Gymnasieskolen

Gymnasieskolen er GL's medlemsblad. Bladet indeholder artikler, som er af interesse for GL's medlemmer om pædagogiske, faglige og arbejdsmæssige spørgsmål.

Gymnasieskolen driver nyhedssitet på www.gymnasieskolen.dk.   

Hvis I er 2 GL medlemmer på samme adresse, kan I vælge at få Dansk Magisterforenings medlemsblad "Magisterbladet" i stedet for det ene eksemplar af Gymnasieskolen.

Skulle Gymnasieskolen ikke dukke op i brevsprækken som forventet, bedes du kontakte Peter Petersen.

Seneste nyheder fra Gymnasieskolen

 

 

Ordblinde elever klarer sig godt i gymnasiet http://gymnasieskolen.dk/ordblinde-elever-klarer-sig-godt-i-gymnasiet, http://gymnasieskolen.dk/ordblinde-elever-klarer-sig-godt-i-gymnasietOrdblinde elever klarer sig godt i gymnasiet 2015-05-22T08:47:10ZMange ordblinde elever får et karaktergennemsnit i gymnasiet, der er lige så højt som landsgennemsnittet, viser nye tal.
Nyt system gør det nemt at vidensdelehttp://gymnasieskolen.dk/nyt-system-g%C3%B8r-det-nemt-vidensdele, http://gymnasieskolen.dk/nyt-system-g%C3%B8r-det-nemt-vidensdeleNyt system gør det nemt at vidensdele2015-05-21T10:41:57ZShare. Det er navnet på en ny vidensdelingsplatform, Herlev Gymnasium og HF har opfundet. Den gør op med mangelfulde systemer og gør det nemt at få inspiration og dele viden på tværs af faggrupper.
Ny rapport: Manglende motivation udfordrer mere end forskelligt niveauhttp://gymnasieskolen.dk/ny-rapport-manglende-motivation-udfordrer-mere-end-forskelligt-niveau, http://gymnasieskolen.dk/ny-rapport-manglende-motivation-udfordrer-mere-end-forskelligt-niveauNy rapport: Manglende motivation udfordrer mere end forskelligt niveau2015-05-21T09:54:56ZDet kan være svært at ramme alle elever i en gymnasieklasse på 28 elever. Men det sværeste er, når der er for mange, der ikke er motiverede. Forskelligheden i fagligheden kan de derimod sagtens rumme, siger lærere i en ny rapport fra Danmarks Evalueringsinstitut.
DGS 50 år: Da Johanne og Reimer lavede ”verdens vigtigste arbejde”http://gymnasieskolen.dk/dgs-50-%C3%A5r-da-johanne-og-reimer-lavede-%E2%80%9Dverdens-vigtigste-arbejde%E2%80%9D, http://gymnasieskolen.dk/dgs-50-%C3%A5r-da-johanne-og-reimer-lavede-%E2%80%9Dverdens-vigtigste-arbejde%E2%80%9DDGS 50 år: Da Johanne og Reimer lavede ”verdens vigtigste arbejde”2015-05-21T04:55:14ZI 50 år har DGS kæmpet gymnasieelevernes sag. En toppolitiker og en journalist ser tilbage på deres arbejde i sammenslutningen, som har betydet meget for eleverne og dem selv.
Nyt nummer af Gymnasieskolen med tema om almendannelsehttp://gymnasieskolen.dk/nyt-nummer-af-gymnasieskolen-med-tema-om-almendannelse, http://gymnasieskolen.dk/nyt-nummer-af-gymnasieskolen-med-tema-om-almendannelseNyt nummer af Gymnasieskolen med tema om almendannelse2015-05-20T12:27:18ZAlmendannelse, resultatmålinger og uenighed om merarbejde er nogle af emnerne, som man kan læse i månedens nummer af Gymnasieskolen, der udkommer i dag.
Det dobbelte formålhttp://gymnasieskolen.dk/det-dobbelte-form%C3%A5l, http://gymnasieskolen.dk/det-dobbelte-form%C3%A5lDet dobbelte formål2015-05-20T07:41:10Zdir="ltr">Så er det ved at være den tid på året igen, hvor der kun er et par timer tilbage med holdene og hvor eksamenerne nærmer sig. Lidt løssluppen, forventningsfuld og nervøs stemning på gangene og nogle fortravlede kolleger på lærerværelset.
Hamlet i hænderne på gymnasieeleverhttp://gymnasieskolen.dk/hamlet-i-h%C3%A6nderne-p%C3%A5-gymnasieelever, http://gymnasieskolen.dk/hamlet-i-h%C3%A6nderne-p%C3%A5-gymnasieeleverHamlet i hænderne på gymnasieelever2015-05-20T05:41:26ZTre gymnasieklasser fra Ingrid Jespersens Gymnasieskole fik lejlighed til at spille Shakespeare i en moderne fortolkning på teatret Republique. Målet med at komme tæt på dramatiseringen af de klassiske tekster er blandt andet at give eleverne indsigt i kunstneriske skabelsesprocesser. Gymnasieskolen tog med, da eleverne indtog scenen for en dag.
Genvejen til internationaliseringhttp://gymnasieskolen.dk/genvejen-til-internationalisering, http://gymnasieskolen.dk/genvejen-til-internationaliseringGenvejen til internationalisering2015-05-19T06:40:23ZMed fare for at gentage mig selv herinde vil jeg gerne dele nogle erfaringer omkring internationale partnerskaber, deres mange udformninger og lige så mange formål. Måske kan jeg også få aflivet et par myter om internationalisering.
Gymnasietilmelding afspejler klasseforskellehttp://gymnasieskolen.dk/gymnasietilmelding-afspejler-klasseforskelle, http://gymnasieskolen.dk/gymnasietilmelding-afspejler-klasseforskelleGymnasietilmelding afspejler klasseforskelle2015-05-18T08:07:12ZBåde uddannelsesvejledningen, klasseforskelle og den vestjyske fiskermentalitet spiller ind, når man skal forstå, hvorfor der er så store lokale udsving i gymnasietilmeldingen.
Hvordan man bliver lærer i eget hus – igen!http://gymnasieskolen.dk/hvordan-man-bliver-l%C3%A6rer-i-eget-hus-%E2%80%93-igen, http://gymnasieskolen.dk/hvordan-man-bliver-l%C3%A6rer-i-eget-hus-%E2%80%93-igenHvordan man bliver lærer i eget hus – igen!2015-05-13T11:05:48ZOK 13 stiller krav til personalet i gymnasieskolen om en anderledes måde at arbejde på. I øjeblikket eksperimenteres der rundtomkring på skolerne med fælles forberedelse, fasthol­delse, udbygning af teamsamarbejdet og meget mere, og overenskomsten stiller også nye krav til lærerne, hvad angår samarbejdet med eleverne, med kollegerne og med ledelsen. Denne kronik giver et konkret bud på, hvordan kollegial supervision kan revitalisere læreren i forhold til disse anderledes måder at arbejde på i forhold til kursister, som kalder på klare, relationsskabende og handlekraftige autoriteter i klasserummet.
Eux: Gylle og gymnasiefag på skoleskemaethttp://gymnasieskolen.dk/eux-gylle-og-gymnasiefag-p%C3%A5-skoleskemaet, http://gymnasieskolen.dk/eux-gylle-og-gymnasiefag-p%C3%A5-skoleskemaetEux: Gylle og gymnasiefag på skoleskemaet2015-05-13T07:19:24ZEngagerede og målrettede. Det kendetegner det første hold eux landmandselever på Kold College i Odense. Eleverne elsker kombinationen af teori og praktik, der åbner muligheder for dem i fremtiden.
Resultatmålinger stresser lærernehttp://gymnasieskolen.dk/resultatm%C3%A5linger-stresser-l%C3%A6rerne, http://gymnasieskolen.dk/resultatm%C3%A5linger-stresser-l%C3%A6rerneResultatmålinger stresser lærerne2015-05-12T10:49:23ZGymnasielærerne siger selv, at deres egne krav er den største stressfaktor. Men elevtrivselsundersøgelser og andre resultatmålinger spiller også en rolle. Høje krav kommer ikke ud af ingenting, siger professor Peter Dahler-Larsen fra Københavns Universitet.
Det rene ingentinghttp://gymnasieskolen.dk/det-rene-ingenting, http://gymnasieskolen.dk/det-rene-ingentingDet rene ingenting2015-05-12T10:42:01ZI uddannelsessystemet handler det hele tiden om at komme videre til noget andet, siger den 86-årige tidligere tennisspiller, forfatter, jazzkritiker og praktiserende buddhist Torben Ulrich. Vi ville have godt af at se større helheder og lære eleverne det samme, mener han. Måske skulle de endda lære at opleve ”det rene ingenting”.
Forhandling om tidsregistrering og overarbejde er strandethttp://gymnasieskolen.dk/forhandling-om-tidsregistrering-og-overarbejde-er-strandet, http://gymnasieskolen.dk/forhandling-om-tidsregistrering-og-overarbejde-er-strandetForhandling om tidsregistrering og overarbejde er strandet2015-05-12T10:21:00ZEfter langtrukne dialogforsøg havner uenighederne om gymnasielærernes merarbejde nu i Arbejdsretten. Lærerne skal have betaling for deres merarbejde, mener GL.
Almendannelse anno 2015http://gymnasieskolen.dk/almendannelse-anno-2015, http://gymnasieskolen.dk/almendannelse-anno-2015Almendannelse anno 20152015-05-12T09:50:50ZHvad er det for en almendannelse, gymnasiet skal give i dag? Vi har spurgt to repræsentanter fra uddannelses­verdenen og en fra erhvervslivet – og fået tre forskellige bud.
Politikerne: Gymnasiet skal også skabe almendannelse i fremtidenhttp://gymnasieskolen.dk/politikerne-gymnasiet-skal-ogs%C3%A5-skabe-almendannelse-i-fremtiden, http://gymnasieskolen.dk/politikerne-gymnasiet-skal-ogs%C3%A5-skabe-almendannelse-i-fremtidenPolitikerne: Gymnasiet skal også skabe almendannelse i fremtiden2015-05-12T09:36:31ZAlmendannelse har ikke fyldt meget i den politiske debat om fremtidens gymnasier. Men ifølge politikerne skal den almene dannelse fortsat spille en stor rolle i gymnasiet.
Uden almendannelse vil gymnasiet danne soldater i konkurrencestatens tjeneste http://gymnasieskolen.dk/uden-almendannelse-vil-gymnasiet-danne-soldater-i-konkurrencestatens-tjeneste, http://gymnasieskolen.dk/uden-almendannelse-vil-gymnasiet-danne-soldater-i-konkurrencestatens-tjenesteUden almendannelse vil gymnasiet danne soldater i konkurrencestatens tjeneste 2015-05-12T09:21:07ZDet øgede fokus på relevans og karakterer presser almendannelsen i gymnasiet, siger uddannelsesforsker Steen Beck. Men almendannelse er vigtigere end nogensinde i en tid, hvor der er stort behov for unge, der er kritiske og kan tænke selvstændigt.
Skolens DNA er almendannelsehttp://gymnasieskolen.dk/skolens-dna-er-almendannelse, http://gymnasieskolen.dk/skolens-dna-er-almendannelseSkolens DNA er almendannelse2015-05-12T09:17:31ZPå Odense Katedralskole betyder historie og traditioner, at ledelse og lærere altid husker, at gymnasiet skal rumme en del mere end tre års undervisning og et eksamensbevis. Gymnasiet og ikke mindst livet er meget mere end gode karakterer, mener rektor, som har en ambition om at skabe livs­duelige unge.
12-talspiger søger hjælp til eksamensangsthttp://gymnasieskolen.dk/12-talspiger-s%C3%B8ger-hj%C3%A6lp-til-eksamensangst, http://gymnasieskolen.dk/12-talspiger-s%C3%B8ger-hj%C3%A6lp-til-eksamensangst12-talspiger søger hjælp til eksamensangst2015-05-12T09:04:26ZHøjt snit rimer på tårnhøje forventninger. Det er de dygtige piger på gymnasierne, der søger hjælp til at klare eksamenerne. De er ofre for en konkurrencekultur, som kendetegner det nye gymnasium, mener ekspert.
Sommerferien nærmer sig: Nu skal du tjekke om timerne passerhttp://gymnasieskolen.dk/sommerferien-n%C3%A6rmer-sig-nu-skal-du-tjekke-om-timerne-passer, http://gymnasieskolen.dk/sommerferien-n%C3%A6rmer-sig-nu-skal-du-tjekke-om-timerne-passerSommerferien nærmer sig: Nu skal du tjekke om timerne passer2015-05-12T07:59:28ZHvis din årsnorm slutter til sommer, er det nu en god idé at tjekke dit tidsforbrug. Reager hurtigt, hvis du nærmer dig merarbejde, anbefaler GL.
Gymnasiedebat blottet for almendannelsehttp://gymnasieskolen.dk/gymnasiedebat-blottet-almendannelse, http://gymnasieskolen.dk/gymnasiedebat-blottet-almendannelseGymnasiedebat blottet for almendannelse2015-05-12T07:01:22ZAlmendannelse i gymnasiet er totalt fraværende i debatten om fremtidens gymnasier. Det er et stort problem, lyder det fra uddannelsesverdenen. Politikerne forsikrer om, at almendannelse er en væsentlig opgave for gymnasierne.
Se kortet: Så mange unge søger til gymnasiet i din kommunehttp://gymnasieskolen.dk/se-kortet-s%C3%A5-mange-unge-s%C3%B8ger-til-gymnasiet-i-din-kommune, http://gymnasieskolen.dk/se-kortet-s%C3%A5-mange-unge-s%C3%B8ger-til-gymnasiet-i-din-kommuneSe kortet: Så mange unge søger til gymnasiet i din kommune2015-05-11T08:50:56ZSelvom der på landsplan er sket en stigning i antallet af unge, der har søgt ind på gymnasiet, er der store forskelle fra kommune til kommune.
Færre vestegnsunge på gymnasiethttp://gymnasieskolen.dk/f%C3%A6rre-vestegnsunge-p%C3%A5-gymnasiet, http://gymnasieskolen.dk/f%C3%A6rre-vestegnsunge-p%C3%A5-gymnasietFærre vestegnsunge på gymnasiet2015-05-08T05:26:31ZDer er længere mellem de unge, der søger ind på gymnasiet på Københavns vestegn. Det skyldes kampagne for erhvervsuddannelserne, mener vejledningschef.
Elever strømmer til eux: Derfor hitter erhvervsuddannelser på gymnasieniveauhttp://gymnasieskolen.dk/elever-str%C3%B8mmer-til-eux-derfor-hitter-erhvervsuddannelser-p%C3%A5-gymnasieniveau, http://gymnasieskolen.dk/elever-str%C3%B8mmer-til-eux-derfor-hitter-erhvervsuddannelser-p%C3%A5-gymnasieniveauElever strømmer til eux: Derfor hitter erhvervsuddannelser på gymnasieniveau2015-05-07T05:42:15ZFlere eux-uddannelser springer ud efter sommerferien, og eleverne springer med. Eux udfylder den grøft, der er mellem erhvervsuddannelser og gymnasier, mener formanden for Danske Erhvervsskoler.
IT sælger billetterhttp://gymnasieskolen.dk/it-s%C3%A6lger-billetter, http://gymnasieskolen.dk/it-s%C3%A6lger-billetterIT sælger billetter2015-05-06T20:00:06ZTysk- og engelsklærer Mette Hermann er en ildsjæl, når det gælder brug af it i undervisningen. Af den simple grund at det virker.
Her kan eleverne ikke gemme sighttp://gymnasieskolen.dk/her-kan-eleverne-ikke-gemme-sig, http://gymnasieskolen.dk/her-kan-eleverne-ikke-gemme-sigHer kan eleverne ikke gemme sig2015-05-06T20:00:05ZGymnasieskolen kiggede 1.mz på Nørre Gymnasium over skulderen i en af Mette Hermanns tysktimer, hvor de skulle forberede en tur til Lübeck.
Tiden er løbet fra at forbyde internettethttp://gymnasieskolen.dk/tiden-er-l%C3%B8bet-fra-forbyde-internettet, http://gymnasieskolen.dk/tiden-er-l%C3%B8bet-fra-forbyde-internettetTiden er løbet fra at forbyde internettet2015-05-06T20:00:03ZHvis lærerne ikke bruger it aktivt i undervisningen og inddrager computeren didaktisk, risikerer de fagligt svage elever at tabe på det, siger Michael Paulsen, der er lektor og forsker i læringsfilosofi på Aalborg Universitet. For eleverne kan ikke alene tage ansvaret for at bruge computeren konstruktivt. De skal lære det – af læreren.
Skandinavien er helt i fronthttp://gymnasieskolen.dk/skandinavien-er-helt-i-front, http://gymnasieskolen.dk/skandinavien-er-helt-i-frontSkandinavien er helt i front2015-05-06T20:00:02Z
Gid jeg havde været 15 nuhttp://gymnasieskolen.dk/gid-jeg-havde-v%C3%A6ret-15-nu, http://gymnasieskolen.dk/gid-jeg-havde-v%C3%A6ret-15-nuGid jeg havde været 15 nu2015-05-06T20:00:01ZHavde Knud Romer været teenager i dag, er det ikke sikkert, han ville få læst de tyske, litterære værker fra sin mormors bogskabe. Så havde han nok været på Youtube konstant, siger han. Og hvorfor ville det være så slemt?
Lærere: Skoler svigter forebyggelse af stresshttp://gymnasieskolen.dk/l%C3%A6rere-skoler-svigter-forebyggelse-af-stress, http://gymnasieskolen.dk/l%C3%A6rere-skoler-svigter-forebyggelse-af-stressLærere: Skoler svigter forebyggelse af stress2015-05-06T10:38:43ZHalvdelen af lærerne mener, at deres arbejdsplads gør alt for lidt for at forbygge stress. Det viser en ny undersøgelse. Mange lærere oplever, at stress er den enkeltes problem.
Tillidsrepræsentanter ved for lidt om stresshttp://gymnasieskolen.dk/tillidsrepr%C3%A6sentanter-ved-lidt-om-stress, http://gymnasieskolen.dk/tillidsrepr%C3%A6sentanter-ved-lidt-om-stressTillidsrepræsentanter ved for lidt om stress2015-05-05T10:27:06ZDer er ikke nok fokus på det psykiske arbejdsmiljø i den uddannelse, gymnasiernes tillidsrepræsentanter får, siger arbejdsmiljøkonsulent i DUS. GL erkender problemet.
GL: Spørg medlemmerne om kulinvesteringerhttp://gymnasieskolen.dk/gl-sp%C3%B8rg-medlemmerne-om-kulinvesteringer, http://gymnasieskolen.dk/gl-sp%C3%B8rg-medlemmerne-om-kulinvesteringerGL: Spørg medlemmerne om kulinvesteringer2015-05-04T07:04:20ZBestyrelsen i MP Pension er uenig i et forslag, der fik flertal på pensionskassens generalforsamling. Derfor bør man spørge medlemmerne, foreslår Gymnasieskolernes Lærerforening.
Sådan forbereder du dig til næste skoleårhttp://gymnasieskolen.dk/s%C3%A5dan-forbereder-du-dig-til-n%C3%A6ste-skole%C3%A5r, http://gymnasieskolen.dk/s%C3%A5dan-forbereder-du-dig-til-n%C3%A6ste-skole%C3%A5rSådan forbereder du dig til næste skoleår2015-04-30T04:45:14ZOpgaverne for næste skoleår bliver fastlagt i denne tid. Læs her, hvad du kan gøre for at påvirke fordelingen og mængden af dine opgaver til næste år.
GL bevarer ubegrænset formandsperiodehttp://gymnasieskolen.dk/gl-bevarer-ubegr%C3%A6nset-formandsperiode, http://gymnasieskolen.dk/gl-bevarer-ubegr%C3%A6nset-formandsperiodeGL bevarer ubegrænset formandsperiode2015-04-29T06:44:37ZDer bliver ikke sat begrænsning på, hvor længe formanden for GL kan blive siddende. Andre lovændringer blev vedtaget ved urafstemning.
MP Pension går imod vedtaget forslaghttp://gymnasieskolen.dk/mp-pension-g%C3%A5r-imod-vedtaget-forslag, http://gymnasieskolen.dk/mp-pension-g%C3%A5r-imod-vedtaget-forslagMP Pension går imod vedtaget forslag2015-04-29T04:57:44ZEt flertal af medlemmerne stemte for et forslag, om at MP Pension skal afvikle sine investeringer i kul. Bestyrelsen har dog ikke tænkt sig at følge forslaget. Udemokratisk, mener initiativtagerne, der vil have fagforeningerne til at tage affære.
Pædagogikumkandidat er årets underviserhttp://gymnasieskolen.dk/p%C3%A6dagogikumkandidat-er-%C3%A5rets-underviser, http://gymnasieskolen.dk/p%C3%A6dagogikumkandidat-er-%C3%A5rets-underviserPædagogikumkandidat er årets underviser2015-04-28T08:01:59ZSelvom man kun har været gymnasielærer i halvandet år, kan man sagtens være en dygtig og kreativ underviser. Det beviser dagens uddeling af Politikens undervisningspris.
Hvor blev det sociale af?http://gymnasieskolen.dk/hvor-blev-det-sociale-af, http://gymnasieskolen.dk/hvor-blev-det-sociale-afHvor blev det sociale af?2015-04-28T06:23:14ZJeg indrømmer blankt - det sociale liv omkring mig betyder rigtig meget. Det er medvirkende til, at mit job ikke blot er et job, men rent faktisk en fornøjelse, og noget jeg ser frem til hver dag.
Tillidsrepræsentanter ved for lidt om stresshttp://gymnasieskolen.dk/tillidsrepr%C3%A6sentanter-ved-lidt-om-stress, http://gymnasieskolen.dk/tillidsrepr%C3%A6sentanter-ved-lidt-om-stressTillidsrepræsentanter ved for lidt om stress2015-04-27T10:27:06ZDer er ikke nok fokus på det psykiske arbejdsmiljø i den uddannelse, gymnasiernes tillidsrepræsentanter får, siger arbejdsmiljøkonsulent i DUS. GL erkender problemet.
Gåtur vækker dansk litteratur til live http://gymnasieskolen.dk/g%C3%A5tur-v%C3%A6kker-dansk-litteratur-til-live, http://gymnasieskolen.dk/g%C3%A5tur-v%C3%A6kker-dansk-litteratur-til-liveGåtur vækker dansk litteratur til live 2015-04-27T09:57:45Z1. k på Niels Brock flyttede undervisningen udendørs, da de i sidste uge gik i danske forfatteres fodspor i København. At opleve stederne, der knytter sig til litteraturen, giver et helt andet engagement, fortæller elever.
Elever lærer om vandforsyning på den hårde mådehttp://gymnasieskolen.dk/elever-l%C3%A6rer-om-vandforsyning-p%C3%A5-den-h%C3%A5rde-m%C3%A5de, http://gymnasieskolen.dk/elever-l%C3%A6rer-om-vandforsyning-p%C3%A5-den-h%C3%A5rde-m%C3%A5deElever lærer om vandforsyning på den hårde måde2015-04-27T05:08:11ZDansk vandteknologi kan blive det nye eksporteventyr til en verden, som hungrer efter drikkevand. At Danmark kan noget særligt, finder elever fra tre gymnasier ud af, da de skal transportere vand så langt som muligt med bambusrør.
Forvandlernehttp://gymnasieskolen.dk/forvandlerne, http://gymnasieskolen.dk/forvandlerneForvandlerne2015-04-23T10:26:22Zdir="ltr">Jeg oplevede noget, der gav stof til eftertanke for nyligt. Det var på GL’s jubilæumskonference, hvor Jens Arentzen holdt oplæg.<br />Han talte om forvandlere, dvs. om lærere, der gør en forskel i andre menneskers liv, for eksempel ved at få dem til at tro på sig selv.<br />Arentzens oplæg blev faktisk til noget så sjældent som en hyldesttale til lærere. Vi har stor betydning for eleverne, når vi viser dem tillid og tror på dem. Vi kan ændre deres liv, blot med en smule nærhed eller venlighed, hvis de ikke er vant til at få det.
Elev fra 10. klasse sendte for dygtig kammerat til optagelsesprøvehttp://gymnasieskolen.dk/elev-fra-10-klasse-sendte-dygtig-kammerat-til-optagelsespr%C3%B8ve, http://gymnasieskolen.dk/elev-fra-10-klasse-sendte-dygtig-kammerat-til-optagelsespr%C3%B8veElev fra 10. klasse sendte for dygtig kammerat til optagelsesprøve2015-04-23T07:00:34ZHvis man vil snyde sig i gymnasiet, er det dumt at overlade optagelsesprøven til en kammerat, som klarer opgaverne med glans. Det må en dreng fra Kolding sande.
Mundtlig feedback som motivationsfaktor?http://gymnasieskolen.dk/mundtlig-feedback-som-motivationsfaktor, http://gymnasieskolen.dk/mundtlig-feedback-som-motivationsfaktorMundtlig feedback som motivationsfaktor?2015-04-22T11:52:16ZI Intervention nr. 2 i ph.d Dorte Ågårds projekt ”Relationer og klasseledelse i gymnasiet”, hvor jeg arbejder sammen med en mandlig matematikkollega om en 1g, er der fokus på <strong>styring</strong> og <strong>feedback</strong>.<br />Styring kan f.eks. bestå i et <strong>DO NOW</strong>-ritual, hvor læreren ved timens begyndelse fortæller, hvad der skal laves i timen, hvorfor det skal laves, og hvordan det bliver evalueret.<br />Begrundelsen er, at eleverne oplever en sikkerhed i læringsprocessen, idet de ved, hvad de skal gå i gang med, og de kender de faglige mål.
Nyt nummer af Gymnasieskolen med tema om vidensdelinghttp://gymnasieskolen.dk/nyt-nummer-af-gymnasieskolen-med-tema-om-vidensdeling, http://gymnasieskolen.dk/nyt-nummer-af-gymnasieskolen-med-tema-om-vidensdelingNyt nummer af Gymnasieskolen med tema om vidensdeling2015-04-22T07:38:30ZVidensdeling, karakterkrav og religiøse gymnasieelever er nogle af emnerne, man kan læse om i det nyeste nummer af Gymnasieskolen.
Antorini: "Det har ikke været forgæves"http://gymnasieskolen.dk/antorini-det-har-ikke-v%C3%A6ret-forg%C3%A6ves, http://gymnasieskolen.dk/antorini-det-har-ikke-v%C3%A6ret-forg%C3%A6vesAntorini: "Det har ikke været forgæves"2015-04-22T06:54:25ZUndervisningsministeren mindede lærerne om gymnasiets udvikling, da hun talte til GL’s 125 års jubilæum. Reformer har været nødvendige, og vi skal ikke være bange for at forny os, mener hun.
Antorini til lærerne: "Det har ikke været forgæves"http://gymnasieskolen.dk/antorini-til-l%C3%A6rerne-det-har-ikke-v%C3%A6ret-forg%C3%A6ves, http://gymnasieskolen.dk/antorini-til-l%C3%A6rerne-det-har-ikke-v%C3%A6ret-forg%C3%A6vesAntorini til lærerne: "Det har ikke været forgæves"2015-04-22T06:54:25ZUndervisningsministeren mindede lærerne om gymnasiets udvikling, da hun talte til GL’s 125 års jubilæum. Reformer har været nødvendige, og vi skal ikke være bange for at forny os, mener hun.
I gymnasiet med (Allah)http://gymnasieskolen.dk/i-gymnasiet-med-allah, http://gymnasieskolen.dk/i-gymnasiet-med-allahI gymnasiet med (Allah)2015-04-22T04:43:43ZDet værste er, når man ikke får lov til at forklare sine valg. Sådan føler gymnasieeleven Samoon Ghazi. Han er troende muslim og ønsker sharia frem for demokrati.
Spar tid og bliv en bedre lærerhttp://gymnasieskolen.dk/spar-tid-og-bliv-en-bedre-l%C3%A6rer, http://gymnasieskolen.dk/spar-tid-og-bliv-en-bedre-l%C3%A6rerSpar tid og bliv en bedre lærer2015-04-21T20:00:30ZIngen ved alt – derfor er vidensdeling nødvendigt på enhver arbejdsplads. Det koster tid at komme godt i gang. Til gengæld er gevinsterne store, siger Peter Holdt Christensen, lektor på CBS og ekspert i vidensdeling.
Faggruppemøde på Facebookhttp://gymnasieskolen.dk/faggruppem%C3%B8de-p%C3%A5-facebook, http://gymnasieskolen.dk/faggruppem%C3%B8de-p%C3%A5-facebookFaggruppemøde på Facebook2015-04-21T20:00:25ZDet går lynhurtigt, og man når ud til rigtig mange. I en gruppe på Facebook deler over 2.000 engelsklærere undervisningsforløb og idéer med hinanden.

Emner:  
Interessent:  
Artikeltype:  
FOKUSOMRÅDER

 

 

Lønhttp://sp2013.gl.org/loenogans/loen/Sider/Hvadtjenerengymnasielaerer.aspx, http://gl.org/loenogans/loen/Sider/Hvadtjenerengymnasielaerer.aspxLønHvad tjener en gymnasielærer?
GL's 125 års jubilæumskonferencehttp://sp2013.gl.org/arrangementer/Sider/Elevernes-laering-laerernes-undervisning-GLs-jubilaeumskonference.aspx, http://sp2013.gl.org/arrangementer/Sider/Elevernes-laering-laerernes-undervisning-GLs-jubilaeumskonference.aspxGL's 125 års jubilæumskonferenceMasser af spændende oplæg og debat.
Professionel kapitalhttp://sp2013.gl.org/uddannelse/professionel-kapital/Sider/Professionel-kapital-paa-gymnasieuddannelserne.aspx, http://sp2013.gl.org/uddannelse/professionel-kapital/Sider/Professionel-kapital-paa-gymnasieuddannelserne.aspxProfessionel kapitalEt værktøj til at skabe resultater
GL-E kurserhttp://sp2013.gl.org/GLE/Sider/Hjem.aspx, http://www.gl.org/GLE/Sider/Hjem.aspxGL-E kurserKurser for gymnasielærere
Overenskomst 2015http://sp2013.gl.org/loenogans/overenskomst/OK15/Sider/Hjem.aspx, http://sp2013.gl.org/loenogans/overenskomst/OK15/Sider/Hjem.aspxOverenskomst 2015Få en oversigt over OK15 her
Ny gymnasielærerhttp://sp2013.gl.org/loenogans/nygymnasielaerer/Sider/Hjem.aspx, http://www.gl.org/loenogans/nygymnasielaerer/Sider/Hjem.aspxNy gymnasielærerInformation for dig som er ny gymnasielærer
De faglige foreningerhttp://sp2013.gl.org/OmGL/Organisation/Sider/Fagligeforeninger.aspx, http://www.gl.org/OmGL/Organisation/Sider/Fagligeforeninger.aspxDe faglige foreningerFind din faglige forening
GL's debatindlæghttp://sp2013.gl.org/politik/debat/Sider/Hjem.aspx, http://gl.org/politik/debat/Sider/Hjem.aspxGL's debatindlægGL's politik og holdninger