Gymnasieskolen

Gymnasieskolen er GL's medlemsblad. Bladet indeholder artikler, som er af interesse for GL's medlemmer om pædagogiske, faglige og arbejdsmæssige spørgsmål.

Gymnasieskolen driver nyhedssitet på www.gymnasieskolen.dk.   

Hvis I er 2 GL medlemmer på samme adresse, kan I vælge at få Dansk Magisterforenings medlemsblad "Magisterbladet" i stedet for det ene eksemplar af Gymnasieskolen.

Skulle Gymnasieskolen ikke dukke op i brevsprækken som forventet, bedes du kontakte Peter Petersen.

Seneste nyheder fra Gymnasieskolen

 

 

Borgerlige klar til at sænke karakterkravhttp://gymnasieskolen.dk/borgerlige-klar-til-s%C3%A6nke-karakterkrav, http://gymnasieskolen.dk/borgerlige-klar-til-s%C3%A6nke-karakterkravBorgerlige klar til at sænke karakterkrav2016-05-27T07:04:56ZLavere karakterkrav til hf og en lempelse af karakterkravet til gymnasiet, lyder tilbuddet fra de borgerlige til de røde partier. S afviser dog.
Stort ja til hjælp til afskedigede lærerehttp://gymnasieskolen.dk/stort-ja-til-hj%C3%A6lp-til-afskedigede-l%C3%A6rere, http://gymnasieskolen.dk/stort-ja-til-hj%C3%A6lp-til-afskedigede-l%C3%A6rereStort ja til hjælp til afskedigede lærere2016-05-27T07:03:25ZEt stort flertal støtter op om at bruge penge fra GL's reservefond til tilbud for afskedigede gymnasielærere.
Videregående uddannelser advarer imod regeringens ændringer af hfhttp://gymnasieskolen.dk/videreg%C3%A5ende-uddannelser-advarer-imod-regeringens-%C3%A6ndringer-af-hf, http://gymnasieskolen.dk/videreg%C3%A5ende-uddannelser-advarer-imod-regeringens-%C3%A6ndringer-af-hfVideregående uddannelser advarer imod regeringens ændringer af hf2016-05-26T07:30:42ZHf skal ikke ændres så fundamentalt, som regeringen lægger op til i sit gymnasieudspil, lyder det fra ledere på en professionshøjskole og et erhvervsakademi.
Politikere: Karaktersystem forhindrer social mobilitethttp://gymnasieskolen.dk/politikere-karaktersystem-forhindrer-social-mobilitet, http://gymnasieskolen.dk/politikere-karaktersystem-forhindrer-social-mobilitetPolitikere: Karaktersystem forhindrer social mobilitet2016-05-26T06:45:14ZKarakterkrav og syvtrinsskalaen er en giftig kombination for de fagligt svageste elever, mener SF og Radikale Venstre. DF kan ikke se problemet.
Eksperter: Karaktersystemet vil fastholde de svageste i bundenhttp://gymnasieskolen.dk/eksperter-karaktersystemet-vil-fastholde-de-svageste-i-bunden, http://gymnasieskolen.dk/eksperter-karaktersystemet-vil-fastholde-de-svageste-i-bundenEksperter: Karaktersystemet vil fastholde de svageste i bunden2016-05-26T05:25:59ZKaraktersystemet har en indbygget logik, hvor et vist antal elever vil få karakteren 2. Derfor vil et karakterkrav fastholde et skævt uddannelsesdanmark, mener eksperter.
Derfor har Enhedslisten forladt gymnasieforhandlingernehttp://gymnasieskolen.dk/derfor-har-enhedslisten-forladt-gymnasieforhandlingerne, http://gymnasieskolen.dk/derfor-har-enhedslisten-forladt-gymnasieforhandlingerneDerfor har Enhedslisten forladt gymnasieforhandlingerne2016-05-25T06:52:48ZForhandlingerne om en gymnasiereform er endnu ikke afsluttet, men det står efter tirsdagens forhandlinger klart, at regeringen på en række punkter har låst sig fast på en reform, der vil betyde tilbageskridt for gymnasieuddannelserne. Enhedslisten har derfor valgt at forlade forhandlingerne.
Kampen om almendannelsehttp://gymnasieskolen.dk/kampen-om-almendannelse, http://gymnasieskolen.dk/kampen-om-almendannelseKampen om almendannelse2016-05-25T05:40:50ZAlmendannelse er en af knasterne i forhandlingerne om en ny gymnasiereform. Det er ikke kun politikerne, der er uenige. Også udenfor Christiansborg er der forskellige definitioner af begrebet.
Idrætslærere advarer mod reduktion af fagethttp://gymnasieskolen.dk/idr%C3%A6tsl%C3%A6rere-advarer-mod-reduktion-af-faget, http://gymnasieskolen.dk/idr%C3%A6tsl%C3%A6rere-advarer-mod-reduktion-af-fagetIdrætslærere advarer mod reduktion af faget2016-05-24T09:46:26ZIdrætslærerne er skuffede over regeringens planer for idræt på de gymnasiale uddannelser. Forbavsende når man ser udviklingen i folkeskolen, mener idrætslærernes formand.
Idrætslærere advarer imod reduktion af fagethttp://gymnasieskolen.dk/idr%C3%A6tsl%C3%A6rere-advarer-imod-reduktion-af-faget, http://gymnasieskolen.dk/idr%C3%A6tsl%C3%A6rere-advarer-imod-reduktion-af-fagetIdrætslærere advarer imod reduktion af faget2016-05-24T09:46:26ZIdrætslærerne er skuffede over regeringens planer for idræt på de gymnasiale uddannelser. Forbavsende når man ser udviklingen i folkeskolen, mener idrætslærernes formand.
Nyt nummer af Gymnasieskolen med tema om Grønlandhttp://gymnasieskolen.dk/nyt-nummer-af-gymnasieskolen-med-tema-om-gr%C3%B8nland, http://gymnasieskolen.dk/nyt-nummer-af-gymnasieskolen-med-tema-om-gr%C3%B8nlandNyt nummer af Gymnasieskolen med tema om Grønland2016-05-23T05:21:05ZMinisterens spin om adgangskravet, almendannelse og tema om Grønland er nogle af emnerne, man kan læse om i det seneste nummer af Gymnasieskolen.
Digital dannelse - status indtil viderehttp://gymnasieskolen.dk/digital-dannelse-status-indtil-videre, http://gymnasieskolen.dk/digital-dannelse-status-indtil-videreDigital dannelse - status indtil videre2016-05-23T05:00:14Zdir="ltr">Selvom vores elever er digitalt indfødte, forstået på den måde at de er vokset op med internet, computere, smartphones og digitale medier, er der en del, som de ikke mestrer, når de starter i gymnasiet. Det er vi nødt til at hjælpe dem med. Det gælder for eksempel at kunne skrive noter i digitale tekster og at kunne organisere links. Hvis vi ikke lærer eleverne det, får de ikke de nødvendige studiekompetencer med videre i uddannelsessystemet.
Grønlandske gymnasier ligger ikke i Danmarkhttp://gymnasieskolen.dk/gr%C3%B8nlandske-gymnasier-ligger-ikke-i-danmark, http://gymnasieskolen.dk/gr%C3%B8nlandske-gymnasier-ligger-ikke-i-danmarkGrønlandske gymnasier ligger ikke i Danmark2016-05-22T20:00:21ZGymnasielærerne i Grønland er til tider frustrerede over elevernes fravær og manglende færdigheder. Men hvem er de der egentlig for?
Udviklende teammøder med fagligt indholdhttp://gymnasieskolen.dk/udviklende-teamm%C3%B8der-med-fagligt-indhold, http://gymnasieskolen.dk/udviklende-teamm%C3%B8der-med-fagligt-indholdUdviklende teammøder med fagligt indhold2016-05-22T20:00:18ZDet er den forkerte vej at gå, at lærerteam for at blive optimeret og tilgodese udvikling og videndeling skal effektiviseres ved øget teamledelse. Derimod viser projekter på 20 gymnasieskoler over hele landet, at fagdidaktisk fokuserede teammøder faktisk allerede varetager lærernes faglige udvikling og udveksling, uden at effektiv ledelse gøres til hovedspørgsmålet, skriver kronikørerne.
Gymnasiet skal opdrage gode samfunds­borgerehttp://gymnasieskolen.dk/gymnasiet-skal-opdrage-gode-samfunds%C2%ADborgere, http://gymnasieskolen.dk/gymnasiet-skal-opdrage-gode-samfunds%C2%ADborgereGymnasiet skal opdrage gode samfunds­borgere2016-05-22T20:00:12ZRegeringens opfattelse af almendannelse er en katastrofe, mener filosof Peter Kemp. I udspillet til en ny gymnasiereform er fokus udelukkende på kompetencer, men det er alt for ensidigt, lyder hans kritik.
En win-win-situationhttp://gymnasieskolen.dk/en-win-win-situation, http://gymnasieskolen.dk/en-win-win-situationEn win-win-situation2016-05-22T20:00:09ZRekruttering af gymnasielærere har ikke altid været lige let på de grønlandske gymnasier. I disse tider med nedskæringer i den sydligste del af rigsfællesskabet kan Grønland derfor være en god beskæftigelses­mulighed for ledige gymnasielærere – men det er måske ikke for alle og enhver, lyder beskeden nordfra.
På jagt efter god undervisning mellem bander og kriminalitethttp://gymnasieskolen.dk/p%C3%A5-jagt-efter-god-undervisning-mellem-bander-og-kriminalitet, http://gymnasieskolen.dk/p%C3%A5-jagt-efter-god-undervisning-mellem-bander-og-kriminalitetPå jagt efter god undervisning mellem bander og kriminalitet2016-05-22T20:00:08ZHvordan beskriver man et samfund med vold og kriminalitet på spansk? Suzan Desezar pakkede kameraet og interviewede bandeledere og -ofre til et undervisningsmateriale.
Fastholdelsestillægget mangler stadighttp://gymnasieskolen.dk/fastholdelsestill%C3%A6gget-mangler-stadig, http://gymnasieskolen.dk/fastholdelsestill%C3%A6gget-mangler-stadigFastholdelsestillægget mangler stadig2016-05-22T20:00:07ZDen ”nye” akademikeroverenskomst i Grønland har ikke alene et utilfredsstillende økonomisk resultat. Et i GL's øjne væsentligt fastholdelsestillæg er stadig ikke gennemført trods mange års ønske om det.
Et simpelt livhttp://gymnasieskolen.dk/et-simpelt-liv, http://gymnasieskolen.dk/et-simpelt-livEt simpelt liv2016-05-22T20:00:06ZMasser af muligheder for aktiviteter, især i naturen. Men ellers et liv, der ikke behøver at adskille sig synderligt fra livet som gymnasielærer i Danmark. Bare med mindre stress og andre typer elever, fortæller nogle af gymnasielærerne i Grønland.
Pensionsreform med status quohttp://gymnasieskolen.dk/pensionsreform-med-status-quo, http://gymnasieskolen.dk/pensionsreform-med-status-quoPensionsreform med status quo2016-05-22T20:00:03ZEn kommende pensionsreform i Grønland har sat nogle af de danske sind i bevægelse. Danskerne udgør jo en væsentlig del af arbejdsstyrken på den store ø. Nogle er derfor bekymrede for, hvad der sker, når deres pensioner – hvis reformen gennemføres – så at sige overflyttes til Grønland.
Undervisningsminister bruger ”skjult” karakterkrav forkerthttp://gymnasieskolen.dk/undervisningsminister-bruger-%E2%80%9Dskjult%E2%80%9D-karakterkrav-forkert, http://gymnasieskolen.dk/undervisningsminister-bruger-%E2%80%9Dskjult%E2%80%9D-karakterkrav-forkertUndervisningsminister bruger ”skjult” karakterkrav forkert2016-05-22T20:00:00ZUndervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) jonglerer med to forskellige ”4-taller”, når hun sammenstiller regeringens foreslåede karakterkrav med uddannelses­parathedsvurderingen.
GL-formand: Skoler skal selv bestemme grundforløbets længdehttp://gymnasieskolen.dk/gl-formand-skoler-skal-selv-bestemme-grundforl%C3%B8bets-l%C3%A6ngde, http://gymnasieskolen.dk/gl-formand-skoler-skal-selv-bestemme-grundforl%C3%B8bets-l%C3%A6ngdeGL-formand: Skoler skal selv bestemme grundforløbets længde2016-05-20T06:19:31ZPolitikerne skal ikke bestemme, hvor langt grundforløbet skal være. Det skal være op til det enkelte gymnasium, mener GL’s formand Annette Nordstrøm Hansen.
Knæk sprogkoden til norsk og svensk med talesynteserhttp://gymnasieskolen.dk/kn%C3%A6k-sprogkoden-til-norsk-og-svensk-med-talesynteser, http://gymnasieskolen.dk/kn%C3%A6k-sprogkoden-til-norsk-og-svensk-med-talesynteserKnæk sprogkoden til norsk og svensk med talesynteser2016-05-20T06:11:22ZTidligere havde alle elever i en klasse en boglig tilgang til stoffet, men i dag er flere elever udfordret i forhold til at læse og stave, hvorfor der i en klasse er mange forskellige måder at lære på. Dette skal i stigende grad imødekommes i undervisningen for, at hver enkelt elev lærer mest muligt i den enkelte lektion.
Lærere dumper regeringens planer for hfhttp://gymnasieskolen.dk/l%C3%A6rere-dumper-regeringens-planer-hf, http://gymnasieskolen.dk/l%C3%A6rere-dumper-regeringens-planer-hfLærere dumper regeringens planer for hf2016-05-19T10:55:40ZHf-uddannelsen vil blive mindre attraktiv, hvis regeringens reformudspil bliver vedtaget, mener lærere.
Sproglærere: Reform vil give færre sproghttp://gymnasieskolen.dk/sprogl%C3%A6rere-reform-vil-give-f%C3%A6rre-sprog, http://gymnasieskolen.dk/sprogl%C3%A6rere-reform-vil-give-f%C3%A6rre-sprogSproglærere: Reform vil give færre sprog2016-05-19T09:12:16ZFor få sprog er prioriteret i regeringens gymnasieudspil, lyder kritikken fra fremmedsprogslærerne. De mener, at den sproglige mangfoldighed er truet.
Kort grundforløb splitter rektorerhttp://gymnasieskolen.dk/kort-grundforl%C3%B8b-splitter-rektorer, http://gymnasieskolen.dk/kort-grundforl%C3%B8b-splitter-rektorerKort grundforløb splitter rektorer2016-05-18T08:57:30ZGymnasierektorerne ser vidt forskelligt på regeringens forslag om at forkorte grundforløbet. Et lille flertal er imod, viser rundspørge.
Hhx-lærere vil have indflydelse på gymnasiereformenhttp://gymnasieskolen.dk/hhx-l%C3%A6rere-vil-have-indflydelse-p%C3%A5-gymnasiereformen, http://gymnasieskolen.dk/hhx-l%C3%A6rere-vil-have-indflydelse-p%C3%A5-gymnasiereformenHhx-lærere vil have indflydelse på gymnasiereformen2016-05-17T07:04:11ZStudieområdet på hhx skal nytænkes i forbindelse med en ny gymnasiereform, mener regeringen. Hhx-lærerne forventer, at politikerne vil spørge lærerne til råds.
Htx-lærere forventer en bedre uddannelse med reformenhttp://gymnasieskolen.dk/htx-l%C3%A6rere-forventer-en-bedre-uddannelse-med-reformen, http://gymnasieskolen.dk/htx-l%C3%A6rere-forventer-en-bedre-uddannelse-med-reformenHtx-lærere forventer en bedre uddannelse med reformen2016-05-13T07:55:01ZFærre bindinger og en forenklet struktur på htx lægger regeringen op til. Htx-lærerne siger ja-tak og håber på, politikerne vil lytte til dem.
Få overblikket over konsekvenserne af gymnasiereformenhttp://gymnasieskolen.dk/f%C3%A5-overblikket-over-konsekvenserne-af-gymnasiereformen, http://gymnasieskolen.dk/f%C3%A5-overblikket-over-konsekvenserne-af-gymnasiereformenFå overblikket over konsekvenserne af gymnasiereformen2016-05-12T07:52:12ZRegeringens udspil til en gymnasiereform har skabt stor debat - også om andet end karakterkravet. Gymnasieskolen.dk giver her et overblik.
Kan man lære en computer sprog?http://gymnasieskolen.dk/kan-man-l%C3%A6re-en-computer-sprog, http://gymnasieskolen.dk/kan-man-l%C3%A6re-en-computer-sprogKan man lære en computer sprog?2016-05-12T07:10:47ZVil vi i fremtiden kunne tale med computere, som var de mennesker. Det mener Erik David Johnson, der forsker i, hvordan man kan bygge bro mellem computerens forståelse af sprog - og det menneskelige sprog.
Studieturen er en dannelsesrejsehttp://gymnasieskolen.dk/studieturen-er-en-dannelsesrejse, http://gymnasieskolen.dk/studieturen-er-en-dannelsesrejseStudieturen er en dannelsesrejse2016-05-11T10:54:15ZNår gymnasieelever rejser udenlands, kan det give et gok i nødden, når sprogbarriererne driller. Men turene er også vigtige for det almendannende element i gymnasiet.
Rejseregistrering ruller som planlagthttp://gymnasieskolen.dk/rejseregistrering-ruller-som-planlagt, http://gymnasieskolen.dk/rejseregistrering-ruller-som-planlagtRejseregistrering ruller som planlagt2016-05-11T09:43:06ZSelvom der på mange andre områder stadig er lokale skærmydsler om, hvordan OK 13 skal implementeres, så er et emne stort set gået fri. Alle parter siger nemlig, at der er styr på de lokale aftaler om tidsregistrering af studierejser.
Hård kritik fra gymnasielærere http://gymnasieskolen.dk/h%C3%A5rd-kritik-fra-gymnasiel%C3%A6rere, http://gymnasieskolen.dk/h%C3%A5rd-kritik-fra-gymnasiel%C3%A6rereHård kritik fra gymnasielærere 2016-05-10T11:59:14ZDer er mange problemer med regeringens forslag til en ny gymnasiereform. Det stod klart, da gymnasielærere stillede skarpt på udspillet.
Bliver det forlig eller forlis for gymnasiereformen?http://gymnasieskolen.dk/bliver-det-forlig-eller-forlis-gymnasiereformen, http://gymnasieskolen.dk/bliver-det-forlig-eller-forlis-gymnasiereformenBliver det forlig eller forlis for gymnasiereformen?2016-05-09T09:50:59ZEt langt forhandlingsforløb om regeringens udspil til en gymnasiereform nærmer sig sin afslutning, men der tegner sig stadig ikke klare konturer af en aftale.<br />Regeringen har valgt at skubbe uenigheden om et karakterkrav til gymnasieuddannelserne foran sig. Det betyder i sagens natur, at de hidtidige forhandlinger ikke har indeholdt nogen armlægning om det spørgsmål, men i den offentlige debat har der ikke kunnet konstateres en opblødning, hverken hos regeringen eller de særligt adgangsbegrænsnings begejstrede politikere i Dansk Folkeparti eller Liberal Alliance. Mange taler den 1. maj bekræftede samtidig, at modstanden mod indførelse af et karakterkrav på 4 også er intakt i flere partier, og forhåbentlig vil de senest offentliggjorte tal, der tydeligt viser de socialt og regionalt skævvridende konsekvenser af karakterkravet, være med til at fastholde en bred modstand mod indførelsen af  adgangsbegrænsningen.
Matematiklærere: Regeringens matematik-plan hænger ikke sammenhttp://gymnasieskolen.dk/matematikl%C3%A6rere-regeringens-matematik-plan-h%C3%A6nger-ikke-sammen, http://gymnasieskolen.dk/matematikl%C3%A6rere-regeringens-matematik-plan-h%C3%A6nger-ikke-sammenMatematiklærere: Regeringens matematik-plan hænger ikke sammen2016-05-09T09:11:45ZEleverne i matematik B skal arbejde med emner fra deres studieretningsfag. Det skal gøre undervisningen mere anvendelsesorienteret, siger regeringen. Men med den struktur, der lægges op til, bliver effekten den modsatte, lyder kritikken.
Tunesere bekæmper terrorisme med skoledemokratihttp://gymnasieskolen.dk/tunesere-bek%C3%A6mper-terrorisme-med-skoledemokrati, http://gymnasieskolen.dk/tunesere-bek%C3%A6mper-terrorisme-med-skoledemokratiTunesere bekæmper terrorisme med skoledemokrati2016-05-06T06:33:51ZDen islamistiske terror kan anspore en progressiv dags­orden. Et tunesisk svar på terrorisme er udviklingen af en demokratisk skole. Kan vi forene kræfterne ved at eksportere vores skoledemokrati? spørger kronikørerne.
Dannelse på et andet niveauhttp://gymnasieskolen.dk/dannelse-p%C3%A5-et-andet-niveau, http://gymnasieskolen.dk/dannelse-p%C3%A5-et-andet-niveauDannelse på et andet niveau2016-05-06T06:13:17ZFlere af handelsgymnasierne i det primært syddanske synergisamarbejde har i en årrække haft succes med tre uger lange studieture til Kina, hvor der både står undervisning, opgaveskrivning og menneskelige oplevelser på programmet.
Hjem som et andet menneskehttp://gymnasieskolen.dk/hjem-som-et-andet-menneske, http://gymnasieskolen.dk/hjem-som-et-andet-menneskeHjem som et andet menneske2016-05-06T05:57:26ZEn ny type studieture er blevet populære: kombinationen af fagligt stof og det at gøre en indsats for andre. Eleverne lærer mere af det, siger lærerne. Og måske er de, når det kommer til stykket, ikke så dovne og egoistiske, som man ellers har travlt med at udråbe dem til?
There’s a problem in room number 305http://gymnasieskolen.dk/there%E2%80%99s-problem-room-number-305, http://gymnasieskolen.dk/there%E2%80%99s-problem-room-number-305There’s a problem in room number 3052016-05-06T05:50:50ZSådan en opringning har gymnasielærer Philippe Soupault fået utallige gange, når han var på studietur med en klasse. Det gør han ikke længere, for nu tillader København Nord, hvor Philippe Soupault er uddannelsesleder, ikke længere druk på studie­ture. På Det Frie Gymnasium i København, hvor Liselotte Unger underviser, må ele­verne godt drikke på studieture, men kun i et omfang, så de er i stand til at deltage i programmet næste dag.
Ro om rejseregistreringhttp://gymnasieskolen.dk/ro-om-rejseregistrering, http://gymnasieskolen.dk/ro-om-rejseregistreringRo om rejseregistrering2016-05-06T05:42:23ZSmå tre år efter tidsregistreringens indtog er der stadig uenigheder om, hvordan den skal udmøntes. Men på et område, nemlig studierejserne, hersker der faste lokale aftaler, siger både tillidsrepræsentanter, rektorer og GL.
Dyre studierejser kan være fortidhttp://gymnasieskolen.dk/dyre-studierejser-kan-v%C3%A6re-fortid, http://gymnasieskolen.dk/dyre-studierejser-kan-v%C3%A6re-fortidDyre studierejser kan være fortid2016-05-06T05:22:18ZI flere år har gymnasieeleverne beklaget sig over dyre elevbetalinger på studierejserne. Men det kan være fortid om få år.
Besparelser rammer studierejserhttp://gymnasieskolen.dk/besparelser-rammer-studierejser, http://gymnasieskolen.dk/besparelser-rammer-studierejserBesparelser rammer studierejser2016-05-06T05:18:16ZStudieturene bliver afkortet, der kommer færre lærere med – eller også bliver rej­serne helt aflyst. Det er et resultat af toprocentsbesparelserne.
S til Ellen Trane: Karakterkrav skævvrider Danmarkhttp://gymnasieskolen.dk/s-til-ellen-trane-karakterkrav-sk%C3%A6vvrider-danmark, http://gymnasieskolen.dk/s-til-ellen-trane-karakterkrav-sk%C3%A6vvrider-danmarkS til Ellen Trane: Karakterkrav skævvrider Danmark2016-05-04T09:00:29ZSocialdemokraterne mener, at tal dokumenterer, at regeringens karakterkrav skaber en ”alvorlig skævvridning af Danmark”. Undervisningsministeren afviser.
Ny analyse: Udkantskommuner rammes hårdt af karakterkravhttp://gymnasieskolen.dk/ny-analyse-udkantskommuner-rammes-h%C3%A5rdt-af-karakterkrav, http://gymnasieskolen.dk/ny-analyse-udkantskommuner-rammes-h%C3%A5rdt-af-karakterkravNy analyse: Udkantskommuner rammes hårdt af karakterkrav2016-05-03T18:00:00ZNye tal fra GL viser, hvilke kommuner der bliver hårdest ramt af et karakterkrav.
GL advarer om for stor fokus på målstyring af gymnasiet http://gymnasieskolen.dk/gl-advarer-om-stor-fokus-p%C3%A5-m%C3%A5lstyring-af-gymnasiet, http://gymnasieskolen.dk/gl-advarer-om-stor-fokus-p%C3%A5-m%C3%A5lstyring-af-gymnasietGL advarer om for stor fokus på målstyring af gymnasiet 2016-05-02T10:13:28ZRegeringen lægger op til nationale mål for gymnasierne og ranking af skolernes resultater. Der er en stor risiko for, at målstyring bruges forkert, advarer GL.
GL advarer om for stort fokus på målstyring af gymnasiet http://gymnasieskolen.dk/gl-advarer-om-stort-fokus-p%C3%A5-m%C3%A5lstyring-af-gymnasiet, http://gymnasieskolen.dk/gl-advarer-om-stort-fokus-p%C3%A5-m%C3%A5lstyring-af-gymnasietGL advarer om for stort fokus på målstyring af gymnasiet 2016-05-02T10:13:28ZRegeringen lægger op til nationale mål for gymnasierne og ranking af skolernes resultater. Der er en stor risiko for, at målstyring bruges forkert, advarer GL.
Videregående uddannelser: Vi frygter niveauet på matematik B bliver for lavthttp://gymnasieskolen.dk/videreg%C3%A5ende-uddannelser-vi-frygter-niveauet-p%C3%A5-matematik-b-bliver-lavt, http://gymnasieskolen.dk/videreg%C3%A5ende-uddannelser-vi-frygter-niveauet-p%C3%A5-matematik-b-bliver-lavtVideregående uddannelser: Vi frygter niveauet på matematik B bliver for lavt2016-04-29T06:00:00ZRegeringen vil nytænke indholdet i matematik på B-niveau i gymnasiet. Det skal være "langt mere virkelighedsnært og relevant". Flere videregående uddannelser, der har matematik B som adgangskrav, er skeptiske.
Lærere om reformudspil: Hvor er almendannelsen?http://gymnasieskolen.dk/l%C3%A6rere-om-reformudspil-hvor-er-almendannelsen, http://gymnasieskolen.dk/l%C3%A6rere-om-reformudspil-hvor-er-almendannelsenLærere om reformudspil: Hvor er almendannelsen?2016-04-28T11:12:58ZPå Rysensteen Gymnasium efterlyser lærere almendannelse i regeringens udspil til en gymnasiereform.
Lærere kritiserer lukkethed om rektors resultatlønhttp://gymnasieskolen.dk/l%C3%A6rere-kritiserer-lukkethed-om-rektors-resultatl%C3%B8n, http://gymnasieskolen.dk/l%C3%A6rere-kritiserer-lukkethed-om-rektors-resultatl%C3%B8nLærere kritiserer lukkethed om rektors resultatløn2016-04-28T06:26:22ZStik imod reglerne bliver medarbejderrepræsentanterne på nogle skoler ikke involveret i bestyrelsens arbejde med rektors resultatlønskontrakt.
Derfor har Alternativet forladt gymnasiereformforhandlingernehttp://gymnasieskolen.dk/derfor-har-alternativet-forladt-gymnasiereformforhandlingerne, http://gymnasieskolen.dk/derfor-har-alternativet-forladt-gymnasiereformforhandlingerneDerfor har Alternativet forladt gymnasiereformforhandlingerne2016-04-28T05:27:58ZAlternativet har som det første parti forladt forhandlingerne om en ny gymnasiereform. Hvorfor? Det er der tre primære årsager til.

Emner:  
Interessent:  
Artikeltype:  
FOKUSOMRÅDER

 

 

GL om reformudspillethttp://sp2013.gl.org/uddannelse/udd.politik/Sider/GL-om-reformudspillet.aspx, http://sp2013.gl.org/uddannelse/udd.politik/Sider/GL-om-reformudspillet.aspxGL om reformudspilletGL håber på et bredt politisk forlig
Gymnasiereformen 2016http://sp2013.gl.org/uddannelse/udd.politik/Sider/Gymnasiereformen-2016.aspx, http://sp2013.gl.org/uddannelse/udd.politik/Sider/Gymnasiereformen-2016.aspxGymnasiereformen 2016Overblik over reformudspillet og GL's holdninger til det.
Er du blevet afskediget?http://sp2013.gl.org/loenogans/afskedigelse/Sider/default.aspx, http://sp2013.gl.org/loenogans/afskedigelse/Sider/default.aspxEr du blevet afskediget?Vejledning og tilbud til medlemmer, som bliver afskediget
Professionel kapitalhttp://sp2013.gl.org/uddannelse/professionel-kapital/Sider/Professionel-kapital-paa-gymnasieuddannelserne.aspx, http://sp2013.gl.org/uddannelse/professionel-kapital/Sider/Professionel-kapital-paa-gymnasieuddannelserne.aspxProfessionel kapitalEt værktøj til at skabe resultater
De faglige foreningerhttp://sp2013.gl.org/OmGL/Organisation/Sider/Fagligeforeninger.aspx, http://www.gl.org/OmGL/Organisation/Sider/Fagligeforeninger.aspxDe faglige foreningerFind din faglige forening
GL's debatindlæghttp://sp2013.gl.org/politik/debat/Sider/Hjem.aspx, http://gl.org/politik/debat/Sider/Hjem.aspxGL's debatindlægGL's politik og holdninger
Nedskæringer http://sp2013.gl.org/uddannelse/institutioner/Sider/Nedskaeringer-et-overblik.aspx, http://www.gl.org/uddannelse/institutioner/Sider/Nedskaeringer-et-overblik.aspxNedskæringer Få et overblik
Lønhttp://sp2013.gl.org/loenogans/loen/Sider/Hvadtjenerengymnasielaerer.aspx, http://gl.org/loenogans/loen/Sider/Hvadtjenerengymnasielaerer.aspxLønHvad tjener en gymnasielærer?