Elevtilfredshedsundersøgelser på gymnasieuddannelserne

​​​​Mange skoler gennemfører spørgeskemaundersøgelser af elevernes tilfredshed med forskellige forhold på skolen. De kan være nyttige og anvendes konstruktivt på mange skoler.

Fx kan spørgsmålet "Vil du anbefale gymnasiet til dine venner?" være en indikator på, hvor tilfredse eleverne er med uddannelsen.

Læs mere om elevtilfredshedsundersøgelser.

 

 

Sæt fokus på læringhttp://www.gl.org/uddannelse/institutioner/elevtilfredshed/Sider/Elevtrivselsundersoegelse_2012.aspxSæt fokus på læring16-05-2013 22:00:00Eleverne er glade for deres skole. De synes, at deres lærere er fagligt dygtige og velforberedte. Det viser undersøgelse af elevernes tilfredshed med gymnasieuddannelserne. Der må dog gerne sættes endnu mere fokus på læringen.
Eleverne anbefaler gymnasieuddannelsernehttp://www.gl.org/uddannelse/institutioner/elevtilfredshed/Sider/Eleverne_anbefaler_gymnasieuddannelserne_elev2011.aspxEleverne anbefaler gymnasieuddannelserne15-05-2012 22:00:00Gymnasielærernes faglige dygtighed får 7,8 på en skala fra 1 til 10, hvor 10 er bedst. Overordnet set anbefaler eleverne gymnasieuddannelserne med en score på 8,1, så man må sige, at gymnasiet og gymnasielærerne mere end består elevernes evaluering i den årlige elevtrivselsundersøgelse.
Lærerne betyder mest for elevernes karaktererhttp://www.gl.org/uddannelse/institutioner/elevtilfredshed/Sider/Laererne_vigtigst_for_elevernes_karakterer.aspxLærerne betyder mest for elevernes karakterer10-10-2011 22:00:00Elevernes vurdering af læreren på gymnasieuddannelserne er den enkeltfaktor, der har størst betydning for elevernes afgangskarakterer. "Lærernes faglige dygtighed" scorer samtidig højest, når eleverne bliver bedt om at vurdere en række overordnede forhold på skolerne.
Om elevtilfredshedsundersøgelserhttp://www.gl.org/uddannelse/institutioner/elevtilfredshed/Sider/om-elevtilfredshedsundersoegelser.aspxOm elevtilfredshedsundersøgelserMange skoler gennemfører spørgeskemaundersøgelser af elevernes tilfredshed med forskellige forhold på skolen. De kan være nyttige og anvendes konstruktivt på mange skoler. Andre steder er man i tvivl om hvad der er formålet, og om ministeriet stiller krav om bestemte spørgsmål, eller om undersøgelsen skal være en generel vurdering eller en individuel lærervurdering. Derfor har GL følgende anbefalinger til alle tillidsrepræsentanter:

Emner:  
Interessent:  
Artikeltype: Oversigtsside