Gymnasieskolen

Gymnasieskolen er GL's medlemsblad. Bladet indeholder artikler, som er af interesse for GL's medlemmer om pædagogiske, faglige og arbejdsmæssige spørgsmål.

Gymnasieskolen driver nyhedssitet på www.gymnasieskolen.dk.   

Hvis I er 2 GL medlemmer på samme adresse, kan I vælge at få Dansk Magisterforenings medlemsblad "Magisterbladet" i stedet for det ene eksemplar af Gymnasieskolen.

Skulle Gymnasieskolen ikke dukke op i brevsprækken som forventet, bedes du kontakte Peter Petersen.

Seneste nyheder fra Gymnasieskolen

 

 

Her er GL’s nye tilbud til afskedigede http://gymnasieskolen.dk/her-er-gl%E2%80%99s-nye-tilbud-til-afskedigede-0, http://gymnasieskolen.dk/her-er-gl%E2%80%99s-nye-tilbud-til-afskedigede-0Her er GL’s nye tilbud til afskedigede 2016-02-10T10:56:01ZGL har tilpasset en række tilbud til afskediges medlemmers nye virkelighed.
Jobkrise: GL støtter ledige væk fra sektorenhttp://gymnasieskolen.dk/jobkrise-gl-st%C3%B8tter-ledige-v%C3%A6k-fra-sektoren-0, http://gymnasieskolen.dk/jobkrise-gl-st%C3%B8tter-ledige-v%C3%A6k-fra-sektoren-0Jobkrise: GL støtter ledige væk fra sektoren2016-02-09T11:15:10ZSituationen med afskedigelser er nu så alvorlig, at GL blandt flere nye tilbud giver økonomisk støtte til ledige for at finde et job uden for sektoren.
Tillidsrepræsentanter klemmes i dobbeltrollehttp://gymnasieskolen.dk/tillidsrepr%C3%A6sentanter-klemmes-i-dobbeltrolle, http://gymnasieskolen.dk/tillidsrepr%C3%A6sentanter-klemmes-i-dobbeltrolleTillidsrepræsentanter klemmes i dobbeltrolle2016-02-08T11:04:38ZNår gymnasierne skal spare, skal tillidsrepræsentanten både hjælpe ledelsen og sine kolleger. Derfor havner de let som en lus mellem to negle, fortæller erhvervspsykolog.
Elever om snyd: Vi mangler digital dannelsehttp://gymnasieskolen.dk/elever-om-snyd-vi-mangler-digital-dannelse, http://gymnasieskolen.dk/elever-om-snyd-vi-mangler-digital-dannelseElever om snyd: Vi mangler digital dannelse2016-02-05T12:06:41ZIfølge formanden for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, Veronica Arhensbøll Schultz, kan manglende akademisk baggrund også være årsag til snyd i gymnasiet.
Nyt fra ministeriets praktikerpanelhttp://gymnasieskolen.dk/nyt-fra-ministeriets-praktikerpanel, http://gymnasieskolen.dk/nyt-fra-ministeriets-praktikerpanelNyt fra ministeriets praktikerpanel2016-02-05T07:12:50Zdir="ltr">Min tøven skyldtes tvivl om, hvorvidt ministeren faktisk ville lytte til praktikerne, eller om det blot var spil for galleriet. Men linjerne blev sendt, og jeg fik lov til at være med.
SF: Ministeren fralægger sig ansvarhttp://gymnasieskolen.dk/sf-ministeren-fral%C3%A6gger-sig-ansvar, http://gymnasieskolen.dk/sf-ministeren-fral%C3%A6gger-sig-ansvarSF: Ministeren fralægger sig ansvar2016-02-04T10:02:20ZSF’s uddannelses- og undervisningsordfører Jacob Mark frygter, at nedskæringerne på gymnasieområdet vil gå ud over kvaliteten. Men ministeren vil ikke gribe ind i selvejet og ledernes prioriteringer. Det svarer hun til både SF’s paragraf 20-spørgsmål og GL’s åbne brev.
Færre unge er gymnasiernes næste store problemhttp://gymnasieskolen.dk/f%C3%A6rre-unge-er-gymnasiernes-n%C3%A6ste-store-problem, http://gymnasieskolen.dk/f%C3%A6rre-unge-er-gymnasiernes-n%C3%A6ste-store-problemFærre unge er gymnasiernes næste store problem2016-02-03T08:22:29ZI mange dele af landet presses gymnasierne både af nedskæringer og af nedgangen i antallet af unge. I København bliver der dog langt flere unge.
Karakterkrav vil skade integrationsindsatsenhttp://gymnasieskolen.dk/karakterkrav-vil-skade-integrationsindsatsen, http://gymnasieskolen.dk/karakterkrav-vil-skade-integrationsindsatsenKarakterkrav vil skade integrationsindsatsen2016-02-01T13:26:03ZRegeringens ønske om adgangskrav til de gymnasiale uddannelser vil ifølge en ny undersøgelse udelukke hver fjerde student med ikke-vestlig indvandrerbaggrund.
Bliv opdateret om fremtidens hfhttp://gymnasieskolen.dk/bliv-opdateret-om-fremtidens-hf, http://gymnasieskolen.dk/bliv-opdateret-om-fremtidens-hfBliv opdateret om fremtidens hf2016-02-01T09:45:28ZLærere, politikere, kursister og eksperter samles i dag for at drøfte hf-uddannelsen.
Lærere: Periode uden karakterer kan være gavnligthttp://gymnasieskolen.dk/l%C3%A6rere-periode-uden-karakterer-kan-v%C3%A6re-gavnligt, http://gymnasieskolen.dk/l%C3%A6rere-periode-uden-karakterer-kan-v%C3%A6re-gavnligtLærere: Periode uden karakterer kan være gavnligt2016-01-28T08:17:46ZLærere på Herlev Gymnasium oplever, at eleverne er stressede og frygter at få dårlige karakterer. De mener derfor, at det kan være en god idé at droppe karaktererne i en periode.
Skoletrends og digital dannelsehttp://gymnasieskolen.dk/skoletrends-og-digital-dannelse, http://gymnasieskolen.dk/skoletrends-og-digital-dannelseSkoletrends og digital dannelse2016-01-26T13:30:15Z<strong>Lærernes har ansvaret for den digitale dannelse</strong><br />Jeg hørte blandt andet om to universiteter, der samarbejdede om at udvikle digital dannelse hos de studerende. Det ene universitet var i Boston, det andet i Rumænien. De studerende arbejdede i 4-mandsgrupper med to fra hvert sted. De skulle fremstille et digitalt produkt om nogle aktuelle trends indenfor it uden på noget tidspunkt at mødes i “virkeligheden”. Med de praktiske erfaringer fra dette projekt fik de studerende trænet en række “digital literacy”-kompetencer på den praktiske måde. Spændende og praktisk anvendeligt.
Lærere: Uden klasseloftet er vi på en glidebanehttp://gymnasieskolen.dk/l%C3%A6rere-uden-klasseloftet-er-vi-p%C3%A5-en-glidebane, http://gymnasieskolen.dk/l%C3%A6rere-uden-klasseloftet-er-vi-p%C3%A5-en-glidebaneLærere: Uden klasseloftet er vi på en glidebane2016-01-26T10:41:14ZGymnasierne skal spare. Men løsningen er ikke at putte flere elever ind i klasserne, lyder det fra lærere på Roskilde Gymnasium.
Politikere: Reform med nedskæringer er meget uheldighttp://gymnasieskolen.dk/politikere-reform-med-nedsk%C3%A6ringer-er-meget-uheldig, http://gymnasieskolen.dk/politikere-reform-med-nedsk%C3%A6ringer-er-meget-uheldigPolitikere: Reform med nedskæringer er meget uheldig2016-01-26T07:00:03ZSporene fra folkeskolereformen skræmmer, når gymnasiereformen skal gennemføres i nedskæringstider, mener SF og Enhedslisten. Dansk Folkeparti mener, at eventuelle ekstra udgifter for gymnasierne skal finansieres.
Nyt nummer af Gymnasieskolen med tema om afskedigelserhttp://gymnasieskolen.dk/nyt-nummer-af-gymnasieskolen-med-tema-om-afskedigelser, http://gymnasieskolen.dk/nyt-nummer-af-gymnasieskolen-med-tema-om-afskedigelserNyt nummer af Gymnasieskolen med tema om afskedigelser2016-01-25T09:04:58ZNedskæringer, afskedigelser, den nye TR-rolle og karrierelæring er nogle af emnerne i det nye nummer af Gymnasieskolen.
Fyret lærer: Vi befinder os på et smeltende isbjerghttp://gymnasieskolen.dk/fyret-l%C3%A6rer-vi-befinder-os-p%C3%A5-et-smeltende-isbjerg, http://gymnasieskolen.dk/fyret-l%C3%A6rer-vi-befinder-os-p%C3%A5-et-smeltende-isbjergFyret lærer: Vi befinder os på et smeltende isbjerg2016-01-25T09:00:01ZVivi Karina Michelsen er en af de afskedigede lærere. Her fortæller hun om den tidlige frygt, afskedigelsen og om at komme videre.
Anbefaling af tid til kursuslederen http://gymnasieskolen.dk/anbefaling-af-tid-til-kursuslederen-0, http://gymnasieskolen.dk/anbefaling-af-tid-til-kursuslederen-0Anbefaling af tid til kursuslederen 2016-01-22T13:06:12ZGymnasieskolernes Pædagogikumforening har lavet en vejledning til jobbet som kursusleder:
Kursusledere får for lidt tid til pædagogikumkandidaterhttp://gymnasieskolen.dk/kursusledere-f%C3%A5r-lidt-tid-til-p%C3%A6dagogikumkandidater, http://gymnasieskolen.dk/kursusledere-f%C3%A5r-lidt-tid-til-p%C3%A6dagogikumkandidaterKursusledere får for lidt tid til pædagogikumkandidater2016-01-22T08:57:10ZKursusledernes vigtigste opgave er at være med til skabe et godt uddannelsesforløb, så pædagogikumkandidaterne ikke bliver stressede. Men nu viser ny undersøgelse, at der er forskel på, hvor meget tid de har til kandidaterne. Og nogle har alt for lidt tid, vurderer Pædagogikumforeningen.
En praktikant kom forbihttp://gymnasieskolen.dk/en-praktikant-kom-forbi, http://gymnasieskolen.dk/en-praktikant-kom-forbiEn praktikant kom forbi2016-01-21T08:40:29ZGymnasier i region Nordjylland og Midtjylland har i samarbejde med Aarhus Universitet etableret et kursus i at være gymnasielærer.<br />De overordnede formål er, som der står i samarbejdsaftalen : ”…at den studerende får et indtryk af hverdagen på et gymnasium, af jobbet som gymnasielærer og af, hvordan det er at arbejde med fagets teori og metode i gymnasiet.”
Leder for erhvervsgymnasierne: Selvfølgelig skal lærerne have lokallønhttp://gymnasieskolen.dk/leder-erhvervsgymnasierne-selvf%C3%B8lgelig-skal-l%C3%A6rerne-have-lokall%C3%B8n, http://gymnasieskolen.dk/leder-erhvervsgymnasierne-selvf%C3%B8lgelig-skal-l%C3%A6rerne-have-lokall%C3%B8nLeder for erhvervsgymnasierne: Selvfølgelig skal lærerne have lokalløn2016-01-20T22:36:41ZGymnasierne skal prioritere at give lærerne lokale løntillæg også i økonomiske krisetider, mener René von Laer, der repræsenterer erhvervsgymnasierne i Danske Erhvervsskoler-Lederne.
Fremtidens gymnasium?http://gymnasieskolen.dk/fremtidens-gymnasium, http://gymnasieskolen.dk/fremtidens-gymnasiumFremtidens gymnasium?2016-01-20T08:34:42Zdir="ltr">Min søn går i 7. klasse, og vi er så småt ved at begyndt at prøve på at få ham til at overveje hvad han vil efter grundskolen. Han har som de fleste andre pubertetsramte drenge ikke rigtig noget billede af, hvad han vil senere i livet. Faktisk foregår der vist ikke så meget studie- og fremtidsrelevant i hovedet på ham nu, hvor han er “under ombygning”. Men han kan lide at læse. Og han kan lide historie, fantasy og gamle græske guder. Så mon ikke han havner i det almene gymnasium om nogle år?
Fyrede lærere søger psykologhjælphttp://gymnasieskolen.dk/fyrede-l%C3%A6rere-s%C3%B8ger-psykologhj%C3%A6lp, http://gymnasieskolen.dk/fyrede-l%C3%A6rere-s%C3%B8ger-psykologhj%C3%A6lpFyrede lærere søger psykologhjælp2016-01-20T07:17:20ZHver fjerde af de gymnasielærere, der netop har fået en fyreseddel, får nu hjælp af en psykolog hos Danske Underviserorganisationers Samråd (DUS). De er i krise, siger konsulent hos DUS.
GL: Klasseloftet må ikke ofres på grund af nedskæringerhttp://gymnasieskolen.dk/gl-klasseloftet-m%C3%A5-ikke-ofres-p%C3%A5-grund-af-nedsk%C3%A6ringer, http://gymnasieskolen.dk/gl-klasseloftet-m%C3%A5-ikke-ofres-p%C3%A5-grund-af-nedsk%C3%A6ringerGL: Klasseloftet må ikke ofres på grund af nedskæringer2016-01-19T11:08:06ZRektorer vil ændre på klasseloftet, og undervisningsministeren ”vil se på det”. GL advarer dog om at bruge klasseloftet til at rette op på skolernes økonomi.
Gymnasier fyrer lærere trods overskudhttp://gymnasieskolen.dk/gymnasier-fyrer-l%C3%A6rere-trods-overskud, http://gymnasieskolen.dk/gymnasier-fyrer-l%C3%A6rere-trods-overskudGymnasier fyrer lærere trods overskud2016-01-18T11:47:51ZEn række gymnasier afskediger personale trods overskud eller store egenkapitaler. Det behøver de ikke, siger minister. Jo vi gør, siger rektorer.
Gymnasiet skal lære unge at træffe valg for livethttp://gymnasieskolen.dk/gymnasiet-skal-l%C3%A6re-unge-tr%C3%A6ffe-valg-livet, http://gymnasieskolen.dk/gymnasiet-skal-l%C3%A6re-unge-tr%C3%A6ffe-valg-livetGymnasiet skal lære unge at træffe valg for livet2016-01-18T10:51:04ZDer skal tænkes i nye baner i uddannelsesvejledningen på gymnasierne. I et moderne samfund, hvor der hele tiden skal træffes beslutninger, der kan have indflydelse på job og fremtid, er det vigtigt at lære de unge at reflektere over deres valg. Det mener Torben Theilgaard, centerchef for Studievalg København, og Noemi Katznelson, leder af Center for Ungdomsforskning.
Vi vil ikke vælge forkerthttp://gymnasieskolen.dk/vi-vil-ikke-v%C3%A6lge-forkert, http://gymnasieskolen.dk/vi-vil-ikke-v%C3%A6lge-forkertVi vil ikke vælge forkert2016-01-18T10:47:24Z2.g’erne Signe Valgreen, Jonas Christensen og Frederikke Westermann synes, det er svært at overskue, i hvilken retning de skal gå, når studenterhuen er i hus. Fælles for dem er, at de gerne vil undgå at spilde tiden på det forkerte studium.
Vejen til drømmekarrieren starter i gymnasiethttp://gymnasieskolen.dk/vejen-til-dr%C3%B8mmekarrieren-starter-i-gymnasiet, http://gymnasieskolen.dk/vejen-til-dr%C3%B8mmekarrieren-starter-i-gymnasietVejen til drømmekarrieren starter i gymnasiet2016-01-18T10:38:26ZPå Nørre Gymnasium i Brønshøj begynder arbejdslivet allerede i klasseværelset. Her tænkes karrierelæring aktivt ind i undervisningen, så eleverne rustes til det svære uddannelsesvalg.
AT’s babylonske forvirringhttp://gymnasieskolen.dk/at%E2%80%99s-babylonske-forvirring, http://gymnasieskolen.dk/at%E2%80%99s-babylonske-forvirringAT’s babylonske forvirring2016-01-18T08:39:56ZAlmen studieforberedelse har siden fødslen i 2005 været genstand for heftig diskussion. Hvad man som lærer end synes om konstruktionen, er eksamenssituationen stadig utilfredsstillende for lærerne, som gerne vil være professionelle og fair, men den er især frustrerende og utilfredsstillende for eleverne, skriver kronikøren, som i det følgende prøver at analysere situationen nærmere.
Hun har gjort det cool at være kloghttp://gymnasieskolen.dk/hun-har-gjort-det-cool-v%C3%A6re-klog, http://gymnasieskolen.dk/hun-har-gjort-det-cool-v%C3%A6re-klogHun har gjort det cool at være klog2016-01-18T08:32:25ZGymnasielærer Nynne Afzelius har skabt og båret et af de første og mest succesrige talentplejeprojekter i Danmark. I dag står hun i spidsen for ScienceTalenter. Alle elever har ret til at skulle stå på tæer engang imellem – også de dygtigste, mener hun.
Nedskæringer rammer vikarer hårdthttp://gymnasieskolen.dk/nedsk%C3%A6ringer-rammer-vikarer-h%C3%A5rdt, http://gymnasieskolen.dk/nedsk%C3%A6ringer-rammer-vikarer-h%C3%A5rdtNedskæringer rammer vikarer hårdt2016-01-15T11:03:14ZVikarerne oplever lige nu en meget usikker tid på skolerne. De midlertidigt ansatte er de første, som forsvinder, når skolerne skal spare.
VUC’ere eksperimenterer med universitetethttp://gymnasieskolen.dk/vuc%E2%80%99ere-eksperimenterer-med-universitetet, http://gymnasieskolen.dk/vuc%E2%80%99ere-eksperimenterer-med-universitetetVUC’ere eksperimenterer med universitetet2016-01-14T11:34:54ZDer blev både lyttet og leget med forsøg, da RUC inviterede elever fra København Syd HF & VUC indenfor på Det Naturvidenskabelige Fakultet. Det skete som et led i et brobygningsamarbejde, der skal gøre springet fra kursist til studerende kortere.
Lærere kan påvirke regeringens gymnasieudspilhttp://gymnasieskolen.dk/l%C3%A6rere-kan-p%C3%A5virke-regeringens-gymnasieudspil, http://gymnasieskolen.dk/l%C3%A6rere-kan-p%C3%A5virke-regeringens-gymnasieudspilLærere kan påvirke regeringens gymnasieudspil2016-01-14T09:13:48ZUndervisningsminister Ellen Trane Nørby inviterer blandt andet lærere til at deltage i et praktikerpanel, som skal komme med input til fremtidens gymnasier.
Syv afskedigelser blev til énhttp://gymnasieskolen.dk/syv-afskedigelser-blev-til-%C3%A9n, http://gymnasieskolen.dk/syv-afskedigelser-blev-til-%C3%A9nSyv afskedigelser blev til én2016-01-11T09:13:11ZNedskæringer og faldende elevtal kunne have kostet syv afskedigelser på Vejen Gymnasier, men frivillige aftrædelser, deltidsstillinger og besparelser ændrede billedet.
Er den interaktive tavle død eller levende?http://gymnasieskolen.dk/er-den-interaktive-tavle-d%C3%B8d-eller-levende, http://gymnasieskolen.dk/er-den-interaktive-tavle-d%C3%B8d-eller-levendeEr den interaktive tavle død eller levende?2016-01-11T08:18:22ZI forbindelse med en projektopgave på 5.semester på teknoantropologistudiet (AAUCPH) henvendte 3 studerende (Pelle Israelsson, Troels A. Andersen og Andreas F. Reffeldt)  sig på Randers Statsskole og Gladsaxe Gymnasium for at undersøge, hvordan implementeringen af den interaktive tavle er foregået, og hvilken betydning, tavlen har for læringsrummets deltagere, elever såvel som lærer. 
Efter nytår trimmer man sine forsikringer, ikke sandt?http://gymnasieskolen.dk/efter-nyt%C3%A5r-trimmer-man-sine-forsikringer-ikke-sandt, http://gymnasieskolen.dk/efter-nyt%C3%A5r-trimmer-man-sine-forsikringer-ikke-sandtEfter nytår trimmer man sine forsikringer, ikke sandt?2016-01-11T07:49:42ZNyt år er lig tid til en kritisk gennemgang af ens forsikringer. Her tænker jeg ikke alene på indboforsikringen, men måske i endnu højere grad på dem, vi normalt tegner i egenskab af at være medlemmer af GL:
Spansklærere: Bevar begyndersprog i studieretningerhttp://gymnasieskolen.dk/spanskl%C3%A6rere-bevar-begyndersprog-i-studieretninger, http://gymnasieskolen.dk/spanskl%C3%A6rere-bevar-begyndersprog-i-studieretningerSpansklærere: Bevar begyndersprog i studieretninger2016-01-11T06:49:33ZFormanden for Spansklærerforeningen, Irma Kobæk, frygter reform-stramninger på studieretningerne, der vil ramme spansk og de andre begyndersprog.
Professor: Gymnasiereform skal indeholde nye eksamensformerhttp://gymnasieskolen.dk/professor-gymnasiereform-skal-indeholde-nye-eksamensformer, http://gymnasieskolen.dk/professor-gymnasiereform-skal-indeholde-nye-eksamensformerProfessor: Gymnasiereform skal indeholde nye eksamensformer2016-01-08T08:05:31ZDen måde, som gymnasieelever bliver evalueret på, påvirker uddannelsen meget, understreger professor Jens Dolin. Han håber derfor, at politikerne spørger lærerne til råds og indtænker nye eksamensformer i en kommende gymnasiereform.
Danske gymnasieelever ”koster” mindre end i Mexicohttp://gymnasieskolen.dk/danske-gymnasieelever-%E2%80%9Dkoster%E2%80%9D-mindre-end-i-mexico, http://gymnasieskolen.dk/danske-gymnasieelever-%E2%80%9Dkoster%E2%80%9D-mindre-end-i-mexicoDanske gymnasieelever ”koster” mindre end i Mexico2016-01-07T08:23:08ZDanmark ligger langt nede på OECD’s liste, når det gælder udgifter per gymnasieelev
Ny AC-formand: De højtuddannede skal anerkendeshttp://gymnasieskolen.dk/ny-ac-formand-de-h%C3%B8jtuddannede-skal-anerkendes, http://gymnasieskolen.dk/ny-ac-formand-de-h%C3%B8jtuddannede-skal-anerkendesNy AC-formand: De højtuddannede skal anerkendes2016-01-06T08:59:03ZEn af fremtidens store opgaver bliver at øge respekten om de højtuddannede. Vi kunne ikke have et videnssamfund uden akademikerne, siger AC's nytiltrådte formand.
Rapport: Mange penge at spare uden at fyrehttp://gymnasieskolen.dk/rapport-mange-penge-spare-uden-fyre, http://gymnasieskolen.dk/rapport-mange-penge-spare-uden-fyreRapport: Mange penge at spare uden at fyre2016-01-05T09:59:50ZIfølge en rapport kan ungdomsuddannelserne hente en milliard kroner på at effektivisere på områder, som ikke handler om undervisning. Lederforeninger tvivler på, at potentialet er så stort.
Gymnasium ”finder” 2,5 millioner kroner og reducerer afskedigelserhttp://gymnasieskolen.dk/gymnasium-%E2%80%9Dfinder%E2%80%9D-25-millioner-kroner-og-reducerer-afskedigelser, http://gymnasieskolen.dk/gymnasium-%E2%80%9Dfinder%E2%80%9D-25-millioner-kroner-og-reducerer-afskedigelserGymnasium ”finder” 2,5 millioner kroner og reducerer afskedigelser2016-01-04T08:08:21ZTillidsrepræsentant, ledelse og lærere på Gefion Gymnasium har finkæmmet budgetterne for at redde så mange lærerstillinger som muligt.
Årets tophistorier: Snyd og nedskæringerhttp://gymnasieskolen.dk/%C3%A5rets-tophistorier-snyd-og-nedsk%C3%A6ringer, http://gymnasieskolen.dk/%C3%A5rets-tophistorier-snyd-og-nedsk%C3%A6ringerÅrets tophistorier: Snyd og nedskæringer2015-12-22T09:47:54ZSnyd, nedskæringer og gymnasiereformen blev de mest læste emner på gymnasieskolen.dk i 2015. Se hvilke historier som flest ville læse.
Danske lærere støtter tunesernes kamphttp://gymnasieskolen.dk/danske-l%C3%A6rere-st%C3%B8tter-tunesernes-kamp, http://gymnasieskolen.dk/danske-l%C3%A6rere-st%C3%B8tter-tunesernes-kampDanske lærere støtter tunesernes kamp2015-12-21T09:36:40ZSamarbejdet med danske gymnasielærere har stor værdi for de tunesiske lærere og udviklingen af et bedre uddannelsessystem, fortæller generalsekretæren for den tunesiske gymnasielærerorganisation. Organisationen modtog for kort tid siden Nobels Fredspris.
Erhvervspsykolog: Sådan kommer du videre efter en fyringhttp://gymnasieskolen.dk/erhvervspsykolog-s%C3%A5dan-kommer-du-videre-efter-en-fyring, http://gymnasieskolen.dk/erhvervspsykolog-s%C3%A5dan-kommer-du-videre-efter-en-fyringErhvervspsykolog: Sådan kommer du videre efter en fyring2015-12-17T10:34:36ZEn fyring er en lige så stor krise som et dødsfald eller en skilsmisse. For at komme videre har man brug for at forstå fyringen og sætte ord på det kaos, man befinder sig i, siger erhvervspsykolog Kit Sanne Nielsen.
Undervisningsministeriet: Gymnasier må godt have underskud i flere århttp://gymnasieskolen.dk/undervisningsministeriet-gymnasier-m%C3%A5-godt-have-underskud-i-flere-%C3%A5r, http://gymnasieskolen.dk/undervisningsministeriet-gymnasier-m%C3%A5-godt-have-underskud-i-flere-%C3%A5rUndervisningsministeriet: Gymnasier må godt have underskud i flere år2015-12-17T09:23:41ZDet er ikke noget problem, hvis gymnasier vælger at køre med underskud i de kommende år for at afbøde nedskæringer, understreger Undervisningsministeriet.
Kampen for bedre uddannelser når terroren lurer http://gymnasieskolen.dk/kampen-bedre-uddannelser-n%C3%A5r-terroren-lurer, http://gymnasieskolen.dk/kampen-bedre-uddannelser-n%C3%A5r-terroren-lurerKampen for bedre uddannelser når terroren lurer 2015-12-16T10:01:35ZTerror og fattigdom truer det unge demokrati i Tunesien. Men de tunesiske gymnasielærere fortsætter kampen for bedre uddannelser. Gymnasieskolen har fulgt to danske gymnasielæreres møde med de tunesiske kolleger.
Nyt nummer af Gymnasieskolenhttp://gymnasieskolen.dk/nyt-nummer-af-gymnasieskolen, http://gymnasieskolen.dk/nyt-nummer-af-gymnasieskolenNyt nummer af Gymnasieskolen2015-12-16T08:57:51ZOntarios succes med at flytte elever, Yasmins kamp for mønsterbryderne og repræsentantskab i nedskæringens tegn er nogle af emnerne, som man kan læse om i det nyeste nummer af Gymnasieskolen.
Ontarios succes bremses af dårligere økonomihttp://gymnasieskolen.dk/ontarios-succes-bremses-af-d%C3%A5rligere-%C3%B8konomi, http://gymnasieskolen.dk/ontarios-succes-bremses-af-d%C3%A5rligere-%C3%B8konomiOntarios succes bremses af dårligere økonomi2015-12-15T22:00:34ZDen canadiske provins Ontarios uddannelsespolitik har siden 2003 været én lang succes­historie, men i det sidste par år har stram økonomi ændret lidt på fortællingen.
Lærere: For meget fokus på test og resultaterhttp://gymnasieskolen.dk/l%C3%A6rere-meget-fokus-p%C3%A5-test-og-resultater, http://gymnasieskolen.dk/l%C3%A6rere-meget-fokus-p%C3%A5-test-og-resultaterLærere: For meget fokus på test og resultater2015-12-15T22:00:32ZOntarios læreres fagforening mener, at politikernes jagt på succes skaber for meget fokus på kvantitet frem for kvalitet i undervisningen.
Viden er vejen til succeshttp://gymnasieskolen.dk/viden-er-vejen-til-succes, http://gymnasieskolen.dk/viden-er-vejen-til-succesViden er vejen til succes2015-12-15T22:00:21ZI den canadiske provins Ontario har skolerne skabt imponerende faglige resultater. Fra 2003 investerede provinsen mange penge i skolesystemet, men resultaterne kommer også af, at skolerne hele tiden fokuserer på data og viden, mener regeringen.

Emner:  
Interessent:  
Artikeltype:  
FOKUSOMRÅDER

 

 

Lønhttp://sp2013.gl.org/loenogans/loen/Sider/Hvadtjenerengymnasielaerer.aspx, http://gl.org/loenogans/loen/Sider/Hvadtjenerengymnasielaerer.aspxLønHvad tjener en gymnasielærer?
Er du blevet afskediget?http://sp2013.gl.org/loenogans/afskedigelse/Sider/default.aspx, http://sp2013.gl.org/loenogans/afskedigelse/Sider/default.aspxEr du blevet afskediget?Vejledning til medlemmer, som bliver afskediget
Protester fra skolerhttp://sp2013.gl.org/uddannelse/institutioner/skoler-om-nedskaeringer/Sider/default.aspx, http://www.gl.org/uddannelse/institutioner/skoler-om-nedskaeringer/Sider/default.aspxProtester fra skolerLæs læreres, lederes og elevers protester mod nedskæringer
De faglige foreningerhttp://sp2013.gl.org/OmGL/Organisation/Sider/Fagligeforeninger.aspx, http://www.gl.org/OmGL/Organisation/Sider/Fagligeforeninger.aspxDe faglige foreningerFind din faglige forening
GL's debatindlæghttp://sp2013.gl.org/politik/debat/Sider/Hjem.aspx, http://gl.org/politik/debat/Sider/Hjem.aspxGL's debatindlægGL's politik og holdninger
Nedskæringer http://sp2013.gl.org/uddannelse/institutioner/Sider/Nedskaeringer-et-overblik.aspx, http://www.gl.org/uddannelse/institutioner/Sider/Nedskaeringer-et-overblik.aspxNedskæringer Få et overblik
Ledelse i gymnasiernehttp://sp2013.gl.org/uddannelse/Sider/Ledelse-af-hoejtuddannede-Helle-Hein.aspx, http://www.gl.org/uddannelse/Sider/Ledelse-af-hoejtuddannede-Helle-Hein.aspxLedelse i gymnasierneForsker Helle Hein har forsket i, hvordan man bedst leder i gymnasiesektoren.
Professionel kapitalhttp://sp2013.gl.org/uddannelse/professionel-kapital/Sider/Professionel-kapital-paa-gymnasieuddannelserne.aspx, http://sp2013.gl.org/uddannelse/professionel-kapital/Sider/Professionel-kapital-paa-gymnasieuddannelserne.aspxProfessionel kapitalEt værktøj til at skabe resultater