Lønsikring

Tegn lønsikring for at mindske afstanden mellem dagpengene og din nuværende løn.

​​​Du kan som medlem af GL og MA tegne en frivillig forsikring, som ved arbejdsløshed vil kunne give dig et supplement til arbejdsløshedsdagpengene og støtten fra GL.

I alt er det muligt at forsikre sig op til 80% af den nuværende bruttoløn, og man kan vælge at være dækket i enten 6 eller 12 måneder.

GL har en kollektiv støtteordning, som betyder, at du som fastansat, i dit kontingent til GL, har en forsikring, hvor du (hvis du bliver uforskyldt ledig) kan få op til 5.000 kr. om måneden i op til 12 måneder fra GL. Denne kollektive støtteordning skal du indregne, hvis du vælger at tegne en lønsikring. Det kan nemlig ikke betale sig at være dobbeltforsikret, da du ikke vil kunne få mere udbetalt. Se mere om ​kollektiv støtteordning.

Du kan se mere på MA's hjemmeside om lønsikring og beregne, hvad en lønsikring vil koste dig at tegne. Du skal være opmærksom på, at du skal have haft lønsikringen i min. 6 måneder, inden du bliver varslet afskediget, og du må ikke have været i ond tro, da du tegnede forsikringen - eller sagt med andre ord: Du må ikke vide, at du vil blive afskediget, når du tegner forsikringen. Der er en række konkrete forsikringsbetingelser, som du også bør læse.

Du kan hos MA regne på, hvad en forsikring vil koste dig.

Et par eksempler:

Du tjener i dag 35.000 kr. om måneden brutto. Du er fastansat og på fuld tid.

Du vil ved ledighed få ca. 18.000 kr. om måneden i dagpenge, og du vil få 5.000 kr. fra GL. I alt ca. 23.000 kr.

Du kan forsikre dig med en lønsikring op til 80% af din nuværende bruttoløn, altså op til 28.000 kr.

Hvis du vil tegne en lønforsikring, kan du tegne en forsikring, der dækker forskellen mellem 23.000 kr. og 28.000 kr. Du kan således tegne en forsikring, der kan give dig 5.000 kr. om måneden i et år. Det vil koste dig ca. 160 kr. om måneden før skat at have en sådan forsikring.

 

Du tjener i dag 44.000 kr. om måneden brutto. Du er fastansat og på fuld tid.

Du vil ved ledighed få ca. 18.000 kr. om måneden i dagpenge, og du vil få 5.000 kr. fra GL. I alt ca. 23.000 kr.

Du kan forsikre dig op til 80% af din nuværende bruttoløn, altså op til 35.200 kr.

Hvis du vil tegne en lønforsikring, kan du tegne en forsikring, der dækker forskellen mellem 23.000 kr. og 35.200 kr. Du kan således tegne en forsikring, der kan give dig ca. 12.000 kr. om måneden i et år. Det vil koste dig ca. 385 kr. om måneden før skat at have en sådan forsikring.

Beregn selv, om lønsikring kan give mening for dig. I forlængelse af din beregning kan du tegne forsikringen, hvis du finder en lønsikring attraktiv. (Det sker på samme side).

Emner:  
Interessent:  
Artikeltype: Medlemstilbud
FOKUSOMRÅDER

 

 

GL om reformudspillethttp://sp2013.gl.org/uddannelse/udd.politik/Sider/GL-om-reformudspillet.aspx, http://sp2013.gl.org/uddannelse/udd.politik/Sider/GL-om-reformudspillet.aspxGL om reformudspilletGL håber på et bredt politisk forlig
Gymnasiereformen 2016http://sp2013.gl.org/uddannelse/udd.politik/Sider/Gymnasiereformen-2016.aspx, http://sp2013.gl.org/uddannelse/udd.politik/Sider/Gymnasiereformen-2016.aspxGymnasiereformen 2016Overblik over reformudspillet og GL's holdninger til det.
Er du blevet afskediget?http://sp2013.gl.org/loenogans/afskedigelse/Sider/default.aspx, http://sp2013.gl.org/loenogans/afskedigelse/Sider/default.aspxEr du blevet afskediget?Vejledning og tilbud til medlemmer, som bliver afskediget
Professionel kapitalhttp://sp2013.gl.org/uddannelse/professionel-kapital/Sider/Professionel-kapital-paa-gymnasieuddannelserne.aspx, http://sp2013.gl.org/uddannelse/professionel-kapital/Sider/Professionel-kapital-paa-gymnasieuddannelserne.aspxProfessionel kapitalEt værktøj til at skabe resultater
De faglige foreningerhttp://sp2013.gl.org/OmGL/Organisation/Sider/Fagligeforeninger.aspx, http://www.gl.org/OmGL/Organisation/Sider/Fagligeforeninger.aspxDe faglige foreningerFind din faglige forening
GL's debatindlæghttp://sp2013.gl.org/politik/debat/Sider/Hjem.aspx, http://gl.org/politik/debat/Sider/Hjem.aspxGL's debatindlægGL's politik og holdninger
Nedskæringer http://sp2013.gl.org/uddannelse/institutioner/Sider/Nedskaeringer-et-overblik.aspx, http://www.gl.org/uddannelse/institutioner/Sider/Nedskaeringer-et-overblik.aspxNedskæringer Få et overblik
Lønhttp://sp2013.gl.org/loenogans/loen/Sider/Hvadtjenerengymnasielaerer.aspx, http://gl.org/loenogans/loen/Sider/Hvadtjenerengymnasielaerer.aspxLønHvad tjener en gymnasielærer?