Gymnasieskolen

Gymnasieskolen er GL's medlemsblad. Bladet indeholder artikler, som er af interesse for GL's medlemmer om pædagogiske, faglige og arbejdsmæssige spørgsmål.

Gymnasieskolen driver nyhedssitet på www.gymnasieskolen.dk.   

Hvis I er 2 GL medlemmer på samme adresse, kan I vælge at få Dansk Magisterforenings medlemsblad "Magisterbladet" i stedet for det ene eksemplar af Gymnasieskolen.

Skulle Gymnasieskolen ikke dukke op i brevsprækken som forventet, bedes du kontakte Peter Petersen.

Seneste nyheder fra Gymnasieskolen

 

 

Din fortid som ung gør dig ikke til ekspert i ungehttp://gymnasieskolen.dk/din-fortid-som-ung-g%C3%B8r-dig-ikke-til-ekspert-i-unge, http://gymnasieskolen.dk/din-fortid-som-ung-g%C3%B8r-dig-ikke-til-ekspert-i-ungeDin fortid som ung gør dig ikke til ekspert i unge2014-09-19T05:14:22ZFormand for det nye Råd for Ungdomsuddannelser efterlyser mere viden i debatten om ungdomsuddannelser. Holdninger om unge og ungdomsuddannelser er der til gengæld rigeligt af, mener Katherine Richardosn
Fokus på campusser i det nye nummer af Gymnasieskolenhttp://gymnasieskolen.dk/fokus-p%C3%A5-campusser-i-det-nye-nummer-af-gymnasieskolen, http://gymnasieskolen.dk/fokus-p%C3%A5-campusser-i-det-nye-nummer-af-gymnasieskolenFokus på campusser i det nye nummer af Gymnasieskolen2014-09-18T07:54:49ZCampusser, opstramning af studieretninger og flipped classroom er nogle af emnerne, som det nyeste nummer af Gymnasieskolen handler om.
Millionoverskud på skoler skævt fordelthttp://gymnasieskolen.dk/millionoverskud-p%C3%A5-skoler-sk%C3%A6vt-fordelt, http://gymnasieskolen.dk/millionoverskud-p%C3%A5-skoler-sk%C3%A6vt-fordeltMillionoverskud på skoler skævt fordelt2014-09-18T06:37:36Z639 millioner kroner i overskud er sidste års resultat for skoler med gymnasiale uddannelser. De store overskud ligger dog hos forholdsvis få skoler.
GL vil afskaffe grundforløbethttp://gymnasieskolen.dk/gl-vil-afskaffe-grundforl%C3%B8bet, http://gymnasieskolen.dk/gl-vil-afskaffe-grundforl%C3%B8betGL vil afskaffe grundforløbet2014-09-18T05:19:25ZGrundforløbet fungerer ikke, som det er i dag. Det mener GL, og derfor vil de arbejde for, at grundforløbet fjernes, og at eleverne begynder direkte i studieretningsklasser.
Jagten på nye eksamensformer er i ganghttp://gymnasieskolen.dk/jagten-p%C3%A5-nye-eksamensformer-er-i-gang, http://gymnasieskolen.dk/jagten-p%C3%A5-nye-eksamensformer-er-i-gangJagten på nye eksamensformer er i gang2014-09-17T11:25:44ZLærerne fra projektet Gymnasiet tænkt forfra har udfordret de gængse eksamensformer for at kunne vurdere elevernes innovative kompetencer. De har både positive og kritiske anbefalinger til Undervisningsministeriet.
Regeringen vil stramme op på studieretningernehttp://gymnasieskolen.dk/regeringen-vil-stramme-op-p%C3%A5-studieretningerne, http://gymnasieskolen.dk/regeringen-vil-stramme-op-p%C3%A5-studieretningerneRegeringen vil stramme op på studieretningerne2014-09-17T05:40:08ZFærre og skarpere studieretninger. Det er et af målene med det gymnasieudspil, som regeringen arbejder på lige nu. GL vil gerne være med til at se på, om der skal ryddes op i fagpakkerne.
Lærere skal tættere på elevernehttp://gymnasieskolen.dk/l%C3%A6rere-skal-t%C3%A6ttere-p%C3%A5-eleverne, http://gymnasieskolen.dk/l%C3%A6rere-skal-t%C3%A6ttere-p%C3%A5-eleverneLærere skal tættere på eleverne2014-09-16T20:13:00ZLærerne skal prioritere kontakten til eleverne højere, for at eleverne bliver mere motiverede, viser ny ph.d.-afhandling af tidligere gymnasielærer Dorte Ågård. Det er et problem, at lærerne tror, at motivation er et karaktertræk, som ikke kan påvirkes, påpeger hun.
Uddelegering i en reformtidhttp://gymnasieskolen.dk/uddelegering-i-en-reformtid, http://gymnasieskolen.dk/uddelegering-i-en-reformtidUddelegering i en reformtid2014-09-16T20:13:00ZDer er ikke bare brug for mere ledelse, hvis undervisningsopgaven skal løftes, men også en anden form for ledelse. Rektorer og fagkoordinatorer kan ikke nøjes med at være administratorer, men må træde i karakter som personaleledere og strategiske ledere, skriver kronikøren, der har undersøgt behovet for uddelegering af ledelse.
Norden har en gavehttp://gymnasieskolen.dk/norden-har-en-gave, http://gymnasieskolen.dk/norden-har-en-gaveNorden har en gave2014-09-16T20:12:00ZTo af uddannelsesverdenens i øjeblikket mest feterede forskere, Andy Hargreaves og Pasi Sahlberg, var på en nordisk konference om fremtidens lærerroller enige om, at de nordiske lande har et godt udgangspunkt for at knække den store uddannelseskode, alle higer efter. Men lærerne skal have støtte.
Vi vil så gerne have, at du bliverhttp://gymnasieskolen.dk/vi-vil-s%C3%A5-gerne-have-du-bliver, http://gymnasieskolen.dk/vi-vil-s%C3%A5-gerne-have-du-bliverVi vil så gerne have, at du bliver2014-09-16T20:11:00ZPå Høje-Taastrup Gymnasium deltager alle i det systematiske arbejde med at undgå frafald. Skolens frafaldsprocent ligger et pænt stykke under landsgennemsnittet, selv om mange elever på papiret er i farezonen for at forlade gymnasiet.
Her er de elever, Antorini vil have færre afhttp://gymnasieskolen.dk/her-er-de-elever-antorini-vil-have-f%C3%A6rre-af, http://gymnasieskolen.dk/her-er-de-elever-antorini-vil-have-f%C3%A6rre-afHer er de elever, Antorini vil have færre af2014-09-16T20:10:00Z12.512 tog sidste år et gymnasialt suppleringskursus. Det tal vil undervisningsminister Christine Antorini med det kommende eftersyn af gymnasiet have bragt ned. Gymnasieskolen fulgte undervisningen på et matematik B-hold en fredag morgen på Københavns VUC (KVUC). Vi spurgte en håndfuld elever, hvorfor de har brug for et suppleringskursus.
Politikerne retter kikkerten mod studieretningernehttp://gymnasieskolen.dk/politikerne-retter-kikkerten-mod-studieretningerne, http://gymnasieskolen.dk/politikerne-retter-kikkerten-mod-studieretningernePolitikerne retter kikkerten mod studieretningerne2014-09-16T20:08:00ZFor mange studenter har brug for suppleringskurser, mener undervisnings­minister Christine Antorini. Derfor varsler regeringen nu faglig opstramning i det kommende gymnasieudspil. En mulighed er at gøre matematik B obligatorisk.
Klassen på hovedethttp://gymnasieskolen.dk/klassen-p%C3%A5-hovedet, http://gymnasieskolen.dk/klassen-p%C3%A5-hovedetKlassen på hovedet2014-09-16T20:06:00ZEt undervisningskoncept baseret på video­forberedelse og udstrakt elevaktivering i timerne vinder frem blandt gymnasielærere herhjemme. Flipped classroom kaldes det – og det praktiseres blandt andet på Roskilde Gymnasium, hvor Henning Romme Lund huserer.
Vestegnens højborg for ungdomsuddannelserhttp://gymnasieskolen.dk/vestegnens-h%C3%B8jborg-ungdomsuddannelser, http://gymnasieskolen.dk/vestegnens-h%C3%B8jborg-ungdomsuddannelserVestegnens højborg for ungdomsuddannelser2014-09-16T20:05:00ZFor nogle lærere var det ikke nemt at blive en del af campussen CPH West. I dag kan lærerne dog se flere fordele ved, at eleverne kan vælge mange uddannelser på samme adresse. Der er dog stadig langt til den øverste leder.
Fusion med visionhttp://gymnasieskolen.dk/fusion-med-vision, http://gymnasieskolen.dk/fusion-med-visionFusion med vision2014-09-16T20:04:00ZFor at en fusion skal fungere, er det vigtigt, at der er en vision og et perspektiv i den. Samtidig skal lærerne inddrages så tidligt som muligt, siger lektor Sverri Hammer.
Fusioner: Ingen garanti for succeshttp://gymnasieskolen.dk/fusioner-ingen-garanti-succes, http://gymnasieskolen.dk/fusioner-ingen-garanti-succesFusioner: Ingen garanti for succes2014-09-16T20:03:00ZLærere, der har oplevet en fusion, er ikke særlig positive over at rykke sammen med andre ungdomsuddannelser. Længere til ledelsen og kulturforskelle er udfordrende, viser undersøgelse. Men fusioner kan ende lykkeligt, fortæller tillidsrepræsentanter og ledere.
Lærere: Svært både at satse på fastholdelse og kvalitethttp://gymnasieskolen.dk/l%C3%A6rere-sv%C3%A6rt-b%C3%A5de-satse-p%C3%A5-fastholdelse-og-kvalitet, http://gymnasieskolen.dk/l%C3%A6rere-sv%C3%A6rt-b%C3%A5de-satse-p%C3%A5-fastholdelse-og-kvalitetLærere: Svært både at satse på fastholdelse og kvalitet2014-09-16T20:02:00ZHøj faglighed og høj gennemførelsesprocent er to mål, som støder mod hinanden, mener over halvdelen af gymnasielærerne. Lederne ser dog ikke noget problem i at opnå begge dele, viser ny stor undersøgelse.
Gymnasielærere underviser i 10. klassehttp://gymnasieskolen.dk/gymnasiel%C3%A6rere-underviser-i-10-klasse, http://gymnasieskolen.dk/gymnasiel%C3%A6rere-underviser-i-10-klasseGymnasielærere underviser i 10. klasse2014-09-16T20:01:00Z10. klasse flytter i stigende grad ind på gymnasierne, og nogle steder er gymnasielærerne begyndt at undervise 10. klasserne. Målet er at forberede eleverne til at vælge den rigtige ungdomsuddannelse.
Silkeborg til Antorini: Dit mål kan opnås uden campusserhttp://gymnasieskolen.dk/silkeborg-til-antorini-dit-m%C3%A5l-kan-opn%C3%A5s-uden-campusser, http://gymnasieskolen.dk/silkeborg-til-antorini-dit-m%C3%A5l-kan-opn%C3%A5s-uden-campusserSilkeborg til Antorini: Dit mål kan opnås uden campusser2014-09-16T09:07:49ZI Silkeborg samarbejder alle skoler og ungdomsuddannelser tæt om, at alle unge får en uddannelse. Det fungerer bedre end en campus, mener lokal rektor.
Innovation og infrastruktur i Japanhttp://gymnasieskolen.dk/innovation-og-infrastruktur-i-japan, http://gymnasieskolen.dk/innovation-og-infrastruktur-i-japanInnovation og infrastruktur i Japan2014-09-15T11:50:05ZOlympiaden i Tokyo i 2020 forventes - ligesom Olympiaden i Tokyo i 1964 - at stimulere nye innovationer, måske specielt med henblik på infrastruktur.<br />I den forbindelse, så er en vigtig nyere japansk innovation Onigiri お握り ikke med på listen over de 100 japanske innovationer, der har bidraget mest til den økonomiske vækst i Japan siden 2. verdenskrig <a href="http://koueki.jiii.or.jp/index.html" target="_blank">http://koueki.jiii.or.jp/index.html</a>.
Gymnasiet fungerer ikke som en fabrikhttp://gymnasieskolen.dk/gymnasiet-fungerer-ikke-som-en-fabrik, http://gymnasieskolen.dk/gymnasiet-fungerer-ikke-som-en-fabrikGymnasiet fungerer ikke som en fabrik2014-09-12T09:09:25ZEngang for længe siden opdagede man på en given fabrik, at man hvert år kunne effektivisere sin produktion med to procent. Dette kunne man endda uden at forringe kvaliteten af sine varer. Det var givetvis en lykkelig dag. Muligheden for effektivisering skyldes primært, at man ved hjælp af nye smarte teknologiske løsninger kunne producere bedre og hurtigere. Denne idé vandt altså hurtigt indpas i hele den private sektor.
Arbejdsgivere ønsker praktikanter med studentereksamenhttp://gymnasieskolen.dk/arbejdsgivere-%C3%B8nsker-praktikanter-med-studentereksamen, http://gymnasieskolen.dk/arbejdsgivere-%C3%B8nsker-praktikanter-med-studentereksamenArbejdsgivere ønsker praktikanter med studentereksamen2014-09-11T07:44:42ZMange arbejdsgivere kræver eller foretrækker, at deres praktikanter har gået i gymnasiet. På den måde ender de unge med to ungdomsuddannelser.
AA-studieretninger giver små gymnasier problemerhttp://gymnasieskolen.dk/aa-studieretninger-giver-sm%C3%A5-gymnasier-problemer, http://gymnasieskolen.dk/aa-studieretninger-giver-sm%C3%A5-gymnasier-problemerAA-studieretninger giver små gymnasier problemer2014-09-11T06:04:26ZRektorforeningen ønsker, at gymnasiets studieretninger skal bestå af to fag på A-niveau. Rektorer fra mindre gymnasier forstår godt ambitionen, men mener, det bliver svært at gennemføre på deres skoler.
Lærere ruster sig til 1. g ved at undervise folkeskoleklasserhttp://gymnasieskolen.dk/l%C3%A6rere-ruster-sig-til-1-g-ved-undervise-folkeskoleklasser, http://gymnasieskolen.dk/l%C3%A6rere-ruster-sig-til-1-g-ved-undervise-folkeskoleklasserLærere ruster sig til 1. g ved at undervise folkeskoleklasser2014-09-10T07:35:59ZLærere på Fjerritslev Gymnasium underviser linjeopdelte klasser fra den lokale folkeskole og finder på den måde ud af, hvad der venter af faglige udfordringer i 1. g.
Elever udfører laboratorieforsøg bag computerskærmenhttp://gymnasieskolen.dk/elever-udf%C3%B8rer-laboratoriefors%C3%B8g-bag-computersk%C3%A6rmen, http://gymnasieskolen.dk/elever-udf%C3%B8rer-laboratoriefors%C3%B8g-bag-computersk%C3%A6rmenElever udfører laboratorieforsøg bag computerskærmen2014-09-09T08:50:22ZI virtuelle laboratorier kan elever eksperimentere og lave fejl, uden det har konsekvenser. Virtuelle forsøg er et godt supplement til rigtige laboratorieforsøg i biologi og bioteknologi, lyder erfaringerne fra to biologilærere.
Hf-elever går fra at være problembørn til blomsterbørnhttp://gymnasieskolen.dk/hf-elever-g%C3%A5r-fra-v%C3%A6re-problemb%C3%B8rn-til-blomsterb%C3%B8rn, http://gymnasieskolen.dk/hf-elever-g%C3%A5r-fra-v%C3%A6re-problemb%C3%B8rn-til-blomsterb%C3%B8rnHf-elever går fra at være problembørn til blomsterbørn2014-09-08T06:00:43ZLavere fravær og større motivation er nogle af de positive effekter af, at lærerne fra Espergærde Gymnasium og HF nytænkte undervisningen og rammerne for deres elever. Men det har også givet anledning til faglige frustrationer.
S: Grundforløbet skal bevareshttp://gymnasieskolen.dk/s-grundforl%C3%B8bet-skal-bevares, http://gymnasieskolen.dk/s-grundforl%C3%B8bet-skal-bevaresS: Grundforløbet skal bevares2014-09-05T07:21:46ZGrundforløbet i gymnasiet skal ikke skrottes – men det skal fylde mindre, mener Socialdemokraternes uddannelsesordfører, Ane Halsboe-Jørgensen.
Ytringsfrihed (2)http://gymnasieskolen.dk/ytringsfrihed-2, http://gymnasieskolen.dk/ytringsfrihed-2Ytringsfrihed (2)2014-09-05T05:38:25ZEn aktuel sag viser desværre med al tydelighed, at ytringsfriheden for offentlige ansatte er voldsomt under pres. Odense Kommune har givet folkeskolelærer Erik Schmidt en advarsel for på interne møder at have kritiseret skoleledelsens dispositioner. GL tilslutter sig en lang række af protester – og opfordrer Odense Kommune til at trække advarslen tilbage.
Vincent F. Hendricks - Min gymnasietidhttp://gymnasieskolen.dk/vincent-f-hendricks-min-gymnasietid, http://gymnasieskolen.dk/vincent-f-hendricks-min-gymnasietidVincent F. Hendricks - Min gymnasietid2014-09-04T03:00:11ZRige folks forkælede og forkomne afkom. Sådan beskriver professor Vincent F. Hendricks sine klassekammerater fra gymnasiet. Han har ikke meget positivt at fremhæve om sin gymnasietid, hvor han efter 1.g ikke vekslede et ord med nogen elever på skolen.
Læseforsøgethttp://gymnasieskolen.dk/l%C3%A6sefors%C3%B8get, http://gymnasieskolen.dk/l%C3%A6sefors%C3%B8getLæseforsøget2014-09-03T09:12:33ZJeg har lavet læseforsøg med mine 1.g-elever. Formålet var at undersøge, hvordan mine elever læser på skærm og på papir samt at undersøge, hvordan deres hukommelse og forståelse ved de forskellige typer af læsning var.
Vejlederne: Gymnasierne er blevet offer for egen succeshttp://gymnasieskolen.dk/vejlederne-gymnasierne-er-blevet-offer-egen-succes, http://gymnasieskolen.dk/vejlederne-gymnasierne-er-blevet-offer-egen-succesVejlederne: Gymnasierne er blevet offer for egen succes2014-09-03T07:12:33ZUU-vejledernes store opgave er nu at synliggøre erhvervsuddannelsernes muligheder efter reformen. Det kan koste ansøgere til gymnasierne, mener formanden for vejlederne.
”Stress forebygges i fredstid”http://gymnasieskolen.dk/%E2%80%9Dstress-forebygges-i-fredstid%E2%80%9D, http://gymnasieskolen.dk/%E2%80%9Dstress-forebygges-i-fredstid%E2%80%9D”Stress forebygges i fredstid”2014-09-02T10:51:10ZStress kan være et alvorligt problem for både den enkelte og for skolen, og derfor skal det forebygges, siger Danmarks førende stressekspert Bo Netterstrøm.
Pædagogikumkandidat: "Hvor finder jeg lige 80 timer?"http://gymnasieskolen.dk/p%C3%A6dagogikumkandidat-hvor-finder-jeg-lige-80-timer, http://gymnasieskolen.dk/p%C3%A6dagogikumkandidat-hvor-finder-jeg-lige-80-timerPædagogikumkandidat: "Hvor finder jeg lige 80 timer?"2014-09-01T06:02:50ZMarie Kluge var godt klar over, at det ville blive et travlt år med pædagogikum. Hun var dog ikke forberedt på, at hun skulle bruge tid på at forsvare sine fag overfor andre lærere.
For meget administration går ud over elevernehttp://gymnasieskolen.dk/meget-administration-g%C3%A5r-ud-over-eleverne, http://gymnasieskolen.dk/meget-administration-g%C3%A5r-ud-over-eleverneFor meget administration går ud over eleverne2014-08-29T06:09:07ZEleverne får bedre karakterer og mindre frafald, hvis skolerne bruger færre penge på administration og ledelse og mere på undervisning, viser ny forskning.
Vi skal ikke have et socialt taxameter baseret på karaktererhttp://gymnasieskolen.dk/vi-skal-ikke-have-et-socialt-taxameter-baseret-p%C3%A5-karakterer, http://gymnasieskolen.dk/vi-skal-ikke-have-et-socialt-taxameter-baseret-p%C3%A5-karaktererVi skal ikke have et socialt taxameter baseret på karakterer2014-08-28T05:04:51ZRockwoolfonden har netop offentliggjort et større arbejde om gymnasiet. Det er en imponerende indsats, og rapporten kan bruges til meget. Men desværre mangler der også vigtige dele<strong>.</strong>
GL’s internationale engagement til debathttp://gymnasieskolen.dk/gl%E2%80%99s-internationale-engagement-til-debat, http://gymnasieskolen.dk/gl%E2%80%99s-internationale-engagement-til-debatGL’s internationale engagement til debat2014-08-27T10:45:04Zclass="Normal">Vi ser i disse år, at regeringerne i EU og i OECD udbygger samarbejdet på uddannelsesområdet, og EU har opstillet uddannelsespolitiske mål for de kommende år.<br />OECD’s PISA-, PIAAC- og TALIS-undersøgelser har stor mediebevågenhed, og de præger klart den uddannelsespolitiske debat i Danmark.
Socialt taxameter: Se hvordan pengene fordeleshttp://gymnasieskolen.dk/socialt-taxameter-se-hvordan-pengene-fordeles, http://gymnasieskolen.dk/socialt-taxameter-se-hvordan-pengene-fordelesSocialt taxameter: Se hvordan pengene fordeles2014-08-27T09:23:59ZHvad skal der til, for at en skole får glæde af det sociale taxameter? Gymnasieskolen.dk har gravet i regeringens nye udspil.
Finanslov: Pædagogikum-tilskud skal følge den enkelte lærerhttp://gymnasieskolen.dk/finanslov-p%C3%A6dagogikum-tilskud-skal-f%C3%B8lge-den-enkelte-l%C3%A6rer, http://gymnasieskolen.dk/finanslov-p%C3%A6dagogikum-tilskud-skal-f%C3%B8lge-den-enkelte-l%C3%A6rerFinanslov: Pædagogikum-tilskud skal følge den enkelte lærer2014-08-27T08:48:53ZDet er slut med at få penge fra pædagogikumtaxametret for de gymnasier, der ikke uddanner pædagogikumkandidater. Det er et af forslagene i regeringens finanslovsudspil.
Sådan er det sociale taxameter skruet sammenhttp://gymnasieskolen.dk/s%C3%A5dan-er-det-sociale-taxameter-skruet-sammen, http://gymnasieskolen.dk/s%C3%A5dan-er-det-sociale-taxameter-skruet-sammenSådan er det sociale taxameter skruet sammen2014-08-26T12:04:16ZDet bliver alene elevernes karakterer fra folkeskolen, som afgør, hvilke skoler der skal modtage socialt taxameter, viser regeringens forslag til finansloven.
Finanslov: Socialt taxameter skal omfordele 200 mio. kronerhttp://gymnasieskolen.dk/finanslov-socialt-taxameter-skal-omfordele-200-mio-kroner, http://gymnasieskolen.dk/finanslov-socialt-taxameter-skal-omfordele-200-mio-kronerFinanslov: Socialt taxameter skal omfordele 200 mio. kroner2014-08-26T07:27:59ZSkoler med mange frafaldstruede elever vil modtage flere penge. En vis omfordeling skal ske fra de almene gymnasier til erhvervsskolerne.
Ekspert: Gymnasielærere har alle forudsætninger for arbejdsglædehttp://gymnasieskolen.dk/ekspert-gymnasiel%C3%A6rere-har-alle-foruds%C3%A6tninger-arbejdsgl%C3%A6de, http://gymnasieskolen.dk/ekspert-gymnasiel%C3%A6rere-har-alle-foruds%C3%A6tninger-arbejdsgl%C3%A6deEkspert: Gymnasielærere har alle forudsætninger for arbejdsglæde2014-08-25T08:17:24ZEt betydningsfuldt arbejde og det at gøre en forskel for eleverne er med til at give gymnasielærerne en kæmpe fordel, når det gælder arbejdsglæde, siger ekspert i arbejdsglæde.
Her er listen: Sådan øges elevens chancer for at blive studenthttp://gymnasieskolen.dk/her-er-listen-s%C3%A5dan-%C3%B8ges-elevens-chancer-blive-student, http://gymnasieskolen.dk/her-er-listen-s%C3%A5dan-%C3%B8ges-elevens-chancer-blive-studentHer er listen: Sådan øges elevens chancer for at blive student2014-08-22T09:11:16ZSe både de overraskende og forudsigelige faktorer, som øger chancerne for, at gymnasieeleverne ender med en studenterhue.
De borgerlige afviser socialt taxameterhttp://gymnasieskolen.dk/de-borgerlige-afviser-socialt-taxameter, http://gymnasieskolen.dk/de-borgerlige-afviser-socialt-taxameterDe borgerlige afviser socialt taxameter2014-08-21T10:51:57ZUndervisningsministeren har afsløret, at regeringens finanslovudspil vil indeholde et socialt taxameter. Men de borgerlige partier vender tommelfingeren nedad til det sociale taxameter.
Innovation og økonomisk vækst i Japanhttp://gymnasieskolen.dk/innovation-og-%C3%B8konomisk-v%C3%A6kst-i-japan, http://gymnasieskolen.dk/innovation-og-%C3%B8konomisk-v%C3%A6kst-i-japanInnovation og økonomisk vækst i Japan2014-08-21T05:57:01ZJapan er kendt for sine mange innovationer. Innovation hedder på japansk 技術革新. Det udtales gijutsu-kakushin og betyder teknik-reform. De kan være enkle og naturlige, dristige og utrolige, og til tider meget kulturelt betingede.
Ledere overvurderer sig selvhttp://gymnasieskolen.dk/ledere-overvurderer-sig-selv, http://gymnasieskolen.dk/ledere-overvurderer-sig-selvLedere overvurderer sig selv2014-08-21T05:00:29ZRektorer og ledere opfatter sig selv som bedre ledere, end lærerne mener, de er, viser ny forskning.
Forskning: God ledelse giver bedre karaktererhttp://gymnasieskolen.dk/forskning-god-ledelse-giver-bedre-karakterer, http://gymnasieskolen.dk/forskning-god-ledelse-giver-bedre-karaktererForskning: God ledelse giver bedre karakterer2014-08-21T04:45:35ZEleverne bliver dygtigere og får bedre karakterer på de skoler, hvor lærerne mener, at ledelsen er tydelig og har klare visioner, viser forskning.
Fokus på pædagogikum i det nye nummer af Gymnasieskolenhttp://gymnasieskolen.dk/fokus-p%C3%A5-p%C3%A6dagogikum-i-det-nye-nummer-af-gymnasieskolen, http://gymnasieskolen.dk/fokus-p%C3%A5-p%C3%A6dagogikum-i-det-nye-nummer-af-gymnasieskolenFokus på pædagogikum i det nye nummer af Gymnasieskolen2014-08-20T09:24:58ZPædagogikum, lobbyisme, konstruktiv journalistik og en forskers advarsel om det svenske gymnasiesystem er nogle af emnerne, som du kan læse om i det nye nummer af Gymnasieskolen.
GL-formand: Skolers pædagogikum-tal skal frem i lysethttp://gymnasieskolen.dk/gl-formand-skolers-p%C3%A6dagogikum-tal-skal-frem-i-lyset, http://gymnasieskolen.dk/gl-formand-skolers-p%C3%A6dagogikum-tal-skal-frem-i-lysetGL-formand: Skolers pædagogikum-tal skal frem i lyset2014-08-20T05:25:23ZDet skal fremgå af den enkelte skoles hjemmeside, hvor mange lærere der har været i pædagogikum, mener Annette Nordstrøm, der er formand for GL. Det skal presse flere skoler til at overholde reglerne, lyder begrundelsen.
Gymnasiefremmede elever og den gode undervisninghttp://gymnasieskolen.dk/gymnasiefremmede-elever-og-den-gode-undervisning, http://gymnasieskolen.dk/gymnasiefremmede-elever-og-den-gode-undervisningGymnasiefremmede elever og den gode undervisning2014-08-19T21:10:00ZGennem mange år er der kommet flere elever i gymnasiet. Forårets diskussion om adgangskrav til de gymnasiale uddannelser peger på, at det er væsentligt at være mere opmærksom på variationen blandt eleverne og på, hvilke muligheder de forskellige elevgrupper har for at klare sig bedst muligt gennem gymnasiet, skriver kronikørerne.

Emner:  
Interessent:  
Artikeltype:  
FOKUSOMRÅDER

 

 

Lønhttp://sp2013.gl.org/loenogans/loen/Sider/Hvadtjenerengymnasielaerer.aspx, http://gl.org/loenogans/loen/Sider/Hvadtjenerengymnasielaerer.aspxLønHvad tjener en gymnasielærer?
Professionel kapitalhttp://sp2013.gl.org/uddannelse/professionel-kapital/Sider/Professionel-kapital-paa-gymnasieuddannelserne.aspx, http://sp2013.gl.org/uddannelse/professionel-kapital/Sider/Professionel-kapital-paa-gymnasieuddannelserne.aspxProfessionel kapitalEt værktøj til at udvikle skoler, der skaber resultater
Ny gymnasielærerhttp://sp2013.gl.org/loenogans/nygymnasielaerer/Sider/Hjem.aspx, http://www.gl.org/loenogans/nygymnasielaerer/Sider/Hjem.aspxNy gymnasielærerInformation for dig som er ny gymnasielærer
Gymnasieskolenhttp://gymnasieskolen.dk/, http://gymnasieskolen.dk/GymnasieskolenBesøg gymnasieskolen.dk - nyheder og debat om de gymnasiale uddannelser
De faglige foreningerhttp://sp2013.gl.org/OmGL/Organisation/Sider/Fagligeforeninger.aspx, http://www.gl.org/OmGL/Organisation/Sider/Fagligeforeninger.aspxDe faglige foreningerFind din faglige forening
GL's debatindlæghttp://sp2013.gl.org/politik/debat/Sider/Hjem.aspx, http://gl.org/politik/debat/Sider/Hjem.aspxGL's debatindlægGL's politik og holdninger
GL-E kurserhttp://sp2013.gl.org/GLE/Sider/Hjem.aspx, http://www.gl.org/GLE/Sider/Hjem.aspxGL-E kurserKurser for gymnasielærere
Overenskomst 2015http://sp2013.gl.org/loenogans/overenskomst/OK15/Sider/Hjem.aspx, http://sp2013.gl.org/loenogans/overenskomst/OK15/Sider/Hjem.aspxOverenskomst 2015Få en oversigt over OK15 her