Pædagogiske ledere og inspektorer

GL har forhandlingsretten for pædagogiske ledere og inspektorer ved de almengymnasiale uddannelser og organiserer de fleste af disse.

Pædagogiske ledere og inspektorer er medlemmer af GL, fordi:

  1. GL er fokuseret på de gymnasiale ungdomsuddannelser og de lærere og ledere, der arbejder i sektoren.
  2. GL er en vigtig spiller i den uddannelsespolitiske debat og i den politiske beslutningsproces om disse uddannelsers udvikling.
  3. GL er en organisation med korte beslutningsveje – gennem det stående udvalg for pædagogiske ledere har gruppen direkte kontakt med GL's hovedbestyrelse og tages med på råd, når det gælder ledernes vilkår i bred forstand.
  4. GL er med til at udforme fremtidens gymnasiale uddannelser både gennem offentlige debatoplæg og gennem støtte til konkret forsøgsarbejde i sektoren.
  5. GL samarbejder med en række parter inden for den gymnasiale sektor, bl.a. Rektorforeningen.
  6. Pædagogiske ledere og inspektorer har både ledelses- og undervisningsopgaver i gymnasiet. GL kan som gymnasiesektorens fagforening give individuel, konkret og kvalificeret rådgivning og individuel hjælp på begge områder.
  7. GL har fokus på arbejdsvilkårene for inspektorer og pædagogiske ledere, bl.a. gennem undersøgelser og rapporter.
  8. GL har forhandlingsretten, når der skal forhandles overenskomst for de pædagogiske ledere.
  9. Gennem GL-E udbyder GL målrettede kurser til pædagogiske ledere og inspektorer.
  10. GL tilbyder temamøder​, hvor medlemmer med ledelsesfunktioner dels kan drøfte deres egne vilkår, dels får kvalificerede oplæg fra dygtige fagfolk på ledelsesområdet.

Herunder finder du forskellige artikler af relevans for pædagogiske ledere:

 

 

Hvad tjener en gymnasielærer?http://www.gl.org/loenogans/loen/Sider/Hvadtjenerengymnasielaerer.aspxHvad tjener en gymnasielærer?25-06-2018 22:00:001. april 2018 steg lønnen som følge af OK18.
Resultatlønskontrakterhttp://www.gl.org/loenogans/loen/Sider/Resultatloenskontrakter.aspxResultatlønskontrakter01-08-2013 22:00:00Lederens resultatlønskontrakt fastlægges af bestyrelsen. Det er vigtigt, at medarbejderrepræsentanterne påvirker kontraktudformningen ift. indsatsområder og resultatmål, der kan fremme de prioriteringer, lærerne har med hensyn til skolens udvikling.
Ansættelse af pædagogiske lederehttp://www.gl.org/loenogans/ledere/Sider/Huskeliste.aspxAnsættelse af pædagogiske ledereHuskeliste når du skal ansættes som pædagogisk leder.
Lønpolitik for pædagogiske lederehttp://www.gl.org/loenogans/loen/Sider/Loenpolitik_paedagogiske-ledere.aspxLønpolitik for pædagogiske ledere17-06-2014 22:00:00GL's stående udvalg for pædagogiske ledere har udarbejdet en skabelon for en lønpolitik for pædagogiske ledere.
Lønstatistik for lederehttp://www.gl.org/loenogans/ledere/Sider/Loenstatistik.aspxLønstatistik for ledereGennemsnitslønninger for pædagogiske ledere
Lønforhandlinger for pædagogiske lederehttp://www.gl.org/loenogans/ledere/Sider/Loenforhandlinger.aspxLønforhandlinger for pædagogiske ledereVejledning
TR's adgang til information om lønhttp://www.gl.org/loenogans/loen/Sider/TRadganginfoloen.aspxTR's adgang til information om lønTR har ret til at få informationer om lærernes løn.
Gymnasielærere er ikke ansat uden højeste arbejdstidhttp://www.gl.org/nyt/debat/2013/Sider/Gymnasielaerere-er-ikke-ansat-uden-hoejeste-arbejdstid.aspxGymnasielærere er ikke ansat uden højeste arbejdstid19-03-2013 23:00:00Gymnasielærere har nøjagtig den samme arbejdstid som alle andre på det danske arbejdsmarked, nemlig i gennemsnit 37 timer om ugen. Nogle rektorer ønsker sig sikkert at have et lærerkollegium uden højeste arbejdstid, og mange lærere føler sikkert også, at den eneste afgrænsning af arbejdet er døgnets 24 timer. Men sådan bør det ikke være – og det er heller ikke det, gymnasielærere får løn for. Heller ikke med de nye tillæg i OK13.
Ledelse af højtuddannedehttp://www.gl.org/uddannelse/Sider/Ledelse-af-hoejtuddannede-Helle-Hein.aspxLedelse af højtuddannede22-10-2015 22:00:00​Forsker Helle Hein har for GL i samarbejde med Danske Gymnasier, Danske erhvervsskoler - Lederne og Kompetencesekretariatet forsket i, hvordan man bedst leder i gymnasiesektoren.

Emner: Overenskomst
Interessent: Leder
Artikeltype: Oversigtsside
​​Temamøder
Se her...​


Her kan du filtrere i indhold ud fra emneord, interessent og dato.


GL-E kurserhttp://sp2013.gl.org/GLE/Sider/Hjem.aspx, /GLE/Sider/Hjem.aspxGL-E kurserTilmeld dig GL-E's kurser for gymnasielærere her
De faglige foreningerhttp://sp2013.gl.org/OmGL/Organisation/Sider/Fagligeforeninger.aspx, /OmGL/Organisation/Sider/Fagligeforeninger.aspxDe faglige foreningerFind din faglige forening
Professionel kapitalhttp://sp2013.gl.org/uddannelse/professionel-kapital/Sider/Professionel-kapital-paa-gymnasieuddannelserne.aspx, /uddannelse/professionel-kapital/Sider/Professionel-kapital-paa-gymnasieuddannelserne.aspxProfessionel kapitalEt værktøj til at skabe resultater
Er du blevet afskediget?http://sp2013.gl.org/loenogans/afskedigelse/Sider/default.aspx, /loenogans/afskedigelse/Sider/default.aspxEr du blevet afskediget?Vejledning og tilbud til medlemmer, som bliver afskediget
Om nedskæringerhttp://sp2013.gl.org/uddannelse/institutioner/Sider/Nedskaeringer-et-overblik-efteraar-2017.aspx, /uddannelse/institutioner/Sider/Nedskaeringer-et-overblik-efteraar-2017.aspxOm nedskæringerEt overblik efterår 2017
Internationale nyhederhttp://sp2013.gl.org/uddannelse/internationalt/Sider/Internationalt-arbejde.aspx, /uddannelse/internationalt/Sider/Internationalt-arbejde.aspxInternationale nyhederNyt om GL's internationale arbejde
Ny gymnasielærerhttp://sp2013.gl.org/loenogans/Nygymnasielaerer/Sider/Hjem.aspx, /loenogans/Nygymnasielaerer/Sider/Hjem.aspxNy gymnasielærerInformation til nye gymnasielærere
Lønhttp://sp2013.gl.org/loenogans/loen/Sider/Hvadtjenerengymnasielaerer.aspx, /loenogans/loen/Sider/Hvadtjenerengymnasielaerer.aspxLønHvad tjener en gymnasielærer?