Arbejdermuseet

​​​​​​​​GL har indgået en aftale med Arbejdermuseet, som ligger i Rømersgade 22, 1362 København K, så GL's medlemmer med sambo/ægtefælle og hjemmeboende børn har gratis adgang til museet.

​Lidt om museet​

Allerede når man træder ind i baggården Rømersgade ved Nørreport, fornemmer man historiens vingesus. Arbejdermuseet har nemlig til huse i den fredede Forsamlingsbygning, der i 1879 blev opført af danske af arbejdere for at have et sted at mødes.

I de historiske bygninger venter der oplevelser for hele familien. Sammen kan I opleve dagligdagen i 1950'erne – og smage den berømte kiksekage samt kaffe med Rich's. I kan besøge familien Sørensen, der flyttede til København i 1885 og dykke ned i industriarbejdets historie. I kan lade jer føre ind i festsalen, der i mere end 100 år har dannet ramme om arbejderfester, kulturelle aktiviteter og faglige møder.

Køkken_Arbejdermuseet_preview.jpeg.jpg 
 

På Børnenes Arbejdermuseum kan de mindste prøve livet som arbejderbarn i starten af 1900-tallet og arbejde som cykelbud eller bryggeriarbejder. Måske skal de hjælpe mor med at købe ind hos købmanden eller gå til pantelåneren med fars vinterfrakke? Eller måske skal de gå til hånde på Staunings fagforeningskontor og renskrive en tale på en gammel skrivemaskine. På Børnenes Arbejdermuseum må børnene røre ved alt og lege med alting.

Arbejdermuseet er åbent hver dag fra kl.10 – 16 og om onsdagen fra 10 – 19. Der er et omfattende event- og udstillingsprogram, som annonceres på Arbejdermuseets hjemmeside. Se mere på www.arbejdermuseet.dk

​Sådan kommer du gratis ind

For at du sammen ​med din sambo/ægtefælle og dine hjemmeboende børn kan komme gratis ind på Arbejdermuseet, skal du ved indgangen kunne dokumentere, at du er medlem. Du kan medbringe Gymnasieskolen med dit navn på bagsiden, eller​ du kan logge ind på mit.gl.org​, som viser, at du er medlem. 

​Aktiviteter hen over sommeren

SOMMER MED BAGGÅRDSBALLADE I RØMERSGADE
Fra mandag den 2. juli inviterer Arbejdermuseet alle børnefamilier til 'Baggårdsballade på Rømersgade'. Her kan børnene prøve livet som arbejderbørn, både i baggården med vasketøjsbaljer og gammeldags legetøj og inde på museet med arbejdsleg og Halfdan Rasmussen-udstilling. Se det hele her​.

SOMMER-MANDAGE MED HALFDAN
Hver mandag i juli måned kan børn komme og lave deres egen ABC-bog, høre højtoplæsning i gårdhaven og vaske Bennys busker rene i på vaskebrættet.
Læs om sommermandagene her

​UD TIL FOLKET – Peter Peitersens billeder
Museet har netop åbnet udstillingen: 'Ud til Folket' med billeder af murer og maler Peter Peitersen.
Læs mere her

Emner:  
Interessent:  
Artikeltype: