeløbig afslutning på GL's projekt i Tunesien16-05-2017 22:00:00Med omlægningen af Det arabiske Initiativ har vi måttet afslutte vores projekt i Tunesien. Men GL arbejder for at SGES fortsat kan spille en rolle i DANIDAs nye DAPP-program administreret af Oxfam/Ibis i Tunesien, og GL assisterer gerne i denne proces.
FN's verdensmål for 2030 - dansk handleplanhttp://www.gl.org/uddannelse/internationalt/Sider/FN's-verdensmål-for-2030---dansk-handleplan.aspxFN's verdensmål for 2030 - dansk handleplan09-05-2017 22:00:00Den danske regering lancerede 31. marts 2017 sin plan for implementeringen af de nye verdensmål de 17 SDG'er - Sustainable Development Goals.
EU revision af de 8 nøglekompetencer unge skal beherskehttp://www.gl.org/uddannelse/internationalt/Sider/EU-revision-af-de-8-nøglekompetencer-unge-skal-beherske.aspxEU revision af de 8 nøglekompetencer unge skal beherskeEU har netop gennemført en høringsrunde, hvor man har efterspurgt forslag til revision af de 8 Key Competences, som unge skal lære under deres uddannelse.
Skoleudvikling for en god begyndelse i livethttp://www.gl.org/uddannelse/internationalt/Sider/Skoleudvikling-i-EU.aspxSkoleudvikling for en god begyndelse i livetEU Kommissionen offentliggjorde tirsdag den 30. juni 2017 sin meddelelse om skoleudvikling og fremragende undervisning for en god begyndelse i livet.
PISA analyse om elevtrivsel og elevers finansielle kundskaberhttp://www.gl.org/uddannelse/internationalt/Sider/Opfølgende-PISA-analyse-om-elevtrivsel-og-elevers-finansielle-kundskaber.aspxPISA analyse om elevtrivsel og elevers finansielle kundskaber06-06-2017 22:00:00OECD laver en række specielanalyser af PISA materialet og har på det seneste udsendt en analyse af elvtrivsel og af elevernes finansielle færdigheder.