Gymnasieskolen

Gymnasieskolen er GL's medlemsblad. Bladet indeholder artikler, som er af interesse for GL's medlemmer om pædagogiske, faglige og arbejdsmæssige spørgsmål.

Gymnasieskolen driver nyhedssitet på www.gymnasieskolen.dk.   

Hvis I er 2 GL medlemmer på samme adresse, kan I vælge at få Dansk Magisterforenings medlemsblad "Magisterbladet" i stedet for det ene eksemplar af Gymnasieskolen.

Skulle Gymnasieskolen ikke dukke op i brevsprækken som forventet, bedes du kontakte Peter Petersen.

Seneste nyheder fra Gymnasieskolen

 

 

Tid til sambarytmer og slutspilhttp://gymnasieskolen.dk/tid-til-sambarytmer-og-slutspil, http://gymnasieskolen.dk/tid-til-sambarytmer-og-slutspilTid til sambarytmer og slutspil2014-07-01T06:33:27ZDet første år med OK 13 er næsten ovre, og nu skal feriedagene måske få tidsregistreringen til at gå op.
Sommerhttp://gymnasieskolen.dk/sommer, http://gymnasieskolen.dk/sommerSommer2014-06-30T04:53:24ZFor mig er tiden op til sommerferien altid en særlig tid på året. Stemningen sitrer af forventninger, nervøsitet, spænding og glæde. Alt afsluttes, der geares ned og snakkes ferieplaner med kolleger, lærerværelset summer af liv om morgenen og til frokost, når eksaminatorer og censorer holder pause, studenterne stråler i skolegården med store smil, hvide huer, champagneglas og blomster, mens forældre tager billeder. Mails sendes rundt om oprydning på lærerværelset, der ryddes op på skriveborde og i fagdepoter, og der lukkes og slukkes lige så stille. Lettede, trætte og glade lærere mødes til sommerfrokost i feriestemning, inden vi skilles en måneds td. Og samtidig dukker tanker og ideer om næste års undervisning op, og der planlægges lidt i krogene, mens vi venter på skemaet for det kommende skoleår.
Gymnasielever får smag for forskning på europæisk videnskabskonferencehttp://gymnasieskolen.dk/gymnasielever-f%C3%A5r-smag-forskning-p%C3%A5-europ%C3%A6isk-videnskabskonference, http://gymnasieskolen.dk/gymnasielever-f%C3%A5r-smag-forskning-p%C3%A5-europ%C3%A6isk-videnskabskonferenceGymnasielever får smag for forskning på europæisk videnskabskonference2014-06-27T08:06:53ZElever fra fem af landets gymnasier deltager på lige fod med nobelpristagere, forsker og politikere på en international videnskabskonference. Det har givet interesse for forskning og indblik i både gode og mindre gode måder at formidle viden på.
Det nytter nemlig!http://gymnasieskolen.dk/det-nytter-nemlig, http://gymnasieskolen.dk/det-nytter-nemligDet nytter nemlig!2014-06-27T06:23:49ZMejlgade suser forbi, tankerne tordner derudaf og lige pludselig hører jeg en stemme:<br />”Hej Eva! – hej!”. Bremserne hviner, hvis de kunne, og så står jeg ved siden af Fie, der ivrigt fortæller om op og ned-ture post-Katedralen. En påbegyndt uddannelse, kedsomhed, depression og nu en ny start. Lidt paf står jeg og skal faktisk afsted med censor-gerning i sigte. Er beklemt ved at afbryde den glade og åbenhjertige strøm af ord, følelser og gamle minder. Vi siger farvel – og vi ses på facebook!
Er du Gymnasieskolens næste anmelder?http://gymnasieskolen.dk/er-du-gymnasieskolens-n%C3%A6ste-anmelder, http://gymnasieskolen.dk/er-du-gymnasieskolens-n%C3%A6ste-anmelderEr du Gymnasieskolens næste anmelder?2014-06-26T10:21:25ZGymnasieskolen har brug for nye anmeldere af bøger og lærermidler i en række forskellige fag
Bliv blogger på gymnasieskolen.dkhttp://gymnasieskolen.dk/bliv-blogger-p%C3%A5-gymnasieskolendk-0, http://gymnasieskolen.dk/bliv-blogger-p%C3%A5-gymnasieskolendk-0Bliv blogger på gymnasieskolen.dk2014-06-26T09:54:49Z
Nu er landets første eux-elever uddannedehttp://gymnasieskolen.dk/nu-er-landets-f%C3%B8rste-eux-elever-uddannede, http://gymnasieskolen.dk/nu-er-landets-f%C3%B8rste-eux-elever-uddannedeNu er landets første eux-elever uddannede2014-06-26T08:45:25ZFor første gang kan eux-elever fejre, at de er færdige med deres uddannelse.
GL og rektorer er enige: Grundforløbet fungerer ikkehttp://gymnasieskolen.dk/gl-og-rektorer-er-enige-grundforl%C3%B8bet-fungerer-ikke, http://gymnasieskolen.dk/gl-og-rektorer-er-enige-grundforl%C3%B8bet-fungerer-ikkeGL og rektorer er enige: Grundforløbet fungerer ikke2014-06-26T07:18:51ZRektorforeningen ønsker at sløjfe grundforløbet, mens GL mener, det er fornuftigt at se kritisk på forløbet.
Ny leder varsler nye tider på pædagogikumhttp://gymnasieskolen.dk/ny-leder-varsler-nye-tider-p%C3%A5-p%C3%A6dagogikum, http://gymnasieskolen.dk/ny-leder-varsler-nye-tider-p%C3%A5-p%C3%A6dagogikumNy leder varsler nye tider på pædagogikum2014-06-26T06:49:43ZSvende Claus Svendsen har gransket kritikken af pædagogikum, og den nye uddannelseschef på teoretisk pædagogikum lægger op til ændringer af uddannelsen. Men det er dog ikke al kritik, han er enig i.
Blikkenslager afslutter hf med topkaraktererhttp://gymnasieskolen.dk/blikkenslager-afslutter-hf-med-topkarakterer, http://gymnasieskolen.dk/blikkenslager-afslutter-hf-med-topkaraktererBlikkenslager afslutter hf med topkarakterer2014-06-25T07:00:32ZFørst blev han håndværker. Det var det, folkeskolen vejledte ham til at blive for ni år siden. Nu er Laurits Valdemar Petersen blevet hf-student med masser af 12-taller på eksamensbeviset.
Hf’ere tager kvantespring i matematikhttp://gymnasieskolen.dk/hf%E2%80%99ere-tager-kvantespring-i-matematik, http://gymnasieskolen.dk/hf%E2%80%99ere-tager-kvantespring-i-matematikHf’ere tager kvantespring i matematik2014-06-24T08:47:05ZPå Randers HF og VUC har en hel 1.hf-klasse taget et kæmpe ryk op ad karakterskalaen i mundtlig matematik i forhold til deres karakterer fra folkeskolen. Derfor advarer klassens matematiklærer politikerne mod at indføre karakterkrav til hf.
Mødet med censormødethttp://gymnasieskolen.dk/m%C3%B8det-med-censorm%C3%B8det, http://gymnasieskolen.dk/m%C3%B8det-med-censorm%C3%B8detMødet med censormødet2014-06-23T07:14:09Zclass="normal">I år blev jeg i et anfald af lige dele idealisme og grådighed grebet af en sælsom ide om, at det da ville være en fortrinlig ide at blive skriftlig censor i dansk. Ikke blot ville jeg få en tiltrængt indsigt i niveauet i skriftlig dansk, men jeg ville også blive betalt ekstra for det. Umiddelbart virkede det da som en win-win situation. Ja, jeg ved faktisk ikke helt, hvad der kom over mig. Da jeg sad med den første halvdel af mine tildelte opgaver - 61 i alt - begyndte en indre stemme at forbande både idealismen og grådigheden. Jeg kan godt afsløre, at stileretning er den del af mit arbejde, som jeg er mindst begejstret for. Så hvorfor udsætte sig selv for 111 stile på 3 uger? For ussel mammon? For erkendelser om elevniveau? Slap nu af makker (sagde jeg til mig selv). Hvor slemt kan det være?
Alternativ årsprøve integreres i Folkemødethttp://gymnasieskolen.dk/alternativ-%C3%A5rspr%C3%B8ve-integreres-i-folkem%C3%B8det, http://gymnasieskolen.dk/alternativ-%C3%A5rspr%C3%B8ve-integreres-i-folkem%C3%B8detAlternativ årsprøve integreres i Folkemødet2014-06-19T05:22:20ZElever fra Støvring Gymnasium laver alternativ årsprøve på Folkemødet. De skal arbejde videre med deres nye viden efter sommerferien.
Gymnasier vil have eleverne ud i virkelighedenhttp://gymnasieskolen.dk/gymnasier-vil-have-eleverne-ud-i-virkeligheden, http://gymnasieskolen.dk/gymnasier-vil-have-eleverne-ud-i-virkelighedenGymnasier vil have eleverne ud i virkeligheden2014-06-18T08:56:53ZEleverne skal løse flere konkrete opgaver for virksomheder. Det mener ni aarhusianske gymnasier, som derfor er gået sammen om at øge samarbejdet med erhvervslivet.
De hensynsløse mange hensynhttp://gymnasieskolen.dk/de-hensynsl%C3%B8se-mange-hensyn, http://gymnasieskolen.dk/de-hensynsl%C3%B8se-mange-hensynDe hensynsløse mange hensyn2014-06-17T20:12:00ZPå under ti år har arbejdet i gymnasiet undergået afgørende forandringer. Her skal udviklingen beskrives ved hjælp af hensynet, man ikke tidligere i samme omfang kerede sig om, hensynet til de nye ledestjerner, skønt enhver må tænke sit, og hensynet til den store kappestrid. Hvad der står på spil, er blandt andet menneskesynet, og udfaldet er ikke givet på forhånd, skriver kronikøren.
Draget af krigens dramahttp://gymnasieskolen.dk/draget-af-krigens-drama, http://gymnasieskolen.dk/draget-af-krigens-dramaDraget af krigens drama2014-06-17T20:10:00ZTom Buk-Swientys bøger om krigen i 1864 er blevet gigantiske bestsellere og bliver nu til både tv-serie og spillefilm. Med sine bøger har han bragt den individuelle skæbne og det elementære drama tilbage i historieskrivningen.
Oprørt over uretfærdighedhttp://gymnasieskolen.dk/opr%C3%B8rt-over-uretf%C3%A6rdighed, http://gymnasieskolen.dk/opr%C3%B8rt-over-uretf%C3%A6rdighedOprørt over uretfærdighed2014-06-17T20:09:00ZSpringet fra Aarhus til København var lidt af et kulturchok for Mathilde Lynggaard Vinther, kommende formand for DGS. Det bekræftede hende i, at der stadig er for meget ulighed i gymnasiet.
År nul efter Thorkildhttp://gymnasieskolen.dk/%C3%A5r-nul-efter-thorkild, http://gymnasieskolen.dk/%C3%A5r-nul-efter-thorkildÅr nul efter Thorkild2014-06-17T20:08:00ZThorkild Bach Andersen går efter noget nær et halvt liv som tillidsrepræsentant på pension i næste uge. Gymnasieskolen har talt med ham om karrieren, udviklingen og udfordringerne ved tr-jobbet, som er blevet sværere.
Virtual reality vil ændre undervisningenhttp://gymnasieskolen.dk/virtual-reality-vil-%C3%A6ndre-undervisningen, http://gymnasieskolen.dk/virtual-reality-vil-%C3%A6ndre-undervisningenVirtual reality vil ændre undervisningen2014-06-17T20:07:00ZMed virtual reality-briller kan elever blive sendt til det gamle Rom, ud i universet, ind i kroppen eller opleve verden som et andet menneske. Facebook er på vej med virtual reality-briller, der er så gode og billige, at det vil være et paradigmeskift.
Kort før sommerferien: Stadig usikkerhed om merarbejdehttp://gymnasieskolen.dk/kort-f%C3%B8r-sommerferien-stadig-usikkerhed-om-merarbejde, http://gymnasieskolen.dk/kort-f%C3%B8r-sommerferien-stadig-usikkerhed-om-merarbejdeKort før sommerferien: Stadig usikkerhed om merarbejde2014-06-17T20:06:00ZLedere vælger at se vidt forskelligt på lærernes merarbejde. Nogle steder er der lavet aftaler om, at merarbejde afspadseres eller udløser ekstra penge på kontoen, men mange steder aner lærerne stadig ikke, hvad ledelsen har tænkt sig at gøre med merarbejdstimer.
Her får de penge for merarbejdehttp://gymnasieskolen.dk/her-f%C3%A5r-de-penge-merarbejde, http://gymnasieskolen.dk/her-f%C3%A5r-de-penge-merarbejdeHer får de penge for merarbejde2014-06-17T20:06:00ZAllerede i februar meldte ledelsen på Rødkilde Gymnasium ud, at lærerne skal have penge for deres merarbejde.
Madmor tager lederrollen med i klasseværelsethttp://gymnasieskolen.dk/madmor-tager-lederrollen-med-i-klassev%C3%A6relset, http://gymnasieskolen.dk/madmor-tager-lederrollen-med-i-klassev%C3%A6relsetMadmor tager lederrollen med i klasseværelset2014-06-17T20:05:00ZSigne Gry Clemmensen stod bag gryderne i 10 år, før hun fandt ud af, at gymnasielærerjobbet passede godt til hende. Hun vil aldrig arbejde i et køkken igen.
Både som bager og lærer prøver jeg mig fremhttp://gymnasieskolen.dk/b%C3%A5de-som-bager-og-l%C3%A6rer-pr%C3%B8ver-jeg-mig-frem, http://gymnasieskolen.dk/b%C3%A5de-som-bager-og-l%C3%A6rer-pr%C3%B8ver-jeg-mig-fremBåde som bager og lærer prøver jeg mig frem2014-06-17T20:04:00ZLars Bronée har altid fokus på praktiske øvelser, når han underviser på Frederiksberg HF-kursus. Det skyldes årene som bager.
Billedkunstlærer bruger erfaringer fra museumsverdenenhttp://gymnasieskolen.dk/billedkunstl%C3%A6rer-bruger-erfaringer-fra-museumsverdenen, http://gymnasieskolen.dk/billedkunstl%C3%A6rer-bruger-erfaringer-fra-museumsverdenenBilledkunstlærer bruger erfaringer fra museumsverdenen2014-06-17T20:03:00ZNår elever på VUC Vest har billedkunst, er det den tidligere museumsinspektør Julie Bilgrau, der underviser dem. Nu forener hun kunst og socialt fællesskab i sit arbejde.
Elevernes formand: Der er for lidt virkelighed i gymnasiethttp://gymnasieskolen.dk/elevernes-formand-der-er-lidt-virkelighed-i-gymnasiet, http://gymnasieskolen.dk/elevernes-formand-der-er-lidt-virkelighed-i-gymnasietElevernes formand: Der er for lidt virkelighed i gymnasiet2014-06-17T20:02:00ZDer er ikke noget galt med fagene, men med lærernes måde at undervise på, mener Phillip Dimsits Lerer, formand for DGS.
Rektorer: Optagelsesregler går ud over små studieretningerhttp://gymnasieskolen.dk/rektorer-optagelsesregler-g%C3%A5r-ud-over-sm%C3%A5-studieretninger, http://gymnasieskolen.dk/rektorer-optagelsesregler-g%C3%A5r-ud-over-sm%C3%A5-studieretningerRektorer: Optagelsesregler går ud over små studieretninger2014-06-17T20:01:00ZI år har afstanden til gymnasiet været det altafgørende kriterium for de elever, som er blevet optaget. Rektorer advarer om, at det bliver sværere at oprette særlige studieretninger med de nye regler.
GL på Folkemødet 2014http://gymnasieskolen.dk/gl-p%C3%A5-folkem%C3%B8det-2014, http://gymnasieskolen.dk/gl-p%C3%A5-folkem%C3%B8det-2014GL på Folkemødet 20142014-06-17T09:41:59ZI år deltog GL for anden gang på Folkemødet med repræsentanter fra hovedbestyrelsen og sekretariatet. Mens der sidste år var et særligt fokus på erhvervsuddannelserne, var det især gymnasieuddannelserne, der i år var sat til debat.
VUC-lederne: Behov for mere efteruddannelsehttp://gymnasieskolen.dk/vuc-lederne-behov-mere-efteruddannelse, http://gymnasieskolen.dk/vuc-lederne-behov-mere-efteruddannelseVUC-lederne: Behov for mere efteruddannelse2014-06-17T08:42:33ZYngre og mere udfordrende kursister på VUC gør det nødvendigt med mere efteruddannelse til lærerne, mener formand for VUC’s Lederforening.
Gymnasieskolen - 06 - 2014http://gymnasieskolen.dk/gymnasieskolen-06-2014, http://gymnasieskolen.dk/gymnasieskolen-06-2014Gymnasieskolen - 06 - 20142014-06-17T07:27:51ZSocialdemokratiske politikere (gælder i nogen grad alle partier) rekrutteres i dag primært blandt samfundsvidenskabelige kandidater fra universiteterne – cand.scient.pol. og lignende – uddannelser, der retter sig mod en karriere som embedsmand. Ofte er de ikke færdige med deres kandidatuddannelse, inden de starter en karriere som folketingspolitiker.
VUC-kursister giver lærerne nye udfordringerhttp://gymnasieskolen.dk/vuc-kursister-giver-l%C3%A6rerne-nye-udfordringer, http://gymnasieskolen.dk/vuc-kursister-giver-l%C3%A6rerne-nye-udfordringerVUC-kursister giver lærerne nye udfordringer2014-06-16T07:46:34ZYngre og fagligt svagere kursister udfordrer VUC-lærerne. En ny rapport viser, hvordan lærerne ændrer læringsmiljøet for at ramme de nye kursister bedst muligt.
GL’s formand: Vi skal blive bedre til at begrunde vores undervisninghttp://gymnasieskolen.dk/gl%E2%80%99s-formand-vi-skal-blive-bedre-til-begrunde-vores-undervisning, http://gymnasieskolen.dk/gl%E2%80%99s-formand-vi-skal-blive-bedre-til-begrunde-vores-undervisningGL’s formand: Vi skal blive bedre til at begrunde vores undervisning2014-06-14T09:39:04ZGymnasielærerne skal gøre mere for at forklare eleverne, hvorfor de skal lære det, de skal, lød det fra Annette Nordstrøm Hansen, formand for GL, på Folkemødet.
Lærere efteruddanner sig på Folkemødethttp://gymnasieskolen.dk/l%C3%A6rere-efteruddanner-sig-p%C3%A5-folkem%C3%B8det, http://gymnasieskolen.dk/l%C3%A6rere-efteruddanner-sig-p%C3%A5-folkem%C3%B8detLærere efteruddanner sig på Folkemødet2014-06-14T09:35:42ZSamfundsfagslærere fra Cph West har taget på efteruddannelse på Folkemødet. Det giver både tid til faglig sparring og input, fortæller de.
Gymnasieelever møder politikere tæt påhttp://gymnasieskolen.dk/gymnasieelever-m%C3%B8der-politikere-t%C3%A6t-p%C3%A5, http://gymnasieskolen.dk/gymnasieelever-m%C3%B8der-politikere-t%C3%A6t-p%C3%A5Gymnasieelever møder politikere tæt på2014-06-14T05:37:34Z20 elever fra Støvring Gymnasium er på Folkemødet i år. De er med for at deltage i debatter og snakke med politikere.
Fokus på karakterer undertrykker dannelsehttp://gymnasieskolen.dk/fokus-p%C3%A5-karakterer-undertrykker-dannelse, http://gymnasieskolen.dk/fokus-p%C3%A5-karakterer-undertrykker-dannelseFokus på karakterer undertrykker dannelse2014-06-13T16:13:26ZEksamen stod for skud, da Gymnasieskolernes Lærerforening indbød til debat om uddannelse og dannelse på Folkemødet.
DI til politikere: Stop den massive strøm til gymnasiethttp://gymnasieskolen.dk/di-til-politikere-stop-den-massive-str%C3%B8m-til-gymnasiet, http://gymnasieskolen.dk/di-til-politikere-stop-den-massive-str%C3%B8m-til-gymnasietDI til politikere: Stop den massive strøm til gymnasiet2014-06-13T12:39:55ZErhvervsuddannelsesreformen skal kombineres med adgangskrav til gymnasiet, lød det fra Dansk Industri på Folkemødet. Ellers får man ikke flere til at tage en erhvervsuddannelse.
GL-debat: Et fag må ikke stå alenehttp://gymnasieskolen.dk/gl-debat-et-fag-m%C3%A5-ikke-st%C3%A5-alene, http://gymnasieskolen.dk/gl-debat-et-fag-m%C3%A5-ikke-st%C3%A5-aleneGL-debat: Et fag må ikke stå alene2014-06-13T09:13:27ZDet er ikke nok at være ekspert i et fag, man skal kunne sætte sit fag i relation til andre, sagde Lars Goldschmidt, tidligere direktør i DI, og Kristian Weise, direktør i Cevea til Gymnasieskolernes Lærerforenings arrangement på Folkemødet.
Dannelse er også at kunne skifte en vandlåshttp://gymnasieskolen.dk/dannelse-er-ogs%C3%A5-kunne-skifte-en-vandl%C3%A5s, http://gymnasieskolen.dk/dannelse-er-ogs%C3%A5-kunne-skifte-en-vandl%C3%A5sDannelse er også at kunne skifte en vandlås2014-06-12T15:51:35ZDer er brug for en ny definition af, hvad dannelse er, hvis flere unge skal vælge håndværkervejen. Sådan lød meldingen fra erhvervsskoleelevernes formand på Folkemødet.
Gymnasieelever konkurrerer på Folkemødethttp://gymnasieskolen.dk/gymnasieelever-konkurrerer-p%C3%A5-folkem%C3%B8det, http://gymnasieskolen.dk/gymnasieelever-konkurrerer-p%C3%A5-folkem%C3%B8detGymnasieelever konkurrerer på Folkemødet2014-06-12T13:32:08ZFolkemødet kan bruges fagligt, fortæller gymnasielærerne Nicolai Munk Pedersen og Claus Munch Jørgensen. Deres elever skal konkurrere om iværksætteri de næste par dage.
GL er klar på Folkemødethttp://gymnasieskolen.dk/gl-er-klar-p%C3%A5-folkem%C3%B8det, http://gymnasieskolen.dk/gl-er-klar-p%C3%A5-folkem%C3%B8detGL er klar på Folkemødet2014-06-12T10:22:54ZDe næste dage vil Gymnasieskolernes Lærerforening sørge for at sætte gymnasielærerne på dagsordenen i de forskellige debatter på det netop åbnede Folkemøde.
Forsker og gymnasielærer: Lektier skal laves i skolenhttp://gymnasieskolen.dk/forsker-og-gymnasiel%C3%A6rer-lektier-skal-laves-i-skolen, http://gymnasieskolen.dk/forsker-og-gymnasiel%C3%A6rer-lektier-skal-laves-i-skolenForsker og gymnasielærer: Lektier skal laves i skolen2014-06-11T06:46:51ZEt forsøg viser, at hvis lektierne læses i skolen, kan eleverne opnå bedre karakterer. Forskeren bag forsøgene mener, det handler om at bruge lektierne intelligent.
Kunst på skoleskemaethttp://gymnasieskolen.dk/kunst-p%C3%A5-skoleskemaet, http://gymnasieskolen.dk/kunst-p%C3%A5-skoleskemaetKunst på skoleskemaet2014-06-11T06:41:32ZDer er meget fokus på innovation og kreativitet i ungdomsuddannelserne; men hvordan får man stablet et projekt på benene, som rent faktisk tillader eleverne at arbejde med disse efterspurgte kompetencer?<br />Løsningen kom til mig i form af et forslag fra museumsdirektør Lise Jeppesen på Randers Kunstmuseum om at medvirke til udarbejdelsen af et digitalt undervisningsmateriale til brug ved fejringen af Randers bys æreskunstner Sven Dalsgaard (1914-1999), som ville være fyldt 100 år i år.<br />Sven Dalsgaard var multikunstner og udfoldede sig både som digter, billedhugger og billedkunstner, og det var derfor nærmest oplagt at udarbejde et digitalt undervisningsmateriale, som forenede de tre kunstformer, som efterfølgende frit kunne bruges af andre lærere. <br />Min 3.x i dansk på Randers Statsskole tog udfordringen op og sagde ja til at deltage i et samarbejde om dels udviklingen af undervisningsmaterialet og dels at afprøve arbejdsopgaverne.<br />Som dansklærer har jeg stået for den litterære del af projektet, og museumsdirektør Lise Jeppesen og formidlings- og kommunikationskonsulent cand.mag Anne Sophie Lykke-Poulsen har bidraget med kunstværker, der skulle analyseres.
Barbara Bertelsen: Min gymnasietidhttp://gymnasieskolen.dk/barbara-bertelsen-min-gymnasietid, http://gymnasieskolen.dk/barbara-bertelsen-min-gymnasietidBarbara Bertelsen: Min gymnasietid2014-06-06T06:00:10ZEn struktureret dansklærer gav vicedirektør Barbara Bertelsen, Moderniseringsstyrelsen, interessen for stringent skriftlig kommunikation og analyse. Det betød, at medicinstudiet blev skrottet til fordel for jura.
GL søger indflydelse på Folkemødethttp://gymnasieskolen.dk/gl-s%C3%B8ger-indflydelse-p%C3%A5-folkem%C3%B8det, http://gymnasieskolen.dk/gl-s%C3%B8ger-indflydelse-p%C3%A5-folkem%C3%B8detGL søger indflydelse på Folkemødet2014-06-05T05:45:03ZNår der diskuteres uddannelsespolitik på Folkemødet, skal der også være en GL-stemme. Det har hovedbestyrelsen for Gymnasieskolernes Lærerforening besluttet. Formanden fortæller her, hvorfor GL for andet år deltager i Danmarks politikfestival.
Gymnasielærer rykker op i superligaenhttp://gymnasieskolen.dk/gymnasiel%C3%A6rer-rykker-op-i-superligaen, http://gymnasieskolen.dk/gymnasiel%C3%A6rer-rykker-op-i-superligaenGymnasielærer rykker op i superligaen2014-06-04T07:36:27ZGymnasielærer Mads Justesen sparkede Hobro op i superligaen i søndags. På trods af oprykningen ser han sig mere som gymnasielærer end fodboldspiller.
Stemmer fra lærerværelsethttp://gymnasieskolen.dk/stemmer-fra-l%C3%A6rerv%C3%A6relset-1, http://gymnasieskolen.dk/stemmer-fra-l%C3%A6rerv%C3%A6relset-1Stemmer fra lærerværelset2014-06-03T05:00:00ZGymnasieelever dropper lektierne
Uddannelsesforsker: Drop higen efter førstepladsenhttp://gymnasieskolen.dk/uddannelsesforsker-drop-higen-efter-f%C3%B8rstepladsen, http://gymnasieskolen.dk/uddannelsesforsker-drop-higen-efter-f%C3%B8rstepladsenUddannelsesforsker: Drop higen efter førstepladsen2014-06-02T07:24:56ZGå efter at være en god skole for hver eneste elev - placeringen på ranglister er ligegyldig, lyder det fra den finske Harvard-professor Pasi Sahlberg, der sammenligner de sidste mange års markedsgørelse og managementtendenser i uddannelsessystemet med en epidemi, der kan få alvorlige konsekvenser.
Elevsamarbejde i hjemmearbejdethttp://gymnasieskolen.dk/elevsamarbejde-i-hjemmearbejdet, http://gymnasieskolen.dk/elevsamarbejde-i-hjemmearbejdetElevsamarbejde i hjemmearbejdet2014-06-02T05:25:23ZAdskillige undersøgelser har vist, at brugen af digitale medier er en stor motivationsfaktor for eleverne. Eleverne nævner f.eks., at de virtuelle rum, hvor de kan samarbejde om både indhold og udseende af den faglige opgave, er motiverende, idet de selv kan bestemme, hvordan de organiserer sig.<br />Ingen ved bedre end eleverne, hvad der er den enkeltes styrke og svaghed, og de er gode til at bringe denne viden i spil i løsningen af opgaven. Det er dog helt oplagt, at det er <em>læreren</em>, der først og fremmest må skabe et læringsdesign, hvor eleverne får mulighed for at udfolde sig. Det er så at sige forudsætningen for det konstruktive elevsamarbejde om opgaven.
Vi skal finde Den Fjerde Vejhttp://gymnasieskolen.dk/vi-skal-finde-den-fjerde-vej, http://gymnasieskolen.dk/vi-skal-finde-den-fjerde-vejVi skal finde Den Fjerde Vej2014-05-30T05:09:01ZOmstilling er nødvendigt i mange uddannelsessystemer, men de tre hovedspor, man hidtil har set, er ikke holdbare. Den finske model kan måske inspirere, men den lider nu under nedskæringer.
Vismænd afliver myte om studenterproletariathttp://gymnasieskolen.dk/vism%C3%A6nd-afliver-myte-om-studenterproletariat, http://gymnasieskolen.dk/vism%C3%A6nd-afliver-myte-om-studenterproletariatVismænd afliver myte om studenterproletariat2014-05-28T09:50:46ZStudenter, der ikke får en videregående uddannelse, klarer sig godt og tjener med tiden flere penge end faglærte, viser ny analyse fra Det Økonomiske Råd. Pas på med at begrænse optaget på gymnasierne for meget, advarer de økonomiske vismænd.

Emner:  
Interessent:  
Artikeltype:  
FOKUSOMRÅDER

 

 

Lønhttp://sp2013.gl.org/loenogans/loen/Sider/Hvadtjenerengymnasielaerer.aspx, http://gl.org/loenogans/loen/Sider/Hvadtjenerengymnasielaerer.aspxLønHvad tjener en gymnasielærer?
Professionel kapitalhttp://sp2013.gl.org/uddannelse/professionel-kapital/Sider/Professionel-kapital-paa-gymnasieuddannelserne.aspx, http://sp2013.gl.org/uddannelse/professionel-kapital/Sider/Professionel-kapital-paa-gymnasieuddannelserne.aspxProfessionel kapitalEt værktøj til at udvikle skoler, der skaber resultater
Ny gymnasielærerhttp://sp2013.gl.org/loenogans/nygymnasielaerer/Sider/Hjem.aspx, http://www.gl.org/loenogans/nygymnasielaerer/Sider/Hjem.aspxNy gymnasielærerInformation for dig som er ny gymnasielærer
Gymnasieskolenhttp://gymnasieskolen.dk/, http://gymnasieskolen.dk/GymnasieskolenBesøg gymnasieskolen.dk - nyheder og debat om de gymnasiale uddannelser
De faglige foreningerhttp://sp2013.gl.org/OmGL/Organisation/Sider/Fagligeforeninger.aspx, http://www.gl.org/OmGL/Organisation/Sider/Fagligeforeninger.aspxDe faglige foreningerFind din faglige forening
GL's debatindlæghttp://sp2013.gl.org/politik/debat/Sider/Hjem.aspx, http://gl.org/politik/debat/Sider/Hjem.aspxGL's debatindlægGL's politik og holdninger
GL-E kurserhttp://sp2013.gl.org/GLE/Sider/Hjem.aspx, http://www.gl.org/GLE/Sider/Hjem.aspxGL-E kurserKurser for gymnasielærere
Overenskomst 2015http://sp2013.gl.org/loenogans/overenskomst/OK15/Sider/Hjem.aspx, http://sp2013.gl.org/loenogans/overenskomst/OK15/Sider/Hjem.aspxOverenskomst 2015Få en oversigt over OK15 her