Arbejdsmiljø

Her kan du læse om fysisk og psykisk arbejdsmiljø, og hvordan du skal forholde dig, hvis du får en arbejdsskade.

Det meste materiale på denne side er henvendt til arbejdsmiljørepræsentanten og andre, som arbejder med arbejdsmiljøarbejdet. 

Cowi har dokumenteret, at penge til bedre arbejdsmiljø hurtigt er tjent ind!  

 

 

 

AR-uddannelsehttp://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/Sider/AR-uddannelse.aspxAR-uddannelseArbejdsmiljørepræsentanter skal have lovpligtig arbejdsmiljøuddannelse samt opfølgningskurser.
Anerkendelsehttp://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/attraktive-arbejdspladser/Sider/Anerkendelse.aspxAnerkendelseGensidig respekt, accept, værdsættelse, tolerance og humor er nøgleord i arbejdet med anerkendelse.
Anmeldelse af arbejdsskadehttp://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/Sider/Arbejdsskade.aspxAnmeldelse af arbejdsskadeArbejdsskader skal anmeldes inden 9 dage af arbejdsgiveren. Følg op på at det sker.
Arbejdsmiljømæssige krav til lærerarbejdspladserhttp://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/Sider/Laererarbejdspladser.aspxArbejdsmiljømæssige krav til lærerarbejdspladserHvis gymnasielærere bliver mødt med et krav fra ledelsen om øget tilstedeværelse på skolen, skal de have en arbejdsplads, der lever op til arbejdsmiljølovens krav.
Arbejdsmiljøorganisationenhttp://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/Sider/Arbejdsmiljøorganisationen---nye-regler.aspxArbejdsmiljøorganisationenArbejdsmiljøloven har til formål at styrke arbejdspladsernes indsats for et godt arbejdsmiljø.
Arbejdspladsvurderinghttp://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/psykisk/Sider/Trivsel.aspxArbejdspladsvurderingSkolen skal gennemføre en APV mindst hvert tredje år.
Bliv inspireret til at skabe attraktive arbejdspladserhttp://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/attraktive-arbejdspladserBliv inspireret til at skabe attraktive arbejdspladserGymnasiale arbejdspladser skal være attraktive. Derfor afsatte GL midler til at støtte en række skoleprojekter, der på forskellig vis har fokuseret på, hvordan man kan gøre arbejdspladsen mere attraktiv.
Fysisk arbejdsmiljøhttp://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/Sider/Fysisk-arbejdsmiljø.aspxFysisk arbejdsmiljøHer tænkes primært på støj, lys og luft.
Fysisk og psykisk arbejdsmiljø ligestilles i lovenhttp://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/Sider/Fysisk_og_psykisk_arbejdsmiljø_ligestilles_.aspxFysisk og psykisk arbejdsmiljø ligestilles i lovenArbejdsmiljøloven omfatter nu både det fysiske og psykiske arbejdsmiljø.
Indretning af arbejdspladser på skolenhttp://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/attraktive-arbejdspladser/Sider/Arbejdspladser-på-skolen.aspxIndretning af arbejdspladser på skolenDe fysiske rammer kan have en positiv effekt på samarbejde og videndeling. Indretning skal tage højde for forskellige behov.
Indretning af arbejdspladser til lærerehttp://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/Sider/Indretning-af-arbejdspladser-til-laerere.aspxIndretning af arbejdspladser til lærereGode fysiske rammer er afgørende, når gymnasielærere skal levere undervisning af høj kvalitet. Bliv inspireret til indretning af arbejdspladsen.
Indsats på skolenhttp://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/psykisk/Sider/Indsats-på-skolen.aspxIndsats på skolenStress har store konsekvenser for den enkelte, for kollegerne og for skolens samlede økonomi. Forebyg bl.a. ved opfølgning på APV.
Kommunikér målrettethttp://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/attraktive-arbejdspladser/Sider/Kommunikation.aspxKommunikér målrettetFlere af de støttede projekter valgt at benytte sig af ved at fokusere på at skabe en god kommunikationsstruktur og -kultur.
Kompetenceudvikling i centrum på en attraktiv arbejdspladshttp://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/attraktive-arbejdspladser/Sider/Kompetenceudvikling.aspxKompetenceudvikling i centrum på en attraktiv arbejdspladsTo skoler forsøgt sig med at udarbejde en fælles kompetenceplan. Andre haft fokus på udvikling af ledertalenter.
Når møder stresserhttp://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/psykisk/Sider/Møder.aspxNår møder stresserNogle møder er gode og konstruktive, andre ville man bare ønske, man ikke havde deltaget i. Hvad er det for møder - og kan de undgås?
Planlæg tidenhttp://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/psykisk/Sider/Planlaegtiden.aspxPlanlæg tidenLigesom undervisningstimer er skemalagte, bør man skemalægge sin forberedelse og opgaverettelse
Psykisk arbejdsmiljøhttp://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/psykiskPsykisk arbejdsmiljøHer kan du læse om psykisk arbejdsmiljø
Rådgivning om psykisk arbejdsmiljøhttp://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/psykisk/Sider/Dusordning.aspxRådgivning om psykisk arbejdsmiljøSom medlem af GL har du mulighed for at tale med en konsulent, som har erfaring med rådgivning om psykiske arbejdsmiljøproblemer. Rådgivningen har mulighed for at tilbyde dig samtaler hos en psykolog.
Skab gode forandringerhttp://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/Sider/Skab-gode-forandringer.aspxSkab gode forandringerDer sker kontinuerligt forandringer alle steder, men for at forandringen bliver vellykket, kræver den en god kommunikation før, under og efter, involvering af og støtte til medarbejderne.
Social og professionel kapitalhttp://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/Sider/Social-og-professionel-kapital.aspxSocial og professionel kapital
Stresshttp://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/psykisk/Sider/Stress.aspxStressForebyg stress på skolen
Tag godt imod nye lærerehttp://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/attraktive-arbejdspladser/Sider/Nye-lærere.aspxTag godt imod nye lærereFlere af skoleprojekterne handlerom, hvordan man tager godt imod nye lærere, så de hurtigt falder til på skolen.
Tag hånd om stress, og skab bedre trivselhttp://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/attraktive-arbejdspladser/Sider/Balance-mellem-arbejde-og-fritid.aspxTag hånd om stress, og skab bedre trivselEn attraktiv arbejdsplads er én, hvor kollegaerne er opmærksomme på hinanden og taler åbent om problemerne, hvis ikke alle trives.
Teamsamarbejdehttp://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/psykisk/Sider/Teamsamarbejde.aspxTeamsamarbejdeLisbeth Pedersen, IBC Kolding har for BAR-undervisning udarbejdet et hæfte med titlen Temsamarbejde i de gymnasiale uddannelser
Undersøgelse: Stress blandt gymnasielærere går ud over kvaliteten i undervisningenhttp://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/Sider/Stress-blandt-gymnasielaerere-undersoegelse-.aspxUndersøgelse: Stress blandt gymnasielærere går ud over kvaliteten i undervisningenFor eleverne er det afgørende, at lærernes stressniveau sænkes. Stressede lærere har i langt mindre grad mulighed for at holde kvalitetsniveauet højt.
Valg og anmeldelse af ny arbejdsmiljørepræsentanthttp://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/Sider/Valg_anmeldelse_AR.aspxValg og anmeldelse af ny arbejdsmiljørepræsentantAntallet af AR fastsættes af arbejdsgiver i samarbejde med de ansatte. Alle ansatte skal kunne komme i kontakt med deres arbejdsmiljørepræsentanter.
Vidensdeling, sparring og inddragelse på skolernehttp://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/attraktive-arbejdspladser/Sider/Organisering-og-teamsamarbejde.aspxVidensdeling, sparring og inddragelse på skolerneFlere af skolerne har skabt nye teamstrukturer fx på tværs af fag. Andre har fokuseret på relationerne mellem ledelse og lærere.

Emner: Arbejdsmiljø
Interessent: Arbejdsmiljørepræsentant
Artikeltype: Oversigtsside
FOKUSOMRÅDER

 

 

Ferietidhttp://sp2013.gl.org/loenogans/ferie/Sider/Hjem.aspx, http://sp2013.gl.org/loenogans/ferie/Sider/Hjem.aspxFerietidLæs om reglerne på gymnasieområdet
Lønhttp://sp2013.gl.org/loenogans/loen/Sider/Hvadtjenerengymnasielaerer.aspx, http://gl.org/loenogans/loen/Sider/Hvadtjenerengymnasielaerer.aspxLønHvad tjener en gymnasielærer?
GL-E kurserhttp://sp2013.gl.org/GLE/Sider/Hjem.aspx, http://www.gl.org/GLE/Sider/Hjem.aspxGL-E kurserKurser for gymnasielærere
Censorrejserhttp://sp2013.gl.org/loenogans/overenskomst/tjenesterejser/Sider/Censorrejser.aspx, http://www.gl.org/loenogans/overenskomst/tjenesterejser/Sider/Censorrejser.aspxCensorrejserBliv opdateret på censorrejser
Professionel kapitalhttp://sp2013.gl.org/uddannelse/professionel-kapital/Sider/Professionel-kapital-paa-gymnasieuddannelserne.aspx, http://sp2013.gl.org/uddannelse/professionel-kapital/Sider/Professionel-kapital-paa-gymnasieuddannelserne.aspxProfessionel kapitalEt værktøj til at skabe resultater
Ny gymnasielærerhttp://sp2013.gl.org/loenogans/nygymnasielaerer/Sider/Hjem.aspx, http://www.gl.org/loenogans/nygymnasielaerer/Sider/Hjem.aspxNy gymnasielærerInformation for dig som er ny gymnasielærer
De faglige foreningerhttp://sp2013.gl.org/OmGL/Organisation/Sider/Fagligeforeninger.aspx, http://www.gl.org/OmGL/Organisation/Sider/Fagligeforeninger.aspxDe faglige foreningerFind din faglige forening
GL's debatindlæghttp://sp2013.gl.org/politik/debat/Sider/Hjem.aspx, http://gl.org/politik/debat/Sider/Hjem.aspxGL's debatindlægGL's politik og holdninger