Pensionistarrangementer

GL har et udvalg for pensionister, som bl.a. arrangerer en række medlemsarrangementer og studiekredse.

 

Forårets arrangementer for 2015 

Tilmelding til arrangementerne sker nederst på siden.
Du er dog først sikret en plads, når du har modtaget en bekræftelse fra GL's sekretariat.

Vi vil i videst mulig omfang prøve at efterkomme alles ønsker, men kan ikke garantere, at man kommer med på et arrangement selv om det er valgt som første prioritet, idet det vil afhænge af antallet af tilmeldinger. Der kan vælges maks. 4 arrangementer, men man er højest sikret deltagelse i 1 arrangment.

 

Foredrag med hjerneforsker Kjeld Fredens
Onsdag den 4. marts kl. 15.00 - 17.00 - Århus Statsgymnasium

Hvorfor var det Klodshans, der fik prinsessen?
For det var jo storebrødrene, der havde de højeste karakterer. Det er bare ikke nok, når man skal håndtere det uventede. Forklaringen er den, at vi har to forskellige tænkemåder: Den ene er langsom og analyserende, den anden hurtig og opfindsom. Kun den sidste er rettet mod ens omverden. Tænkemåderne kompletterer hinanden. Men det udelukker ikke en uhensigtsmæssig ubalance, som man kan få øje på hver eneste dag.

Der bliver en kaffe-/tepause med kage undervejs.

Foredragsholderen: Kjeld Fredens, adj. professor ved ReCreate, Institut for Læring og Filosofi, Aalborg Universitet.  Tidligere læge og hjerneforsker ved Aarhus Universitet. Seminarierektor ved Skive Seminarium. Udviklings- og forskningschef ved Vejlefjord Neurocenter. Vismand i Kompetencerådet. Kjeld Fredens er forfatter til en lang række bøger – bl.a. Ledelse og Innovation. Mennesket i Hjernen og Selvcoaching – brug hjernen til en forandring.

Efter foredraget, kl. 17 vil billedkunstlærer på Statsgymnasiet Janne Yde kort præsentere Asger Jorns værker på skolen. Janne Yde er medforfatter til bogen "Det store relief og Den lange rejse" 

Sådan kommer du til Århus Statsgymnasium med offentlig transport:
bybusserne 3A, 15, 19 til stoppestedet Viborgvej/Frydenlunds Allé v. Frydenlund Centret, herfra er der 450 m. til fods. Bus 114 (Hammel) og 116 (Galten) kan også benyttes.

Kørestolsbrugere bedes meddele dette ved tilmelding.

Deltagerbetaling
Foredraget er gratis for GL's medlemmer. Ledsagere skal betale 200 kr.
Tilmeldingsfrist: enkelte ledige pladser - kontakt Klaus Bjerre på telefon 60 61 48 70, hvis du kunne tænke dig at deltage.

 

Søfartsmuseet i Helsingør og LO-skolen i Hellebæk
Onsdag den 25. marts 2015 kl. 11.20 - 17.00

ARKITEKTONISK  RUNDVISNING fra kl. 11.30 – 13.00
Der er forskellige omvisningsmuligheder. Vi har valgt at se på den meget usædvanlige og spændende arkitektur. Vi skal følge de skrånende broer ned i den gamle tørdok fra Helsingørs skibsværft for dernæst at træde ind i det underjordiske museum, tegnet af det verdenskendte arkitektfirma BIG, Bjarke Ingels Group. Museumsbygningen er et stykke ikonisk arkitektur, hvor publikum færdes i ét sammenhængende rumforløb, der breder sig på let skrånende gulve i skiftende højder omkring og hen over den gamle dok. (Fornemmelsen af at være på et skib!).

Vi spiser frokost ca. kl. 13 – ca. kl. 14.20  (drikkevarer for egen regning).

Egen bil eller lokaltransport til LO-skolen (for egen regning). Der er gode parkeringsforhold både ved Søfartsmuseet og ved LO-skolen, så det er let at komme i bil.

Man kan komme med enten tog eller bus til LO-skolen.

Bus no. 803 går fra stoppestedet ved Kulturværftet (8 minutters gang fra Søfartsmuseet)i retning af Ålsgårde St. Man står af ved stoppestedet Hellebo Park, hvorfra der er ca. 8 minutters gang til LO-skolen.

Tog afgår fra Grønnehave St., Nordlysvænget 10 (8 minutters gang fra Søfartsmuseet.) Lokalbanee 940R mod Hillerød St. Man står af på Højstrup St. på Blokhusvej. Herfra ca. 15 minutters gang til LO-skolen.

Kunstrundvisning i LO-Skolens enorme samling af moderne kunst fra kl. 15 - 17. Kunsten findes som en integreret del af arkitekturen, miljøet og naturen. De udgør "et hele". "I begyndelsen var væggen". Væggen er det første kunstværk på LO-skolen, og samspillet mellem arkitektur og kunst var så vellykket, at man fortsatte ad den vej. Samlingen rummer ca. 1200 spændende, moderne værker. Vi skal dog ikke se dem alle!

Deltagerbetaling
Arrangementet er gratis for GL's medlemmer.  Ledsagere skal betale 300 kr. Drikkevarer til frokost er for egen regning for alle deltagere.

Tilmeldingsfrist: Udløbet - turen er fuldt booket.

 

Tur til Assens - Vestfyn
Onsdag den 22. april 2015 kl. 9.00 - 18.00

Kl. 9.00 er der afgang fra Odense Banegård med bus, der kører os til Assens.
I Assens skal vi på besøg i Ernsts Samling, Østergade 57. Sølvvarefabrikant Frederik Ernst (død 1976) havde en bemærkelsesværdig samling af antikviteter, sølv, porcelæn m.m. Samlingen er nu en del af det offentlige museum, og der er rundvisning her.
Ca. kl. 11. 30 skal vi på byvandring i Assens.
Efter byvandringen spiser vi frokost på Marcussens Hotel. Wienerschnitzel og frugt med råcreme. Drikkevarer for egen regning.
Ca. kl. 14.00 besøges Gamtofte Kirke. Kirken er en af Fyns største landsbykirker, bygget af granitkvadre.
kl. 15.00 skal vi på besøg på Indslev Bryggeri. Omvisning og smagning.

Indslev Bryggeri ligger i Indslev ved Nørre AabyVestfyn. Det åbnede første gang i 1897 under navnet Bryggeriet Heimdal. Senere, i 1944, skiftede det navn til Indslev Bryggeri og har også i en kortere periode heddet Bryggeriet Juelsminde (19531955).Indslev Bryggeri producerede hvidtøl og sodavand til landbefolkningen på Fyn. Hvidtøl og sodavand blev kørt ud til gårdene og også solgt direkte fra bryggeriet, bl.a. som stakitøl. Hvidtølsproduktionen stoppede i 1973, da salget var faldet i takt med at landbruget blev automatiseret, og færre karle på gårdene drak hvidtøllet. Sodavandsproduktionen fortsatte dog helt til 1990, hvor bryggeriet lukkede. Herefter har det bl.a. været brugt som kunsthal. Indslev Bryggeri genåbnede med ny ejer i april 2006. Det nyåbnede bryggeri har specialiseret sig i produktion af hvedeøl, og alt øl, der produceres, er fremstillet af hvedemalt    

Ca. kl. 18.00 er vi tilbage i Odense.

Deltagerbetaling
Turen er gratis for GL's medlemmer.  Ledsagere skal betale 400 kr.
Drikkevarer til frokost er for egen regning for alle deltagere.

Tilmeldingsfrist: Udløbet - turen er fuldt booket.

 

Nyborg Slot og Ladbyskibet
Torsdag den 7. maj 2015 kl. 10.00 - 16.00

Vi mødes på Nyborg Station hvor vores bus fra Nyborg Rejser kører os til Nyborg Slot, hvor vi får en omvisning i et af danmarkshistoriens vigtigste slotte, der i disse år forsøges sat på UNESCO's verdensarvsliste.
Fra Nyborg Slot kører vi til Kerteminde, hvor vi indtager vores frokost. Drikkevarer for egen regning.
Efter frokosten forsætter vi til Vikingemuseet Ladb,y hvor vi skal se og høre om det berømte Ladbyskib.
Kl. ca. 16.00  er vi tilbage på Nyborg station.

Deltagerbetaling
Turen er gratis for GL's medlemmer. Ledsagere skal betale 350 kr.
Drikkevarer til frokost er for egen regning for alle deltagere.

Tilmeldingsfrist: Udløbet.

 

Væksthusene og Den gamle by i Århus
Onsdag den 20. maj 2015 kl. 10.00 -
Væksthusene i Botanisk Have i Århus åbnede 12. september 2014 efter en større renovering og udvidelse.
Kl. 10 mødes vi ved indgangen og får en guidet tur, 'På tur gennem 4 klimazoner', hvor vi bliver guidet igennem Væksthusenes 4 klimazoner med fortællinger om natur og planter fra hele verden. Hør de gode historier, oplev naturens mangfoldighed og få et indblik i, hvordan vi både påvirker naturen og er helt afhængige af den.Efter rundvisningen bliver det lidt tid til at studere væksthusene på egen hånd. Derefter får vi en sandwich i væksthusenes cafe. Drikkevarer på egen regning.

Efter væksthusene går vi til Den gamle By, hvor vi måske kan føle, at vi selv er kommet på museum. Vi får kl. 13.30 en rundvisning i de nye dele af Den gamle By: Man er i gang med en stor udvidelse i form af nye kvarterer, hvor der er fokus på de nye tider i 1927 med benzintank, fortove, elektricitet og telefontråde. Der er også fokus på, hvad der rørte sig i 1974 med radioforretning, fotoborg, broderibod og meget mere. I løbet af de kommende år kommer der flere bygninger til blandt andet en bladkiosk, et minimarked, et jazzværtshus, et bofælleskab, en herskabslejlighed, en pensionistbolig og en tyrkisk lejlighed. Man kan læse om 1974-udstillingen her: http://www.b.dk/kultur/et-stykke-saebe-er-mere-vaerd-end-en-hammershoei . Rundvisningen fortæller om tankerne bag, hvor er projektet på vej hen, og hvad er status for byggeriet.

Efter rundvisningen kan man se øvrige dele af Den gamle By på egen hånd.

Indehavere af årskort og borgere over 65 år, boende i Århus kommune, kan komme ind uden entrebetaling (forevis sygesikringskort). Hvis du har årskort eller bor i Århus kommune beder vi dig tage det relevante kort med.

Hvordan kommer man  frem?

Med bil: Måske er det bedst at parkere ved Den gamle By. Viborgvej eller Eugen Warmings Vej – Der er 5 timers pakering. Få pladser op ad dagen. Man kan også køre ind i Botanisk Have ad Peter Holms Vej og bruge den runde P-Plads.  Man kan også køre ind ad Møllevejen, der skulle være en chance så tidligt på dagen. Der er ikke langt fra nogen af sidstnævnte to steder, men det er lettest at gå fra Botanisk Have.

Med bus: Linje 2 A og 16 stopper i Langelandsgade ved Markuskirken. Det er det tætteste, man kommer. Mange busser stopper ved Vesterbro Torv eller Vesterbrogade. Derfra går man op ad Hjortensgade t.v. ad Møllegade. Der er mange busser tæt ved Den gamle By. Der er ikke langt at gå fra Væksthusene til Den gamle By, men det er et kuperet terræn.

Se i øvrigt kort her: http://www.dengamleby.dk/parkering/  Væksthusene er ikke indtegnede, de ligger syd for Peter Holms Vej.

Deltagerbetaling
Turen er gratis for GL's medlemmer.  Ledsagere skal betale 300 kr.
Drikkevarer til frokost er for egen regning for alle deltagere.

Tilmeldingsfrist: Udløbet - turen er fuldt booket.

 

Havnerundfart i København
Onsdag den 10. juni 2015 kl. 10.00 - 14.30
Vi sejler med Nettobådene og får en guidet havnerundfart i Københavns Havn, hvor vi skal nyde alle seværdighederne fra søsiden. Efter havnerundfarten spiser vi frokost i Nyhavn.

Deltagerbetaling
Turen er gratis for GL's medlemmer.  Ledsagere skal betale 250 kr.
Drikkevarer til frokost er for egen regning for alle deltagere.

Tilmeldingsfrist: Udløbet - Turen er fuldt booket.

 


 

 

 

 

 

 

Emner:  
Interessent: Pensionist
Artikeltype: Arrangement

PENSIONISTUDVALGET
pr. 1. august 2013

Jens Aage Hansen
Septembervænget 26
Bramdrupdam
6000  Kolding
Telefon 75 51 81 84
E-mail: j.aage.hansen@gmail.com

Henning Lange
Johan Semps Gade 11, 2. tv.
1402 København K
Telefon 46 36 40 21
E-mail: henning.lange@privat.dk

Jonna Løssl
Rued Langgaards Vej 19, 4. tv.
2300  København S
Mobiltlf.  25 37 03 01
E-mail: jonnaloessl@gmail.com

Dorte Myrup
Gl. Strandvej 278
3050  Humlebæk
Telefon 49 19 30 37
E-mail: myr@mail.dk

Hans Hansen
Strandparken 27
5450 Otterup
Telefon 41 40 28 46
E-mail: hhdyrup@privat.dk

Suppleant:
Klaus Bjerre
Norsgade 19, 1.
8000 Aarhus C
Telefon 60 61 48 70
E-mail klausbjerre19@gmail.com

Lisbeth Vedel-Smith er hovedbestyrelsens kontaktperson i udvalget

FOKUSOMRÅDER

 

 

Ferietidhttp://sp2013.gl.org/loenogans/ferie/Sider/Hjem.aspx, http://sp2013.gl.org/loenogans/ferie/Sider/Hjem.aspxFerietidLæs om reglerne på gymnasieområdet
Lønhttp://sp2013.gl.org/loenogans/loen/Sider/Hvadtjenerengymnasielaerer.aspx, http://gl.org/loenogans/loen/Sider/Hvadtjenerengymnasielaerer.aspxLønHvad tjener en gymnasielærer?
GL-E kurserhttp://sp2013.gl.org/GLE/Sider/Hjem.aspx, http://www.gl.org/GLE/Sider/Hjem.aspxGL-E kurserKurser for gymnasielærere
Censorrejserhttp://sp2013.gl.org/loenogans/overenskomst/tjenesterejser/Sider/Censorrejser.aspx, http://www.gl.org/loenogans/overenskomst/tjenesterejser/Sider/Censorrejser.aspxCensorrejserBliv opdateret på censorrejser
Professionel kapitalhttp://sp2013.gl.org/uddannelse/professionel-kapital/Sider/Professionel-kapital-paa-gymnasieuddannelserne.aspx, http://sp2013.gl.org/uddannelse/professionel-kapital/Sider/Professionel-kapital-paa-gymnasieuddannelserne.aspxProfessionel kapitalEt værktøj til at skabe resultater
Ny gymnasielærerhttp://sp2013.gl.org/loenogans/nygymnasielaerer/Sider/Hjem.aspx, http://www.gl.org/loenogans/nygymnasielaerer/Sider/Hjem.aspxNy gymnasielærerInformation for dig som er ny gymnasielærer
De faglige foreningerhttp://sp2013.gl.org/OmGL/Organisation/Sider/Fagligeforeninger.aspx, http://www.gl.org/OmGL/Organisation/Sider/Fagligeforeninger.aspxDe faglige foreningerFind din faglige forening
GL's debatindlæghttp://sp2013.gl.org/politik/debat/Sider/Hjem.aspx, http://gl.org/politik/debat/Sider/Hjem.aspxGL's debatindlægGL's politik og holdninger