Gymnasieskolen

Gymnasieskolen er GL's medlemsblad. Bladet indeholder artikler, som er af interesse for GL's medlemmer om pædagogiske, faglige og arbejdsmæssige spørgsmål.

Gymnasieskolen driver nyhedssitet på www.gymnasieskolen.dk.   

Hvis I er 2 GL medlemmer på samme adresse, kan I vælge at få Dansk Magisterforenings medlemsblad "Magisterbladet" i stedet for det ene eksemplar af Gymnasieskolen.

Skulle Gymnasieskolen ikke dukke op i brevsprækken som forventet, bedes du kontakte Peter Petersen.

Seneste nyheder fra Gymnasieskolen

 

 

God sommer med lidt læsestofhttp://gymnasieskolen.dk/god-sommer-med-lidt-l%C3%A6sestof, http://gymnasieskolen.dk/god-sommer-med-lidt-l%C3%A6sestofGod sommer med lidt læsestof2015-07-02T07:01:41ZGymnasieskolen.dk's daglige nyheder stopper for en tid. Er der temaer eller blade, du ikke fik læst i årets løb, kan du se dem her.
Verdens vigtigste minister tog overhttp://gymnasieskolen.dk/verdens-vigtigste-minister-tog-over, http://gymnasieskolen.dk/verdens-vigtigste-minister-tog-overVerdens vigtigste minister tog over2015-06-29T12:00:36ZEn minister, der blev beskrevet som én, der har gjort en forskel, bød i dag den nye minister for børn, undervisning og ligestilling velkommen.
Dannelse og web 2.0http://gymnasieskolen.dk/dannelse-og-web-20-0, http://gymnasieskolen.dk/dannelse-og-web-20-0Dannelse og web 2.02015-06-25T10:53:51Zdir="ltr">Jeg har lige haft det privilegium at være censor på nogle af årets teopædopgaver. Det har været spændende, inspirerende og lærerigt. Jeg synes at de nye lærere formåede at anvende deres almen- og fagdidaktiske viden på en god måde til at reflektere ud fra. Det viste mig klart at pædagogikumuddannelsen blandt andet er med til at kvalificere de didaktiske og pædagogiske refleksioner ved at levere et metasprog og en række teorier, som kandidaterne kan spejle sig i og tage stilling til.
"Pædagogikum fik det hele til at falde på plads"http://gymnasieskolen.dk/p%C3%A6dagogikum-fik-det-hele-til-falde-p%C3%A5-plads, http://gymnasieskolen.dk/p%C3%A6dagogikum-fik-det-hele-til-falde-p%C3%A5-plads"Pædagogikum fik det hele til at falde på plads"2015-06-25T06:10:00ZMange kasketter og travlhed gjorde det svært at bevare overblikket under pædagogikum, mener gymnasielærer Marie Kluge. Men det gav mening til sidst.
Lærer: Sådan snyder elever til den skriftlige eksamenhttp://gymnasieskolen.dk/l%C3%A6rer-s%C3%A5dan-snyder-elever-til-den-skriftlige-eksamen, http://gymnasieskolen.dk/l%C3%A6rer-s%C3%A5dan-snyder-elever-til-den-skriftlige-eksamenLærer: Sådan snyder elever til den skriftlige eksamen2015-06-24T06:40:58ZGymnasielærer Julian Bybeck Tosev har dokumenteret, hvor nemt det er at snyde til den skriftlige eksamen blandt andet ved at betale andre for at lave sin eksamen.
GL-formand: Måling af professionel kapital er en succeshttp://gymnasieskolen.dk/gl-formand-m%C3%A5ling-af-professionel-kapital-er-en-succes, http://gymnasieskolen.dk/gl-formand-m%C3%A5ling-af-professionel-kapital-er-en-succesGL-formand: Måling af professionel kapital er en succes2015-06-23T09:06:39ZFlere og flere gymnasier bruger GL's nye spørgeskema til at måle den professionelle kapital. Det er det samarbejdsværktøj, lærere og ledere har savnet, siger Annette Nordstrøm Hansen, formand for GL.
Gentag efter mig?http://gymnasieskolen.dk/gentag-efter-mig, http://gymnasieskolen.dk/gentag-efter-migGentag efter mig?2015-06-23T04:00:47ZSelvom jeg i fire år har haft særligt fokus på elever med dansk som andetsprog, når jeg har samarbejdet med gymnasielærere om fagsprog i undervisningen, er der alligevel sproglige udfordringer, som er fløjet under min radar.<br />Et år opdagede vi først i årets allersidste undervisningstime i en 3.g-klasse, hvorfor en af eleverne havde været så stille i historietimerne i alle tre år: Hun fortalte, at hun med vilje altid undgik alle de lange og svære ord, fordi hun var så usikker på udtalen.
Ny forskning: Skærmbelysning mere skadelig for teenagerehttp://gymnasieskolen.dk/ny-forskning-sk%C3%A6rmbelysning-mere-skadelig-teenagere, http://gymnasieskolen.dk/ny-forskning-sk%C3%A6rmbelysning-mere-skadelig-teenagereNy forskning: Skærmbelysning mere skadelig for teenagere2015-06-22T06:29:29ZComputere og mobile enheder gør kraftigt indhug i teenageres nattesøvn, indikerer nye studier. Teenagere er mere følsomme end voksne over for LED-skærmenes lys.
GL-formand: Måling af professionel kapital er en succeshttp://gymnasieskolen.dk/gl-formand-m%C3%A5ling-af-professionel-kapital-er-en-succes, http://gymnasieskolen.dk/gl-formand-m%C3%A5ling-af-professionel-kapital-er-en-succesGL-formand: Måling af professionel kapital er en succes2015-06-19T09:06:39ZFlere og flere gymnasier bruger GL's nye spørgeskema til at måle den professionelle kapital. Det er det samarbejdsværktøj, lærere og ledere har savnet, siger Annette Nordstrøm Hansen, formand for GL.
Nyt blad med tema om synlig læringhttp://gymnasieskolen.dk/nyt-blad-med-tema-om-synlig-l%C3%A6ring, http://gymnasieskolen.dk/nyt-blad-med-tema-om-synlig-l%C3%A6ringNyt blad med tema om synlig læring2015-06-17T10:47:00ZSynlig læring, en presset generation og opsang fra en tidligere tillidsrepræsentant kan du blandt andet læse om i månedens udgave af Gymnasieskolen.
Hvad skal en hue kræve?http://gymnasieskolen.dk/hvad-skal-en-hue-kr%C3%A6ve, http://gymnasieskolen.dk/hvad-skal-en-hue-kr%C3%A6veHvad skal en hue kræve?2015-06-17T09:04:59Zdir="ltr">Jeg har nogle tilbagevendende overvejelser i eksamensperioderne, specielt vedrørende mundtlige eksamener i kemi. Kemifagets traditioner gør nemlig, at eleverne ofte blot reproducerer lærere og lærebøger. De lærer udenad uden at kunne betydninger og sammenhænge. Desværre ser de sjældent forbindelsen mellem det stof, som de har lært, og verden omkring dem. De kan ikke perspektivere til deres hverdag og omverden, men til gengæld kan de nørde med specielle stoffer og reaktionstyper.
Få overblikket: Hvad vil partierne med gymnasiet?http://gymnasieskolen.dk/f%C3%A5-overblikket-hvad-vil-partierne-med-gymnasiet, http://gymnasieskolen.dk/f%C3%A5-overblikket-hvad-vil-partierne-med-gymnasietFå overblikket: Hvad vil partierne med gymnasiet?2015-06-17T06:00:37ZMere matematik, adgangskrav eller en ny gymnasiereform. Vi bringer overblikket over, hvad de forskellige partier ønsker med gymnasiet.
”Ud over rampen!”http://gymnasieskolen.dk/%E2%80%9Dud-over-rampen%E2%80%9D, http://gymnasieskolen.dk/%E2%80%9Dud-over-rampen%E2%80%9D”Ud over rampen!”2015-06-16T20:00:50ZI disse år indfører gymnasieskolen mentorordninger, hvor nye lærere kan få glæde af at støtte sig til en mere erfaren lærer. Hensigten er rigtig fin, for nye lærere er mildest talt udfordrede i jobbet, endda så belastende, at en del unge kræfter må give op. Denne kronik handler om, hvordan ellers yderst velmenende mentorer kan rustes til professionelt at støtte de nye lærere i stedet for at ryge ud ad en forkert tangent: ”Nu skal du bare høre, hvordan jeg gjorde som ny lærer, og hvad der virker for mig i dag.”
Helte lyser op i landskabethttp://gymnasieskolen.dk/helte-lyser-op-i-landskabet, http://gymnasieskolen.dk/helte-lyser-op-i-landskabetHelte lyser op i landskabet2015-06-16T20:00:40ZJørgen Leths eget helte­galleri udgør en broget skare af kunstnere, sportsfolk og de skinbarlige skurke. Fælles er, at han har mødt dem, og de har berørt ham. Nu har han skrevet en bog om dem – og sit eget liv.
Høje forventninger er nøglen til succeshttp://gymnasieskolen.dk/h%C3%B8je-forventninger-er-n%C3%B8glen-til-succes, http://gymnasieskolen.dk/h%C3%B8je-forventninger-er-n%C3%B8glen-til-succesHøje forventninger er nøglen til succes2015-06-16T20:00:30Z
Tid til at vende hovedet mod andre tinghttp://gymnasieskolen.dk/tid-til-vende-hovedet-mod-andre-ting, http://gymnasieskolen.dk/tid-til-vende-hovedet-mod-andre-tingTid til at vende hovedet mod andre ting2015-06-16T20:00:25ZGymnasieskolen tager et kig gennem gymnasielærer Anne Lindskovs briller. Med 36 år på samme arbejdsplads i en omskiftelig tid har hun sine klare meninger om, hvad der er godt og skidt.
Den stakåndede generation http://gymnasieskolen.dk/den-stak%C3%A5ndede-generation, http://gymnasieskolen.dk/den-stak%C3%A5ndede-generationDen stakåndede generation 2015-06-16T20:00:20ZDe unge spurter gennem ungdommen for at nå at hægte sig på en eller anden form for meningsfuld tilværelse, inden afgrunden åbner sig under dem. De er alt eller intet-børn af konkurrencestaten. De tør ikke tvivle, de tør ikke stoppe, de ignorerer deres egoistiske drømme, de må videre, frem, nu.
Synlig læring på Ordrup Gymnasium: Sådan gjorde vihttp://gymnasieskolen.dk/synlig-l%C3%A6ring-p%C3%A5-ordrup-gymnasium-s%C3%A5dan-gjorde-vi, http://gymnasieskolen.dk/synlig-l%C3%A6ring-p%C3%A5-ordrup-gymnasium-s%C3%A5dan-gjorde-viSynlig læring på Ordrup Gymnasium: Sådan gjorde vi2015-06-16T20:00:15ZPå Ordrup Gymnasium har de fleste lærere arbejdet med synlig læring i år. Eleverne er blevet mere fokuserede i undervisningen og bevidste om, hvad de skal lære. Men det er nødvendigt, at der bliver afsat tid til at arbejde med synlige læringsmål og teamsamarbejde, siger lærerne.
Rektor: Vi må ikke tage dømmekraften fra lærernehttp://gymnasieskolen.dk/rektor-vi-m%C3%A5-ikke-tage-d%C3%B8mmekraften-fra-l%C3%A6rerne, http://gymnasieskolen.dk/rektor-vi-m%C3%A5-ikke-tage-d%C3%B8mmekraften-fra-l%C3%A6rerneRektor: Vi må ikke tage dømmekraften fra lærerne2015-06-16T20:00:10ZAllan Kjær Andersen, rektor på Ørestad Gymnasium, er initiativtager til et netværk om synlig læring. 18 gymnasier er med.
På jagt efter det, der virkerhttp://gymnasieskolen.dk/p%C3%A5-jagt-efter-det-der-virker, http://gymnasieskolen.dk/p%C3%A5-jagt-efter-det-der-virkerPå jagt efter det, der virker2015-06-16T20:00:05ZFlere gymnasier er begyndt at arbejde med synlig læring. Det kræver blandt andet, at lærerne bliver bedre til at evaluere og give feedback, siger professor Lars Qvortrup fra Aalborg Universitet.
Borgerlige skyder DF-forslag om forberedelsesskoler nedhttp://gymnasieskolen.dk/borgerlige-skyder-df-forslag-om-forberedelsesskoler-ned, http://gymnasieskolen.dk/borgerlige-skyder-df-forslag-om-forberedelsesskoler-nedBorgerlige skyder DF-forslag om forberedelsesskoler ned2015-06-16T20:00:02ZDansk Folkepartis forslag om forberedelsesskoler, der skal supplere de eksisterende gymnasiale uddannelser, møder modstand hos V og K.
Gymnasier arbejder med synlig læringhttp://gymnasieskolen.dk/gymnasier-arbejder-med-synlig-l%C3%A6ring, http://gymnasieskolen.dk/gymnasier-arbejder-med-synlig-l%C3%A6ringGymnasier arbejder med synlig læring2015-06-16T20:00:01ZPå flere gymnasier vil man gerne være bedre til at opstille klare læringsmål og aflæse, om eleverne når målene. God idé, mener professor. Lærerne har haft for lidt fokus på at kende virkningen af deres undervisning, siger han.
Socialdemokraterne: Hellere god til to sprog end halvgod til trehttp://gymnasieskolen.dk/socialdemokraterne-hellere-god-til-sprog-end-halvgod-til-tre, http://gymnasieskolen.dk/socialdemokraterne-hellere-god-til-sprog-end-halvgod-til-treSocialdemokraterne: Hellere god til to sprog end halvgod til tre2015-06-16T05:37:48ZDet er en styrke, hvis flere elever vælger fortsættersprog, mener socialdemokraterne, som også mener, at matematik B til de fleste skal fremtidssikre de unges uddannelsesvalg.
Alternative optagelsesprocesser vinder fremhttp://gymnasieskolen.dk/alternative-optagelsesprocesser-vinder-frem, http://gymnasieskolen.dk/alternative-optagelsesprocesser-vinder-fremAlternative optagelsesprocesser vinder frem2015-06-16T05:08:15ZTiden er inde til et opgør med det ensidige fokus på karakterskalaen. Det mener et kvalitetsudvalg nedsat af Uddannelsesministeriet. Men spørgsmålet er, om det danske uddannelsessystem er klar til lægge karaktererne bag sig.
Ude godt, men hjemme bedst.http://gymnasieskolen.dk/ude-godt-men-hjemme-bedst, http://gymnasieskolen.dk/ude-godt-men-hjemme-bedstUde godt, men hjemme bedst.2015-06-15T09:17:50ZFor tiden vrimler det med censorer i tog, busser, på skoler og hoteller. Frem og tilbage, rigere på erfaring.
Ude godt, men hjemme bedsthttp://gymnasieskolen.dk/ude-godt-men-hjemme-bedst, http://gymnasieskolen.dk/ude-godt-men-hjemme-bedstUde godt, men hjemme bedst2015-06-15T09:17:50ZFor tiden vrimler det med censorer i tog, busser, på skoler og hoteller. Frem og tilbage, rigere på erfaring.
Kristendemokrater: Bindegalt med omlagt skriftlighedhttp://gymnasieskolen.dk/kristendemokrater-bindegalt-med-omlagt-skriftlighed, http://gymnasieskolen.dk/kristendemokrater-bindegalt-med-omlagt-skriftlighedKristendemokrater: Bindegalt med omlagt skriftlighed2015-06-15T07:28:32ZKravet om matematik på B-niveau forhindrer dygtige unge i at få en uddannelse, hvis de ikke er matematisk anlagt, mener Kristendemokraterne.
Rektor: Stx skal have mere erhvervsrettet profilhttp://gymnasieskolen.dk/rektor-stx-skal-have-mere-erhvervsrettet-profil, http://gymnasieskolen.dk/rektor-stx-skal-have-mere-erhvervsrettet-profilRektor: Stx skal have mere erhvervsrettet profil2015-06-13T10:35:57ZDet almene gymnasium retter sig for meget mod universitetet og glemmer de korte videregående uddannelser, mener rektor på Københavns Erhvervsakademi. Lav stx-profil om, lød hans anbefaling på Folkemødet.
Debat om adgangskrav: Uenighed om karakterfokus i gymnasiethttp://gymnasieskolen.dk/debat-om-adgangskrav-uenighed-om-karakterfokus-i-gymnasiet, http://gymnasieskolen.dk/debat-om-adgangskrav-uenighed-om-karakterfokus-i-gymnasietDebat om adgangskrav: Uenighed om karakterfokus i gymnasiet2015-06-13T10:22:42ZMere fokus på kvote to og mindre på karaktergennemsnit. Sådan lød nogle af ønskerne fra paneldeltagerne til en debat om adgangskrav til videregående uddannelser på folkemødet. Urealistisk, mener områdechef hos EVA.
Gymnasiets faglighed under luphttp://gymnasieskolen.dk/gymnasiets-faglighed-under-lup, http://gymnasieskolen.dk/gymnasiets-faglighed-under-lupGymnasiets faglighed under lup2015-06-12T14:24:48ZHvordan øger man fagligheden i gymnasiet? Det kom der forskellige bud på, da gymnasiereformen version 2.0 blev debatteret på Folkemødet.
GL-formand: Hhx skal ikke stjæle fra stxhttp://gymnasieskolen.dk/gl-formand-hhx-skal-ikke-stj%C3%A6le-fra-stx, http://gymnasieskolen.dk/gl-formand-hhx-skal-ikke-stj%C3%A6le-fra-stxGL-formand: Hhx skal ikke stjæle fra stx2015-06-12T10:35:00ZTonerne gik højt, da forskellen i taxametersystemet var til debat på Folkemødet.
Unges uddannelsesvalg til debathttp://gymnasieskolen.dk/unges-uddannelsesvalg-til-debat, http://gymnasieskolen.dk/unges-uddannelsesvalg-til-debatUnges uddannelsesvalg til debat2015-06-12T06:33:37ZDet er ikke underligt, at mange unge vælger forkert og dropper ud af deres ungdomsuddannelse eller dobbeltuddanner sig. Sådan lød det fra rektor Jakob Thulesen Dahl, næstformand for Danske Gymnasier, da Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) indbød til uddannelsesdebat på Folkemødet.
Karakterræs begrænser mønsterbryderehttp://gymnasieskolen.dk/karakterr%C3%A6s-begr%C3%A6nser-m%C3%B8nsterbrydere, http://gymnasieskolen.dk/karakterr%C3%A6s-begr%C3%A6nser-m%C3%B8nsterbrydereKarakterræs begrænser mønsterbrydere2015-06-11T16:12:08ZKun en ud af ti universitetsstuderende kommer fra uddannelsesfremmede hjem. De er begrænsede på karaktererne, ikke intelligensen, påpeger Hanne Leth Andersen, rektor på RUC.
Debat om hvordan man styrker naturvidenskabhttp://gymnasieskolen.dk/debat-om-hvordan-man-styrker-naturvidenskab, http://gymnasieskolen.dk/debat-om-hvordan-man-styrker-naturvidenskabDebat om hvordan man styrker naturvidenskab2015-06-11T16:07:28ZEr det færre studieretninger eller undervisning med fokus på kreativitet, der får flere unge til at interessere sig for de naturvidenskabelig fag? Debatten gik på Folkemødets første dag.
Følg os på Folkemødethttp://gymnasieskolen.dk/f%C3%B8lg-os-p%C3%A5-folkem%C3%B8det, http://gymnasieskolen.dk/f%C3%B8lg-os-p%C3%A5-folkem%C3%B8detFølg os på Folkemødet2015-06-11T10:50:38ZFølg med, når Gymnasieskolen de næste par dage holder dig opdateret direkte fra Folkemødet både på hjemmesiden, Facebook og Twitter.
Se hvor dine kolleger vil sætte deres krydshttp://gymnasieskolen.dk/se-hvor-dine-kolleger-vil-s%C3%A6tte-deres-kryds, http://gymnasieskolen.dk/se-hvor-dine-kolleger-vil-s%C3%A6tte-deres-krydsSe hvor dine kolleger vil sætte deres kryds2015-06-11T06:29:47ZHvis det stod til gymnasielærerne, ville Folketinget blive sammensat noget anderledes, end det i øjeblikket ser ud til at blive. Se resultatet af gymnasieskolen.dk’s valgundersøgelse.
SF: Gymnasiet skal producere flere mønsterbryderehttp://gymnasieskolen.dk/sf-gymnasiet-skal-producere-flere-m%C3%B8nsterbrydere, http://gymnasieskolen.dk/sf-gymnasiet-skal-producere-flere-m%C3%B8nsterbrydereSF: Gymnasiet skal producere flere mønsterbrydere2015-06-10T11:42:25ZGeografi skal have mere plads i gymnasiet, hvis det står til SF. Og så skal der findes ressourcer til elevernes ekstra timer, så det ikke går ud over lærernes forberedelse, siger partiets gymnasieordfører Trine Pertou Mach.
Konservative: De studerende skal være dygtigere, når de starter på universitetethttp://gymnasieskolen.dk/konservative-de-studerende-skal-v%C3%A6re-dygtigere-n%C3%A5r-de-starter-p%C3%A5-universitetet, http://gymnasieskolen.dk/konservative-de-studerende-skal-v%C3%A6re-dygtigere-n%C3%A5r-de-starter-p%C3%A5-universitetetKonservative: De studerende skal være dygtigere, når de starter på universitetet2015-06-10T05:45:26ZGymnasiet skal fremover have et karakterkrav på fire. Det skal styrke det faglige niveau og få flere unge over på erhvervsuddannelserne, siger de konservative.
Kritik af høje karakterkrav til videregående uddannelserhttp://gymnasieskolen.dk/kritik-af-h%C3%B8je-karakterkrav-til-videreg%C3%A5ende-uddannelser, http://gymnasieskolen.dk/kritik-af-h%C3%B8je-karakterkrav-til-videreg%C3%A5ende-uddannelserKritik af høje karakterkrav til videregående uddannelser2015-06-09T07:03:51ZAbsurde krav om høje karaktergennemsnit, stort frafald og dårlige match mellem elevers kompetencer og uddannelsens faglige krav. Der er kritik til de videregående uddannelser i en rapport, der opfordrer politikere og uddannelsesledere til at tage kritikken meget alvorligt.
LA: Hver fjerde gymnasieelev skal have en anden ungdomsuddannelsehttp://gymnasieskolen.dk/la-hver-fjerde-gymnasieelev-skal-have-en-anden-ungdomsuddannelse, http://gymnasieskolen.dk/la-hver-fjerde-gymnasieelev-skal-have-en-anden-ungdomsuddannelseLA: Hver fjerde gymnasieelev skal have en anden ungdomsuddannelse2015-06-08T03:10:31ZLiberal Alliance vil sætte et højt karakterkrav på gymnasiet og i stedet give de unge andre ungdomsuddannelser.
Mundtlige afleveringer – Hvorfor og hvordan?http://gymnasieskolen.dk/mundtlige-afleveringer-%E2%80%93-hvorfor-og-hvordan, http://gymnasieskolen.dk/mundtlige-afleveringer-%E2%80%93-hvorfor-og-hvordanMundtlige afleveringer – Hvorfor og hvordan?2015-06-07T17:48:39Zclass="Normal">Nu er jeg ganske vist stadig novice, når det kommer til mundtlige afleveringsformer, men gode erfaringer er til for at blive delt, så her kommer en beskeden intro og ditto begynderkatalog baseret på et skoleårs erfaringer med området.
Alternativet: Gymnasiet skal skabe begejstring frem for kontrolhttp://gymnasieskolen.dk/alternativet-gymnasiet-skal-skabe-begejstring-frem-kontrol, http://gymnasieskolen.dk/alternativet-gymnasiet-skal-skabe-begejstring-frem-kontrolAlternativet: Gymnasiet skal skabe begejstring frem for kontrol2015-06-04T09:18:54ZMere frihed til at dyrke sin fascination og færre rigide regler. Alternativets undervisningsordfører, Sascha Qvortrup, mener, at gymnasiet skal være en dannelsesinstitution - ikke bare en vej til universitetet.
Dansk Folkeparti: Gymnasiet skal kun være målrettet universitetethttp://gymnasieskolen.dk/dansk-folkeparti-gymnasiet-skal-kun-v%C3%A6re-m%C3%A5lrettet-universitetet, http://gymnasieskolen.dk/dansk-folkeparti-gymnasiet-skal-kun-v%C3%A6re-m%C3%A5lrettet-universitetetDansk Folkeparti: Gymnasiet skal kun være målrettet universitetet2015-06-03T05:37:46ZLangt færre studieretninger og mere undervisning i de enkelte fag fag. Gymnasiet skal indskrænkes til at forberede eleverne til gymnasiet, mener Dansk Folkeparti.
GL til politikere: Man kan ikke udvikle en sektor topdownhttp://gymnasieskolen.dk/gl-til-politikere-man-kan-ikke-udvikle-en-sektor-topdown, http://gymnasieskolen.dk/gl-til-politikere-man-kan-ikke-udvikle-en-sektor-topdownGL til politikere: Man kan ikke udvikle en sektor topdown2015-06-02T09:11:36ZLær af erfaringerne, og lyt til lærerne, lyder rådet til den kommende regering fra GL’s formand, der håber, at politikerne har lært noget af forløbet omkring folkeskolereformen.
Når ’dansk som andetsprog’-læreren stikker næsen ind på gymnasiethttp://gymnasieskolen.dk/n%C3%A5r-%E2%80%99dansk-som-andetsprog%E2%80%99-l%C3%A6reren-stikker-n%C3%A6sen-ind-p%C3%A5-gymnasiet, http://gymnasieskolen.dk/n%C3%A5r-%E2%80%99dansk-som-andetsprog%E2%80%99-l%C3%A6reren-stikker-n%C3%A6sen-ind-p%C3%A5-gymnasietNår ’dansk som andetsprog’-læreren stikker næsen ind på gymnasiet2015-06-02T05:34:18ZHvordan står det til med de tosprogede elever på gymnasierne? Hvilke udfordringer har de? Hvilke udfordringer har lærerne/skolerne med dem?<br />Jeg har gennem fire år arbejdet i et projekt i Aalborg (Projekt Uddannelsesløft), hvor jeg fik lejlighed til at arbejde sammen med en række gymnasielærere om deres undervisning af netop tosprogede elever.
Enhedslisten: Mere undervisning kræver flere pengehttp://gymnasieskolen.dk/enhedslisten-mere-undervisning-kr%C3%A6ver-flere-penge, http://gymnasieskolen.dk/enhedslisten-mere-undervisning-kr%C3%A6ver-flere-pengeEnhedslisten: Mere undervisning kræver flere penge2015-06-01T07:48:52ZDet er kun en god idé med flere timer og omlagt skriftlighed i gymnasiet, hvis der følger ekstra penge med, siger Enhedslistens uddannelsesordfører Rosa Lund.
”Lærerne i folkeskolen stemplede mig som dum”http://gymnasieskolen.dk/%E2%80%9Dl%C3%A6rerne-i-folkeskolen-stemplede-mig-som-dum%E2%80%9D, http://gymnasieskolen.dk/%E2%80%9Dl%C3%A6rerne-i-folkeskolen-stemplede-mig-som-dum%E2%80%9D”Lærerne i folkeskolen stemplede mig som dum”2015-05-29T07:50:43ZGennem hele folkeskolen kæmpede Jens Bebe Hansen med at stave og læse. Først da han begyndte i gymnasiet, blev han testet for ordblindhed og fik hjælp. Om få uger bliver han student med et pænt snit.
Radikale Venstre: Nye prøveformer og mere innovation i gymnasiethttp://gymnasieskolen.dk/radikale-venstre-nye-pr%C3%B8veformer-og-mere-innovation-i-gymnasiet, http://gymnasieskolen.dk/radikale-venstre-nye-pr%C3%B8veformer-og-mere-innovation-i-gymnasietRadikale Venstre: Nye prøveformer og mere innovation i gymnasiet2015-05-28T09:02:07ZRadikale Venstre mener, at fagligheden skal højnes i gymnasiet ved at indføre nye eksamensformer og mere innovation. Lotte Rod er ikke afvisende for, at gymnasieudspillet måske skal justeres.
Eleverne er ikke i tvivl: Nu er der mere arbejdsrohttp://gymnasieskolen.dk/eleverne-er-ikke-i-tvivl-nu-er-der-mere-arbejdsro, http://gymnasieskolen.dk/eleverne-er-ikke-i-tvivl-nu-er-der-mere-arbejdsroEleverne er ikke i tvivl: Nu er der mere arbejdsro2015-05-28T03:35:33ZDer er blevet markant mere arbejdsro i undervisningen i de sidste fire år, viser undersøgelse blandt eleverne. Klasseloftet og fokus på klasserumsledelse får æren.

Emner:  
Interessent:  
Artikeltype:  
FOKUSOMRÅDER

 

 

Ferietidhttp://sp2013.gl.org/loenogans/ferie/Sider/Hjem.aspx, http://sp2013.gl.org/loenogans/ferie/Sider/Hjem.aspxFerietidLæs om reglerne på gymnasieområdet
Lønhttp://sp2013.gl.org/loenogans/loen/Sider/Hvadtjenerengymnasielaerer.aspx, http://gl.org/loenogans/loen/Sider/Hvadtjenerengymnasielaerer.aspxLønHvad tjener en gymnasielærer?
GL-E kurserhttp://sp2013.gl.org/GLE/Sider/Hjem.aspx, http://www.gl.org/GLE/Sider/Hjem.aspxGL-E kurserKurser for gymnasielærere
Censorrejserhttp://sp2013.gl.org/loenogans/overenskomst/tjenesterejser/Sider/Censorrejser.aspx, http://www.gl.org/loenogans/overenskomst/tjenesterejser/Sider/Censorrejser.aspxCensorrejserBliv opdateret på censorrejser
Professionel kapitalhttp://sp2013.gl.org/uddannelse/professionel-kapital/Sider/Professionel-kapital-paa-gymnasieuddannelserne.aspx, http://sp2013.gl.org/uddannelse/professionel-kapital/Sider/Professionel-kapital-paa-gymnasieuddannelserne.aspxProfessionel kapitalEt værktøj til at skabe resultater
Ny gymnasielærerhttp://sp2013.gl.org/loenogans/nygymnasielaerer/Sider/Hjem.aspx, http://www.gl.org/loenogans/nygymnasielaerer/Sider/Hjem.aspxNy gymnasielærerInformation for dig som er ny gymnasielærer
De faglige foreningerhttp://sp2013.gl.org/OmGL/Organisation/Sider/Fagligeforeninger.aspx, http://www.gl.org/OmGL/Organisation/Sider/Fagligeforeninger.aspxDe faglige foreningerFind din faglige forening
GL's debatindlæghttp://sp2013.gl.org/politik/debat/Sider/Hjem.aspx, http://gl.org/politik/debat/Sider/Hjem.aspxGL's debatindlægGL's politik og holdninger