Gymnasieskolen

Gymnasieskolen er GL's medlemsblad. Bladet indeholder artikler, som er af interesse for GL's medlemmer om pædagogiske, faglige og arbejdsmæssige spørgsmål.

Gymnasieskolen driver nyhedssitet på www.gymnasieskolen.dk.   

Hvis I er 2 GL medlemmer på samme adresse, kan I vælge at få Dansk Magisterforenings medlemsblad "Magisterbladet" i stedet for det ene eksemplar af Gymnasieskolen.

Skulle Gymnasieskolen ikke dukke op i brevsprækken som forventet, bedes du kontakte Peter Petersen.

Seneste nyheder fra Gymnasieskolen

 

 

Tænketank: Færre gymnasier skal have sproglige studieretningerhttp://gymnasieskolen.dk/t%C3%A6nketank-f%C3%A6rre-gymnasier-skal-have-sproglige-studieretninger, http://gymnasieskolen.dk/t%C3%A6nketank-f%C3%A6rre-gymnasier-skal-have-sproglige-studieretningerTænketank: Færre gymnasier skal have sproglige studieretninger2016-10-25T10:43:31ZGymnasierne skal fremover gå sammen om at oprette sproglige studieretninger. Det er en af de anbefalinger, som undervisningsminister Ellen Trane Nørby i dag får overrakt af Tænketanken om sprog.
Hf kan sagtens fungere på erhvervsskolernehttp://gymnasieskolen.dk/hf-kan-sagtens-fungere-p%C3%A5-erhvervsskolerne, http://gymnasieskolen.dk/hf-kan-sagtens-fungere-p%C3%A5-erhvervsskolerneHf kan sagtens fungere på erhvervsskolerne2016-10-25T09:35:32ZAt erhvervsskolerne nu ønsker at få en bid af den store hf-lagkage, er åbenbart ikke noget de nuværende hf-skoler blev glade for at høre.<br />Men flere hf-udbydere er selv skyld i at det er kommet så vidt. For når hf-udbydere rundt om i landet tilbyder såkaldte Business hf, Visuel hf og FlowFactory hf, så har hf-skolerne selv trampet godt og grundigt rundt i de bede, der hører under hhx og htx.<br />Det er kritisabelt, at hf har bevæget sig som en paria ind på de gymnasielle studieretninger, som er målrettet handels/økonomi og naturvidenskabelige/tekniske studenter. Forstå mig ret, dette er ikke en kritik af de gode hf-lærere som bare ønsker at gøre deres job godt, for det er jo ikke deres skyld. Årsagen er jo en taxameterordning, som har gjort jagten på elever til en alle imod alle kamp. Der er med andre ord ikke nogen styring på dette område, men det er en helt anden sag. Personligt kunne jeg have ønsket, at man med gymnasiereformen havde besluttet, at al hf-virksomhed overgik til VUC. Det er jo trods alt oprindelig en studieretning, der blev oprettet for voksne, der efter nogle år alligevel ville gennemføre en gymnasial uddannelse.
Skole indfører minutiøs overvågning mod eksamenssnydhttp://gymnasieskolen.dk/skole-indf%C3%B8rer-minuti%C3%B8s-overv%C3%A5gning-mod-eksamenssnyd, http://gymnasieskolen.dk/skole-indf%C3%B8rer-minuti%C3%B8s-overv%C3%A5gning-mod-eksamenssnydSkole indfører minutiøs overvågning mod eksamenssnyd2016-10-24T11:26:47ZDet skal ikke kunne lade sig gøre at snyde uden at blive opdaget. Det er udgangspunktet for en lille gruppe it-ansatte på et nordsjællandsk gymnasium.
Erhvervsskoler og gymnasier kæmper om hfhttp://gymnasieskolen.dk/erhvervsskoler-og-gymnasier-k%C3%A6mper-om-hf, http://gymnasieskolen.dk/erhvervsskoler-og-gymnasier-k%C3%A6mper-om-hfErhvervsskoler og gymnasier kæmper om hf2016-10-21T06:06:23ZErhvervsskoler søger nu om at udbyde hf. Hul i hovedet, koncentrer jer om det, I er gode til, lyder det fra Danske Gymnasier.
Fyrede lærere drømmer kun om nyt lærerjobhttp://gymnasieskolen.dk/fyrede-l%C3%A6rere-dr%C3%B8mmer-kun-om-nyt-l%C3%A6rerjob, http://gymnasieskolen.dk/fyrede-l%C3%A6rere-dr%C3%B8mmer-kun-om-nyt-l%C3%A6rerjobFyrede lærere drømmer kun om nyt lærerjob2016-10-20T06:15:03ZHver fjerde af de afskedigede gymnasielærere, der har fulgt et karriereforløb hos MA, har fået nyt arbejde. Bortset fra en enkelt er de alle blevet lærere igen.
Lærere holder mund om kritisable forholdhttp://gymnasieskolen.dk/l%C3%A6rere-holder-mund-om-kritisable-forhold, http://gymnasieskolen.dk/l%C3%A6rere-holder-mund-om-kritisable-forholdLærere holder mund om kritisable forhold2016-10-19T06:26:54ZFlere lærere vil ikke ytre sig internt om kritisable forhold på deres skole, viser ny medlemsundersøgelse. Stort problem, mener GL.
Lær af udlandet: De unge skal ikke kunne vælge forkert i uddannelsenhttp://gymnasieskolen.dk/l%C3%A6r-af-udlandet-de-unge-skal-ikke-kunne-v%C3%A6lge-forkert-i-uddannelsen, http://gymnasieskolen.dk/l%C3%A6r-af-udlandet-de-unge-skal-ikke-kunne-v%C3%A6lge-forkert-i-uddannelsenLær af udlandet: De unge skal ikke kunne vælge forkert i uddannelsen2016-10-18T09:07:07ZFleksibilitet i ungdomsuddannelserne er blandt nogle af de ting, Danmark kan lære af udlandet, mener formand for Rådet for Ungdomsuddannelser.
Lær af udlandet: De unge skal ikke kunne vælge forkert uddannelsehttp://gymnasieskolen.dk/l%C3%A6r-af-udlandet-de-unge-skal-ikke-kunne-v%C3%A6lge-forkert-uddannelse, http://gymnasieskolen.dk/l%C3%A6r-af-udlandet-de-unge-skal-ikke-kunne-v%C3%A6lge-forkert-uddannelseLær af udlandet: De unge skal ikke kunne vælge forkert uddannelse2016-10-18T09:07:07ZFleksibilitet i ungdomsuddannelserne er blandt nogle af de ting, Danmark kan lære af udlandet, mener formand for Rådet for Ungdomsuddannelser.
Forsker: Lærere skal give elever gode digitale vanerhttp://gymnasieskolen.dk/forsker-l%C3%A6rere-skal-give-elever-gode-digitale-vaner, http://gymnasieskolen.dk/forsker-l%C3%A6rere-skal-give-elever-gode-digitale-vanerForsker: Lærere skal give elever gode digitale vaner2016-10-17T06:04:24ZHvad sker der, når man er uden mobiltelefon og computer en hel dag? Forsker Michael Paulsen fulgte med ud i klasselokalerne, da Det frie Gymnasium trak stikket.
Elever skal også være "robuste"http://gymnasieskolen.dk/elever-skal-ogs%C3%A5-v%C3%A6re-robuste, http://gymnasieskolen.dk/elever-skal-ogs%C3%A5-v%C3%A6re-robusteElever skal også være "robuste"2016-10-16T20:00:16ZDet er ikke kun i jobannoncer og kursuskatologer, at robusthedsbegrebet har gjort sin entré i undervisningssektoren. På konferencer og andre steder snakkes der også om ”robuste" elever.
Fra skadelige til brugbare tankerhttp://gymnasieskolen.dk/fra-skadelige-til-brugbare-tanker, http://gymnasieskolen.dk/fra-skadelige-til-brugbare-tankerFra skadelige til brugbare tanker2016-10-16T20:00:12ZDet skaber robuste voksne og børn, hvis man kan tænke tanker om sine egne tanker og følelser – og flytte sig, hvis det er hensigtsmæssigt, siger pædagogisk konsulent Nicolai Buddig.
Slaget om den positive psykologihttp://gymnasieskolen.dk/slaget-om-den-positive-psykologi, http://gymnasieskolen.dk/slaget-om-den-positive-psykologiSlaget om den positive psykologi2016-10-16T20:00:09ZDen oprindelige forskning i, hvad der gør mennesker robuste, konkluderede, at det ”at kunne tåle mosten” er en råstyrke, der opstår i den kontekst, man indgår i. Den positive psykologi, som er dominerende på arbejds­markedet, har et andet syn på sagen. Nøglen er den enkelte persons optimisme.
Robusthed søgeshttp://gymnasieskolen.dk/robusthed-s%C3%B8ges, http://gymnasieskolen.dk/robusthed-s%C3%B8gesRobusthed søges2016-10-16T20:00:08ZKompetencen ”robusthed” har aldrig været mere efterspurgt. Men hvad mener rektorer egentlig, når de søger efter robuste medarbejdere?
Læring kræver personligt engagementhttp://gymnasieskolen.dk/l%C3%A6ring-kr%C3%A6ver-personligt-engagement, http://gymnasieskolen.dk/l%C3%A6ring-kr%C3%A6ver-personligt-engagementLæring kræver personligt engagement2016-10-16T20:00:06ZLæringen i gymnasiet er ensrettet og indskrænket, mener professor Knud Illeris, der er internationalt kendt for sine teorier om læring. Han har netop holdt sin sidste forelæsning og får nu bedre tid til at passe gederne hjemme på Svanholm.
Afskedigelsen sendte ham til Grønlandhttp://gymnasieskolen.dk/afskedigelsen-sendte-ham-til-gr%C3%B8nland, http://gymnasieskolen.dk/afskedigelsen-sendte-ham-til-gr%C3%B8nlandAfskedigelsen sendte ham til Grønland2016-10-16T20:00:04ZCasper Viderup Eriksen tog chancen og meldte sig frivilligt, da der skulle afskediges lærere. For ham betød det en ny start som lærer på et grønlandsk gymnasium.
Lærere er bange for at miste jobbethttp://gymnasieskolen.dk/l%C3%A6rere-er-bange-miste-jobbet, http://gymnasieskolen.dk/l%C3%A6rere-er-bange-miste-jobbetLærere er bange for at miste jobbet2016-10-16T20:00:03ZEt stigende antal lærere oplever jobusikkerhed, viser en ny undersøgelse. Det er en usund udvikling, forklarer en forsker. Og det er dårligt for den gode dialog på arbejds­pladsen, siger formanden for GL’s VUC-udvalg.
Kampen om uddannelsessystemet– hvad gik galt, og hvordan retter vi op på miseren?http://gymnasieskolen.dk/kampen-om-uddannelsessystemet%E2%80%93-hvad-gik-galt-og-hvordan-retter-vi-op-p%C3%A5-miseren, http://gymnasieskolen.dk/kampen-om-uddannelsessystemet%E2%80%93-hvad-gik-galt-og-hvordan-retter-vi-op-p%C3%A5-miserenKampen om uddannelsessystemet– hvad gik galt, og hvordan retter vi op på miseren?2016-10-16T20:00:01ZDet er et vigtigt dannelsesmål at gøre eleverne til myndige, kritiske og demokratiske borgere. Men i Danmark er demokrati­begrebet mishandlet til ukendelighed som nivellering, forskels­løshed og laveste fællesnævner. Demokrati er først og fremmest en styreform og ikke en livsfilosofi. Men demokrati er ikke mindst den lige ret til at være forskellige, skriver kronikøren.
Eleverne nedlægger undervisningen i protest mod nedskæringerhttp://gymnasieskolen.dk/eleverne-nedl%C3%A6gger-undervisningen-i-protest-mod-nedsk%C3%A6ringer, http://gymnasieskolen.dk/eleverne-nedl%C3%A6gger-undervisningen-i-protest-mod-nedsk%C3%A6ringerEleverne nedlægger undervisningen i protest mod nedskæringer2016-10-13T13:31:49ZElever på mange ungdomsuddannelser nedlagde i dag undervisningen i protest mod regeringens planlagte nedskæringer på ungdomsuddannelser og på SU.
Lærere laver protestaktionhttp://gymnasieskolen.dk/l%C3%A6rere-laver-protestaktion, http://gymnasieskolen.dk/l%C3%A6rere-laver-protestaktionLærere laver protestaktion2016-10-13T10:25:50ZDet var egentligt lærerne, der havde planlagt et informerende indslag til morgensamlingen på Øregård Gymnasium i Gentofte. Men derefter tog eleverne over.
En arbejdsplads i krise: Kritikken af ledelsen fortsætterhttp://gymnasieskolen.dk/en-arbejdsplads-i-krise-kritikken-af-ledelsen-forts%C3%A6tter, http://gymnasieskolen.dk/en-arbejdsplads-i-krise-kritikken-af-ledelsen-forts%C3%A6tterEn arbejdsplads i krise: Kritikken af ledelsen fortsætter2016-10-11T09:10:55ZDet psykiske arbejdsmiljø er i bund på Th. Langs HF & VUC i Silkeborg, mener en række lærere. Efter flere afskedigelser tør ingen længere kritisere ledelsen.
Flere unge går efter svendebrev og huehttp://gymnasieskolen.dk/flere-unge-g%C3%A5r-efter-svendebrev-og-hue, http://gymnasieskolen.dk/flere-unge-g%C3%A5r-efter-svendebrev-og-hueFlere unge går efter svendebrev og hue2016-10-10T07:50:45ZAntallet af unge, der begynder på eux, er stigende. På Next Udddannelse København betyder det, at der siden juni er ansat 10 nye eux-lærere.
Azra vendte tilbagehttp://gymnasieskolen.dk/azra-vendte-tilbage, http://gymnasieskolen.dk/azra-vendte-tilbageAzra vendte tilbage2016-10-07T08:08:16ZAzra Kujundzic har gået på to bosniske gymnasier i Danmark, mens hun i 1990’erne var flygtning i Danmark. Hun tog tilbage til Bosnien, men taler stadig dansk og etablerer NGO-projekter, som hun har lært det i Danmark.
Hvorfor opgive modellen alle andre lande drømmer om?http://gymnasieskolen.dk/hvorfor-opgive-modellen-alle-andre-lande-dr%C3%B8mmer-om, http://gymnasieskolen.dk/hvorfor-opgive-modellen-alle-andre-lande-dr%C3%B8mmer-omHvorfor opgive modellen alle andre lande drømmer om?2016-10-07T06:47:00ZDen danske uddannelsesmodel er helt <em>unik</em>. Det er den faktisk i ordets mest bogstavelige betydning. For der findes nemlig kun én som den i verden. Og det er netop denne model, som mange dele af verden med lange øjne har set misundelige på. De peger vores vej og siger: ”Der kan I se, det fungerer i Danmark”. Modellen er helt unik, fordi den kombinerer uddannelse uden brugerbetaling med en uddannelsesstøtte, der ikke skal betales tilbage igen. Det gør, at alle uanset økonomi og opvækst har muligheden for at tage en uddannelse. Og uddannelse af hele befolkningen er helt afgørende for at udvikle et velfungerende samfund for os alle sammen.
Direktør: Lærerne sagde jeg var for dum til gymnasiethttp://gymnasieskolen.dk/direkt%C3%B8r-l%C3%A6rerne-sagde-jeg-var-dum-til-gymnasiet, http://gymnasieskolen.dk/direkt%C3%B8r-l%C3%A6rerne-sagde-jeg-var-dum-til-gymnasietDirektør: Lærerne sagde jeg var for dum til gymnasiet2016-10-06T08:57:56ZNina Groes fik at vide, at hun var for dum til gymnasiet. I dag sidder hun i en direktørstilling for Kvinfo.
Direktør: Lærerne sagde, jeg var for dum til gymnasiethttp://gymnasieskolen.dk/direkt%C3%B8r-l%C3%A6rerne-sagde-jeg-var-dum-til-gymnasiet, http://gymnasieskolen.dk/direkt%C3%B8r-l%C3%A6rerne-sagde-jeg-var-dum-til-gymnasietDirektør: Lærerne sagde, jeg var for dum til gymnasiet2016-10-06T08:57:56ZNina Groes fik at vide, at hun var for dum til gymnasiet. I dag sidder hun i en direktørstilling for Kvinfo.
Så indfør da den stopprøvehttp://gymnasieskolen.dk/s%C3%A5-indf%C3%B8r-da-den-stoppr%C3%B8ve, http://gymnasieskolen.dk/s%C3%A5-indf%C3%B8r-da-den-stoppr%C3%B8veSå indfør da den stopprøve2016-10-05T07:32:44ZNu hvor matematik på B-niveau bliver obligatorisk hos næsten alle gymnasieelever, så har man ønsket, at der skulle være en matematikprøve efter tre måneder i 1.g. Spørgsmålet har så været, hvad den prøve skulle betyde. Skal den betyde, at en elev, der ikke har klaret sig tilfredsstillende efter den prøve, får en sød snak med sin lærer om, at eleven nok er nødt til at arbejde lidt mere med sit fag? Eller skal en dumpet prøve betyde, at eleven får at vide, at hvis man ikke består omprøven, (som så kunne komme ved juletid) så er eleven nødt til at forlade de gymnasiale jagtmarker og finde føde et andet sted?
Gymnasielærere: Svært at finde balancen mellem privatliv og arbejdehttp://gymnasieskolen.dk/gymnasiel%C3%A6rere-sv%C3%A6rt-finde-balancen-mellem-privatliv-og-arbejde, http://gymnasieskolen.dk/gymnasiel%C3%A6rere-sv%C3%A6rt-finde-balancen-mellem-privatliv-og-arbejdeGymnasielærere: Svært at finde balancen mellem privatliv og arbejde2016-10-05T06:43:27ZNy undersøgelse viser, at gymnasielærere i højere grad end andre akademikere er utilfredse med balancen mellem arbejde og privatliv.
S har opgivet at stoppe gymnasienedskæringerhttp://gymnasieskolen.dk/s-har-opgivet-stoppe-gymnasienedsk%C3%A6ringer, http://gymnasieskolen.dk/s-har-opgivet-stoppe-gymnasienedsk%C3%A6ringerS har opgivet at stoppe gymnasienedskæringer2016-10-04T05:36:05ZSocialdemokratiet “accepterer” nedskæringer på gymnasier, selv om det ikke er partiets politik, forklarer partiets finansordfører Benny Engelbrecht.
Rapport: Overvågning bedste middel mod snydhttp://gymnasieskolen.dk/rapport-overv%C3%A5gning-bedste-middel-mod-snyd, http://gymnasieskolen.dk/rapport-overv%C3%A5gning-bedste-middel-mod-snydRapport: Overvågning bedste middel mod snyd2016-10-03T07:04:41ZDen mest effektive måde at afsløre eksamenssnyd på er overvågning, viser en ny rapport bestilt af Undervisningsministeriet.
Minister: Htx har bedre plads til idræthttp://gymnasieskolen.dk/minister-htx-har-bedre-plads-til-idr%C3%A6t, http://gymnasieskolen.dk/minister-htx-har-bedre-plads-til-idr%C3%A6tMinister: Htx har bedre plads til idræt2016-09-30T10:36:06ZHtx-elever har flere fag, der giver adgang til videregående uddannelser, end stx-elever. Derfor er det bedre, at idræt bliver studieretningsfag på htx, siger undervisningsminister Ellen Trane Nørby.
Digital formidling anno 2016http://gymnasieskolen.dk/digital-formidling-anno-2016, http://gymnasieskolen.dk/digital-formidling-anno-2016Digital formidling anno 20162016-09-29T10:31:10ZNår man har været underviser i 37 år i den danske gymnasieskole, har man set en del forskellige formidlingsformer fra eleverne, når resultatet af de stillede opgaver skal præsenteres stående ved tavlen for resten af klassen og læreren.
Tre afskedigede lærere står frem: Unødvendigt at vi mistede jobbethttp://gymnasieskolen.dk/tre-afskedigede-l%C3%A6rere-st%C3%A5r-frem-un%C3%B8dvendigt-vi-mistede-jobbet, http://gymnasieskolen.dk/tre-afskedigede-l%C3%A6rere-st%C3%A5r-frem-un%C3%B8dvendigt-vi-mistede-jobbetTre afskedigede lærere står frem: Unødvendigt at vi mistede jobbet2016-09-29T05:32:40ZAfskedigede lærere er vrede over, de mistede jobbet samtidig med, at ledelsen på Th. Langs HF & VUC vil skabe overskud. En voldgiftssag skal afgøre om deres afskedigelser var usaglige.
3 afskedigede lærere står frem: Unødvendigt at vi mistede jobbethttp://gymnasieskolen.dk/3-afskedigede-l%C3%A6rere-st%C3%A5r-frem-un%C3%B8dvendigt-vi-mistede-jobbet, http://gymnasieskolen.dk/3-afskedigede-l%C3%A6rere-st%C3%A5r-frem-un%C3%B8dvendigt-vi-mistede-jobbet3 afskedigede lærere står frem: Unødvendigt at vi mistede jobbet2016-09-29T05:32:40ZAfskedigede lærere er vrede over, de mistede jobbet samtidig med, at ledelsen på Th. Langs HF & VUC vil skabe overskud. En voldgiftssag skal afgøre om deres afskedigelser var usaglige.
Lærerstafetten: Freud er mere populær end anvendelig http://gymnasieskolen.dk/l%C3%A6rerstafetten-freud-er-mere-popul%C3%A6r-end-anvendelig, http://gymnasieskolen.dk/l%C3%A6rerstafetten-freud-er-mere-popul%C3%A6r-end-anvendeligLærerstafetten: Freud er mere populær end anvendelig 2016-09-28T11:11:42ZPsykoanalysens fader er relevant på grund af sin historiske position, ikke sin videnskab, mener psykologilærer.
Beløn den gode lærerhttp://gymnasieskolen.dk/bel%C3%B8n-den-gode-l%C3%A6rer, http://gymnasieskolen.dk/bel%C3%B8n-den-gode-l%C3%A6rerBeløn den gode lærer2016-09-28T09:11:36ZForleden spurgte min søn på ni år, om lærere fik mindre i løn, hvis deres elever dumpede til eksamen. Til det måtte jeg svare: ”Nej desværre, men jeg ville ønske, det var sådan”. Hvorfor så det?<br />Jo problemet er, at efter OK13, og selv efter den nye gymnasiereform bliver effektueret, så ser det stadigvæk ikke ud til, at lærerne får et øget incitament til at levere bedre undervisning. Med den overenskomst, vi har i dag, og den struktur, gymnasierne har, så kan man faktisk risikere som god lærer at blive straffet med ekstra arbejde, men uden at få mere i løn for det. For hvis man har overskud nok til at levere rigtig gode resultater, så kan det jo skyldes, at man har for meget tid, og så bør man jo få den tid fyldt ud med nogle flere opgaver.
Lærerstafetten: Freud er mere populær end anvendelig http://gymnasieskolen.dk/l%C3%A6rerstafetten-freud-er-mere-popul%C3%A6r-end-anvendelig, http://gymnasieskolen.dk/l%C3%A6rerstafetten-freud-er-mere-popul%C3%A6r-end-anvendeligLærerstafetten: Freud er mere populær end anvendelig 2016-09-27T11:11:42ZPsykoanalysens fader er relevant på grund af sin historiske position ikke sin videnskab, mener psykologilærer.
Frustrerede rektorer: Vi vil beholde idræt som studieretningsfaghttp://gymnasieskolen.dk/frustrerede-rektorer-vi-vil-beholde-idr%C3%A6t-som-studieretningsfag, http://gymnasieskolen.dk/frustrerede-rektorer-vi-vil-beholde-idr%C3%A6t-som-studieretningsfagFrustrerede rektorer: Vi vil beholde idræt som studieretningsfag2016-09-27T07:15:22ZIngen studieretninger på stx må fremover indeholde idræt. Samtidig opstår faget som nyt studieretningsfag på htx. Uforståelig forskelsbehandling, mener flere rektorer og Danske Gymnasier.
Hvordan går det med læringen?http://gymnasieskolen.dk/hvordan-g%C3%A5r-det-med-l%C3%A6ringen, http://gymnasieskolen.dk/hvordan-g%C3%A5r-det-med-l%C3%A6ringenHvordan går det med læringen?2016-09-26T03:29:21Zdir="ltr">Jeg indrømmer det: Jeg beundrer Knud Illeris. Hans bidrag som læringsforsker har haft stor betydning for min praksis som gymnasielærer, ikke mindst fordi han både beskæftiger sig med engagement og med modstand mod læring hos eleverne - som en af de eneste læringsforskere. På konferencen “Skole og uddannelse - hvordan går det med læringen?” på DPU gjorde han klart, at det fremherskende uddannelseskoncept ikke er i overensstemmelse med, hvordan hensigtsmæssig læring finder sted. Det vil jeg begrunde i det følgende.
Minister ignorerer fortsat sektorens advarsler http://gymnasieskolen.dk/minister-ignorerer-fortsat-sektorens-advarsler, http://gymnasieskolen.dk/minister-ignorerer-fortsat-sektorens-advarslerMinister ignorerer fortsat sektorens advarsler 2016-09-23T11:17:13ZBåde ledere og GL forstår ikke, at undervisningsminister Ellen Trane Nørby holder fast i, at skolerne kan spare og samtidig bibeholde kvaliteten i undervisningen.
Minister ignorerer forsat sektorens advarsler http://gymnasieskolen.dk/minister-ignorerer-forsat-sektorens-advarsler, http://gymnasieskolen.dk/minister-ignorerer-forsat-sektorens-advarslerMinister ignorerer forsat sektorens advarsler 2016-09-23T11:17:13ZBåde ledere og GL forstår ikke, at undervisningsminister Ellen Trane Nørby holder fast i, at skolerne kan spare og samtidig bibeholde kvaliteten i undervisningen.
Fremtiden spirer i 3.y på Randers Statsskolehttp://gymnasieskolen.dk/fremtiden-spirer-i-3y-p%C3%A5-randers-statsskole, http://gymnasieskolen.dk/fremtiden-spirer-i-3y-p%C3%A5-randers-statsskoleFremtiden spirer i 3.y på Randers Statsskole2016-09-23T07:15:07ZFor et stykke tid siden blev skolen kontaktet af Andelskassen, der i samarbejde med VIA CFU har tilrettelagt et undervisningsforløb, der igangsætter elevernes evne til at tænke kreativt, søge anderledes løsninger på problemerne – og måske selv blive iværksættere senere. Projektet hedder meget betegnende Fremtiden spirer, se mere her: <a href="http://www.fremtidenspirer.dk/hvorfor">fremtidenspirer.dk</a>
Overblik: GL’s ønsker til ændringer af reformenhttp://gymnasieskolen.dk/overblik-gl%E2%80%99s-%C3%B8nsker-til-%C3%A6ndringer-af-reformen, http://gymnasieskolen.dk/overblik-gl%E2%80%99s-%C3%B8nsker-til-%C3%A6ndringer-af-reformenOverblik: GL’s ønsker til ændringer af reformen2016-09-23T05:00:04ZHvis GL kunne bestemme, ville den nye gymnasiereform se anderledes ud på flere punkter. Se GL’s høringssvar til reformen.
Sådan hjælper vi Langkær Gymnasiumhttp://gymnasieskolen.dk/s%C3%A5dan-hj%C3%A6lper-vi-langk%C3%A6r-gymnasium, http://gymnasieskolen.dk/s%C3%A5dan-hj%C3%A6lper-vi-langk%C3%A6r-gymnasiumSådan hjælper vi Langkær Gymnasium2016-09-22T11:38:38ZSiden historien brød ud om, at man på Langkær Gymnasium har sammensat klasserne efter etnicitet, har der været stor debat omkring, hvorvidt det er i orden og lovligt at opdele gymnasieklasser på baggrund af etnicitet og ikke ud fra et fagligt, pædagogisk hensyn.
Gymnasier vil holde fast i lokale studieretningerhttp://gymnasieskolen.dk/gymnasier-vil-holde-fast-i-lokale-studieretninger, http://gymnasieskolen.dk/gymnasier-vil-holde-fast-i-lokale-studieretningerGymnasier vil holde fast i lokale studieretninger2016-09-22T10:18:48ZDen nye reform strammer op på studieretningerne – både i forhold til antal og indhold. Flere skoler søger nu om dispensation til at udbyde studieretninger, der ikke står på Undervisningsministeriets centrale liste.
I år skal de løfte lidt merehttp://gymnasieskolen.dk/i-%C3%A5r-skal-de-l%C3%B8fte-lidt-mere, http://gymnasieskolen.dk/i-%C3%A5r-skal-de-l%C3%B8fte-lidt-mereI år skal de løfte lidt mere2016-09-22T05:00:45ZSom på mange andre gymnasier er der på grund af nedskæringer nu færre lærere på Solrød Gymnasium. To lærere forudsiger dårligere undervisning.
Bekymrede lærere satte spørgsmålstegn ved reformenhttp://gymnasieskolen.dk/bekymrede-l%C3%A6rere-satte-sp%C3%B8rgsm%C3%A5lstegn-ved-reformen, http://gymnasieskolen.dk/bekymrede-l%C3%A6rere-satte-sp%C3%B8rgsm%C3%A5lstegn-ved-reformenBekymrede lærere satte spørgsmålstegn ved reformen2016-09-21T08:31:18ZDet kan være svært at forstå et politisk kompromis, som gymnasiereformen er. Men de fremmødte gymnasielærere på gårsdagens informationsmøde forsøgte. Ministeriet og GL måtte stå for skud.
Tidsregistrering kan sagtens fungere, men…..http://gymnasieskolen.dk/tidsregistrering-kan-sagtens-fungere-men%E2%80%A6, http://gymnasieskolen.dk/tidsregistrering-kan-sagtens-fungere-men%E2%80%A6Tidsregistrering kan sagtens fungere, men…..2016-09-21T04:59:36ZDet er forståeligt, at vores formand, Annette Nordstrøm Hansen, for nylig angreb tidsregistreringen. For det er velkendt, at rigtig mange steder fungerer den ikke.<br />Men så længe vi lærere ikke har et fornuftigt minimumskrav på tid til forberedelse til den enkelte undervisningstime, så er vi nødt til at få tidsregistreringen til at fungere. For det modsatte vil betyde at vores arbejde aldrig ville få nogen ende, da man uden tidsregistrering og uden minimumskrav til forberedelse, ville kunne pålægge lærerne uendelig store byrder. Tidsregistrering er den bedste løsning under de nuværende forhold, hvis der vel at mærke er tillid mellem ledelse og lærere. Hvis ledelsen har tillid til, at lærerne har været fornuftige med den tid, de skriver på, og lærerne har en god fornemmelse for, hvad der er arbejdstid, og der samtidig er plads til at udvikle undervisningen, så burde der altså ikke være nogen ko på isen.
Kæmper for at blive svækkethttp://gymnasieskolen.dk/k%C3%A6mper-blive-sv%C3%A6kket, http://gymnasieskolen.dk/k%C3%A6mper-blive-sv%C3%A6kketKæmper for at blive svækket2016-09-20T12:39:03ZDet er lidt af et paradoks; GL's stående udvalg for ikke-fastansatte kæmper dybest set for at nedlægge sig selv. Men Frederik Lind, udvalgets repræsentant i hovedbestyrelsen, er bekymret for vikarerne, der rammes ekstra hårdt i nedskæringstider.
Ny lærer: ”Det fede er eleverne”http://gymnasieskolen.dk/ny-l%C3%A6rer-%E2%80%9Ddet-fede-er-eleverne%E2%80%9D, http://gymnasieskolen.dk/ny-l%C3%A6rer-%E2%80%9Ddet-fede-er-eleverne%E2%80%9DNy lærer: ”Det fede er eleverne”2016-09-19T09:06:07ZGymnasieskolen har fået lov til at følge Simone Strandvad i hendes første år som gymnasielærer. Hun har hurtigt fundet ud af, at hun elsker at give eleverne aha-oplevelser og se dem forstå sammenhængene.

Emner:  
Interessent:  
Artikeltype:  
FOKUSOMRÅDER

 

 

Er du blevet afskediget?http://sp2013.gl.org/loenogans/afskedigelse/Sider/default.aspx, http://www.gl.org/loenogans/afskedigelse/Sider/default.aspxEr du blevet afskediget?Vejledning og tilbud til medlemmer, som bliver afskediget
Gymnasiereformen 2016http://sp2013.gl.org/uddannelse/udd.politik/Sider/Gymnasiereformen-2016.aspx, http://www.gl.org/uddannelse/udd.politik/Sider/Gymnasiereformen-2016.aspxGymnasiereformen 2016Overblik over reformudspillet og GL's holdninger til det.
Om nedskæringerhttp://sp2013.gl.org/uddannelse/institutioner/Sider/Nedskaeringer-et-overblik-efteraar-2016.aspx, http://www.gl.org/uddannelse/institutioner/Sider/Nedskaeringer-et-overblik-efteraar-2016.aspxOm nedskæringerEt overblik efterår 2016
Konkurrencehttp://sp2013.gl.org/uddannelse/Sider/Konkurrence-om-nedskaeringer.aspx, http://www.gl.org/uddannelse/Sider/Konkurrence-om-nedskaeringer.aspxKonkurrenceDeltag i GL's konkurrence
Professionel kapitalhttp://sp2013.gl.org/uddannelse/professionel-kapital/Sider/Professionel-kapital-paa-gymnasieuddannelserne.aspx, http://www.gl.org/uddannelse/professionel-kapital/Sider/Professionel-kapital-paa-gymnasieuddannelserne.aspxProfessionel kapitalEt værktøj til at skabe resultater
Ny gymnasielærerhttp://sp2013.gl.org/loenogans/Nygymnasielaerer/Sider/Hjem.aspx, Information til nye gymnasielærereNy gymnasielærerInformation til nye gymnasielærere
Lønhttp://sp2013.gl.org/loenogans/loen/Sider/Hvadtjenerengymnasielaerer.aspx, http://gl.org/loenogans/loen/Sider/Hvadtjenerengymnasielaerer.aspxLønHvad tjener en gymnasielærer?
De faglige foreningerhttp://sp2013.gl.org/OmGL/Organisation/Sider/Fagligeforeninger.aspx, http://www.gl.org/OmGL/Organisation/Sider/Fagligeforeninger.aspxDe faglige foreningerFind din faglige forening