Arbejdsmiljø

​​​​​​Her kan du læse om fysisk og psykisk arbejdsmiljø, og hvordan du skal forholde dig, hvis du får en arbejdsskade. Endvidere kan du læse om professionel kapital.

Det meste materiale på denne side er henvendt til arbejdsmiljørepræsentanten og andre, som arbejder med arbejdsmiljøarbejdet. 

Cowi har dokumenteret, at penge til bedre arbejdsmiljø hurtigt er tjent ind!  

 

 

 

AR-uddannelsehttp://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/Sider/AR-uddannelse.aspxAR-uddannelseArbejdsmiljørepræsentanter skal have lovpligtig arbejdsmiljøuddannelse samt opfølgningskurser.
Anerkendelsehttp://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/attraktive-arbejdspladser/Sider/Anerkendelse.aspxAnerkendelseGensidig respekt, accept, værdsættelse, tolerance og humor er nøgleord i arbejdet med anerkendelse.
Anmeldelse af arbejdsskadehttp://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/Sider/Arbejdsskade.aspxAnmeldelse af arbejdsskadeArbejdsskader skal anmeldes inden 9 dage af arbejdsgiveren. Følg op på at det sker.
Arbejdsmiljøhttp://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoeArbejdsmiljøFysisk og psykisk arbejdsmiljø, hvordan du skal forholde dig ved en arbejdsskade, arbejdsmiljørepræsentantens arbejde
Arbejdsmiljøhttp://www.gl.org/politik/aarsberetning/13-14/Sider/Arbejdsmiljoe.aspxArbejdsmiljøOm lærerarbejdspladser, SU-kurser, deltid og seminar for arbejdsmiljørepræsentanter.
Arbejdsmiljømæssige krav til lærerarbejdspladserhttp://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/Sider/Laererarbejdspladser.aspxArbejdsmiljømæssige krav til lærerarbejdspladserHvis gymnasielærere bliver mødt med et krav fra ledelsen om øget tilstedeværelse på skolen, skal de have en arbejdsplads, der lever op til arbejdsmiljølovens krav.
Arbejdsmiljøorganisationenhttp://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/Sider/Arbejdsmiljøorganisationen---nye-regler.aspxArbejdsmiljøorganisationenArbejdsmiljøloven har til formål at styrke arbejdspladsernes indsats for et godt arbejdsmiljø.
Arbejdsmiljøseminar - Odensehttp://www.gl.org/arrangementer/AR/Sider/Arbejdsmiljoeseminar-Odense.aspxArbejdsmiljøseminar - OdenseArbejdsmiljørepræsentanterne i GL inviteres til arbejdsmiljøseminar i Odense den 25. sep. 2013.
Arbejdsmiljøseminar 2015 - Den samarbejdende skolehttp://www.gl.org/arrangementer/AR/Sider/Arbejdsmiljoeseminar-2015-Den-samarbejdende-skole.aspxArbejdsmiljøseminar 2015 - Den samarbejdende skoleGL inviterer arbejdsmiljørepræsentanter og -ledere til et spændende seminar om skolens arbejdsmiljø, herunder APV, stress og konflikter.
Arbejdspladsvurderinghttp://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/psykisk/Sider/Trivsel.aspxArbejdspladsvurderingSkolen skal gennemføre en APV mindst hvert tredje år.
Bliv inspireret til at skabe attraktive arbejdspladserhttp://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/attraktive-arbejdspladserBliv inspireret til at skabe attraktive arbejdspladserGymnasiale arbejdspladser skal være attraktive. Derfor afsatte GL midler til at støtte en række skoleprojekter, der på forskellig vis har fokuseret på, hvordan man kan gøre arbejdspladsen mere attraktiv.
Den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse efterår 2012http://www.gl.org/arrangementer/AR/Sider/Denlovpligtigearbejdsmiljøuddannelseefterår2012.aspxDen lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse efterår 2012
Den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse forår 2013http://www.gl.org/arrangementer/AR/Sider/Denlovpligtigearbejdsmiljøuddannelseforår2013.aspxDen lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse forår 2013
Fysisk arbejdsmiljøhttp://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/Sider/Fysisk-arbejdsmiljø.aspxFysisk arbejdsmiljøHer tænkes primært på støj, lys og luft.
Fysisk og psykisk arbejdsmiljø ligestilles i lovenhttp://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/Sider/Fysisk_og_psykisk_arbejdsmiljø_ligestilles_.aspxFysisk og psykisk arbejdsmiljø ligestilles i lovenArbejdsmiljøloven omfatter nu både det fysiske og psykiske arbejdsmiljø.
Indretning af arbejdspladser på skolenhttp://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/attraktive-arbejdspladser/Sider/Arbejdspladser-på-skolen.aspxIndretning af arbejdspladser på skolenDe fysiske rammer kan have en positiv effekt på samarbejde og videndeling. Indretning skal tage højde for forskellige behov.
Indretning af arbejdspladser til lærerehttp://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/Sider/Indretning-af-arbejdspladser-til-laerere.aspxIndretning af arbejdspladser til lærereGode fysiske rammer er afgørende, når gymnasielærere skal levere undervisning af høj kvalitet. Bliv inspireret til indretning af arbejdspladsen.
Indsats på skolenhttp://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/psykisk/Sider/Indsats-på-skolen.aspxIndsats på skolenStress har store konsekvenser for den enkelte, for kollegerne og for skolens samlede økonomi. Forebyg bl.a. ved opfølgning på APV.
Kommunikér målrettethttp://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/attraktive-arbejdspladser/Sider/Kommunikation.aspxKommunikér målrettetFlere af de støttede projekter valgt at benytte sig af ved at fokusere på at skabe en god kommunikationsstruktur og -kultur.
Kompetenceudvikling i centrum på en attraktiv arbejdspladshttp://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/attraktive-arbejdspladser/Sider/Kompetenceudvikling.aspxKompetenceudvikling i centrum på en attraktiv arbejdspladsTo skoler forsøgt sig med at udarbejde en fælles kompetenceplan. Andre haft fokus på udvikling af ledertalenter.
Når møder stresserhttp://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/psykisk/Sider/Møder.aspxNår møder stresserNogle møder er gode og konstruktive, andre ville man bare ønske, man ikke havde deltaget i. Hvad er det for møder - og kan de undgås?
Opfølgnings-/Kombi - temadage af den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelsehttp://www.gl.org/arrangementer/AR/Sider/Opfølgnings-Kombi-temadageafdenlovpligtigearbejdsmiljøuddannelse.aspxOpfølgnings-/Kombi - temadage af den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse
Professionel kapital på gymnasieuddannelsernehttp://www.gl.org/uddannelse/professionel-kapitalProfessionel kapital på gymnasieuddannelserneGL tilbyder, at samtlige institutioner med gymnasiale uddannelser gratis kan afdække skolens professionelle kapital.
Psykisk arbejdsmiljøhttp://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/psykiskPsykisk arbejdsmiljøHer kan du læse om psykisk arbejdsmiljø
Rådgivning om psykisk arbejdsmiljøhttp://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/psykisk/Sider/Dusordning.aspxRådgivning om psykisk arbejdsmiljøSom medlem af GL har du mulighed for at tale med en konsulent, som har erfaring med rådgivning om psykiske arbejdsmiljøproblemer. Rådgivningen har mulighed for at tilbyde dig samtaler hos en psykolog.
Samarbejdsrelationer og social kapitalhttp://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/Sider/Social-og-professionel-kapital.aspxSamarbejdsrelationer og social kapitalEt godt samarbejde og en oplevelse af tillid og retfærdighed er hjørnestene på en god arbejdsplads.
Samarbejdsudvalgethttp://www.gl.org/uddannelse/institutioner/Sider/Samarbejdsudvalget.aspxSamarbejdsudvalgetEt velfungerende og løsningsorienteret samarbejde på den enkelte skole er afgørende for at skabe en god arbejdsplads med fokus på kerneopgaven.
Senior- og fratrædelsesordningerhttp://www.gl.org/loenogans/senior/Sider/Seniorordninger.aspxSenior- og fratrædelsesordningerLæs om senior- og fratrædelsesordninger
Skab gode forandringerhttp://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/Sider/Skab-gode-forandringer.aspxSkab gode forandringerDer sker kontinuerligt forandringer alle steder, men for at forandringen bliver vellykket, kræver den en god kommunikation før, under og efter, involvering af og støtte til medarbejderne.
Skoleregnskaber 2012http://www.gl.org/uddannelse/institutioner/skoleregnskaber/Sider/Skoleregnskaber_2012.aspxSkoleregnskaber 2012Skolernes regnskaber er offentliggjort, og GL's regnskabsanalyse viser, at der i 2012 er et overskud på 573 mio. kr. Dermed er der dokumentation for, at der ikke er behov for at lærerne skal løbe hurtigere, fordi de fik et løntillæg ved OK-forhandlingerne.
Stress - en guide til dig, der er blevet stressethttp://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/psykisk/Sider/Stress---en-guide-til-dig-der-er-blevet-stresset.aspxStress - en guide til dig, der er blevet stressetKontakt TR, arbejdsmiljørepræsentant, GL, psykolog eller din læge
Stress - et kollektivt problemhttp://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/psykisk/Sider/Stress.aspxStress - et kollektivt problemForebyg stress på skolen
Supplerende arbejdsmiljøuddannelsehttp://www.gl.org/arrangementer/AR/Sider/Supplerendearbejdsmiljøuddannelse.aspxSupplerende arbejdsmiljøuddannelse
Tag godt imod nye lærerehttp://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/attraktive-arbejdspladser/Sider/Nye-lærere.aspxTag godt imod nye lærereFlere af skoleprojekterne handlerom, hvordan man tager godt imod nye lærere, så de hurtigt falder til på skolen.
Tag hånd om stress, og skab bedre trivselhttp://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/attraktive-arbejdspladser/Sider/Balance-mellem-arbejde-og-fritid.aspxTag hånd om stress, og skab bedre trivselEn attraktiv arbejdsplads er én, hvor kollegaerne er opmærksomme på hinanden og taler åbent om problemerne, hvis ikke alle trives.
Teamsamarbejdehttp://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/psykisk/Sider/Teamsamarbejde.aspxTeamsamarbejdePublikationer om teamsamarbejde i de gymnasiale uddannelser.
Undersøgelse: Stress blandt gymnasielærere går ud over kvaliteten i undervisningenhttp://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/Sider/Stress-blandt-gymnasielaerere-undersoegelse-.aspxUndersøgelse: Stress blandt gymnasielærere går ud over kvaliteten i undervisningenFor eleverne er det afgørende, at lærernes stressniveau sænkes. Stressede lærere har i langt mindre grad mulighed for at holde kvalitetsniveauet højt.
Valg og anmeldelse af ny arbejdsmiljørepræsentanthttp://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/Sider/Valg_anmeldelse_AR.aspxValg og anmeldelse af ny arbejdsmiljørepræsentantAntallet af AR fastsættes af arbejdsgiver i samarbejde med de ansatte. Alle ansatte skal kunne komme i kontakt med deres arbejdsmiljørepræsentanter.
Vidensdeling, sparring og inddragelse på skolernehttp://www.gl.org/loenogans/arbejdsmiljoe/attraktive-arbejdspladser/Sider/Organisering-og-teamsamarbejde.aspxVidensdeling, sparring og inddragelse på skolerneFlere af skolerne har skabt nye teamstrukturer fx på tværs af fag. Andre har fokuseret på relationerne mellem ledelse og lærere.

Emner: Arbejdsmiljø
Interessent: Arbejdsmiljørepræsentant
Artikeltype: Oversigtsside
FOKUSOMRÅDER

 

 

GL om reformudspillethttp://sp2013.gl.org/uddannelse/udd.politik/Sider/GL-om-reformudspillet.aspx, http://sp2013.gl.org/uddannelse/udd.politik/Sider/GL-om-reformudspillet.aspxGL om reformudspilletGL håber på et bredt politisk forlig
Gymnasiereformen 2016http://sp2013.gl.org/uddannelse/udd.politik/Sider/Gymnasiereformen-2016.aspx, http://sp2013.gl.org/uddannelse/udd.politik/Sider/Gymnasiereformen-2016.aspxGymnasiereformen 2016Overblik over reformudspillet og GL's holdninger til det.
Er du blevet afskediget?http://sp2013.gl.org/loenogans/afskedigelse/Sider/default.aspx, http://sp2013.gl.org/loenogans/afskedigelse/Sider/default.aspxEr du blevet afskediget?Vejledning og tilbud til medlemmer, som bliver afskediget
Professionel kapitalhttp://sp2013.gl.org/uddannelse/professionel-kapital/Sider/Professionel-kapital-paa-gymnasieuddannelserne.aspx, http://sp2013.gl.org/uddannelse/professionel-kapital/Sider/Professionel-kapital-paa-gymnasieuddannelserne.aspxProfessionel kapitalEt værktøj til at skabe resultater
De faglige foreningerhttp://sp2013.gl.org/OmGL/Organisation/Sider/Fagligeforeninger.aspx, http://www.gl.org/OmGL/Organisation/Sider/Fagligeforeninger.aspxDe faglige foreningerFind din faglige forening
GL's debatindlæghttp://sp2013.gl.org/politik/debat/Sider/Hjem.aspx, http://gl.org/politik/debat/Sider/Hjem.aspxGL's debatindlægGL's politik og holdninger
Nedskæringer http://sp2013.gl.org/uddannelse/institutioner/Sider/Nedskaeringer-et-overblik.aspx, http://www.gl.org/uddannelse/institutioner/Sider/Nedskaeringer-et-overblik.aspxNedskæringer Få et overblik
Lønhttp://sp2013.gl.org/loenogans/loen/Sider/Hvadtjenerengymnasielaerer.aspx, http://gl.org/loenogans/loen/Sider/Hvadtjenerengymnasielaerer.aspxLønHvad tjener en gymnasielærer?