Pensionistarrangementer

​​​​​GL har et udvalg for pensionister, som bl.a. arrangerer en række medlemsarrangementer og studiekredse.

Her kan du se forårets arrangementer for 2018.
Nederst på siden finder du tilmeldingen​.

Der sendes mail ud på fredag den 9. marts med besked om, hvilket arrangement, som man er kommet med på.

Forårets arrangementer for 2018

 ​

Tirpitz 
Onsdag den 21. marts 2018 kl. 10.30 fra Fredericia

Fra Fredericia kører vi vestpå, og starter med at køre til restaurant Ho Bugt, hvor vi kl. 12.15 skal nyde en lækker buffet, sluttende med kaffe og kringle. (Øvrige drikkevare for egen regning).

Kl. 14.00 skal vi ud og se det spændende Tirpitz museum, der er tegnet af arkitekt Bjarne Ingels. Museet skærer sig ind i landskabet og skaber en sammenhæng mellem det naturskabte og det kunstigt konstruerede. I modsætning til den tunge og invasive cementblok, der udgjorde den originale artillerifæstning med navnet "Tirpitz", er den nye konstruktion åben og integreret i landskabet.

Vi starter med introduktion i bussen og har derefter tid på egen hånd til at gå på opdagelse i Museets udstillinger som "den skjulte vestkyst", "en hær af beton", "havets guld" samt særudstillinger

Det forventes at bussen vil være tilbage i Fredericia ca. Kl. 18.00

Arrangementet er gratis for GL's medlemmer. Ledsager skal betale 350 kr. Drikkevarer til frokost vil være for egen regning for alle deltagere.Kunsttur i det Østjyske

Onsdag 18. april 2018 kl. 9.00

Med en kyndig og erfaren kunstkender, Erik Meistrup, kører vi fra Århus til Randers, Hobro, Dronninglund og Aalborg.

Vi besøger Randers Kunstmuseum, Kunstetagerne i Hobro, Dronninglund Kunstcenter og Kunsthal Nord i Aalborg

Randers Kunstmuseum er stiftet 1887 og er den ældste sted vi besøger på denne tur. Museets samling af fortrinsvis dansk kunst fra 1790 til i dag er enestående og den vigtigste uden for Statens Museum for Kunst. Her er både ældre mesterværker og eksperimenterende samtidskunst.  Museet er samtidig specialmuseum for dadaisten Sven Dalsgaard, der var fra Randers.

Fra Randers kører vi til Hobro, hvor vi ser Kunstetagerne. Her har man siden 1970 systematisk erhvervet værker af hen ved 40 af Danmarks førende kunstnere. Vi ser bl.a. På en specialudstilling om tegning som kunstform.

Vi får frokost i frokost i Hobro (drikkevarer for egen regning).

Efter frokosten kører vi til Dronninglund Kunstcenter, som ligger i en smuk og karakteristisk bygning på 1200 kvadratmeter, som blev opført i 1977 med henblik på at skabe et udstillingssted for nutidskunst. Huset vakte dengang som nu betydelig opsigt og blev sammenlignet med operahuset i Sydney på grund af de særlige gavlpartier med lysindfald. Centeret er placeret meget naturskønt vest for Dronninglund og ret nær Dronninglund Slot. Vi får en rundvisning i en spcialudstilling af moderne pop-glaskunst.

Det sidste mål bliver Kunsthal Nord i Aalborg. Kunsthal NORD, som har eksisteret siden 2009, er et center for samtidskunst centralt placeret i et post-industrielt kraftvarmeværk i centrum af Aalborg. 

Det er Kunsthal Nords formål at udstille og formidle eksperimenterende nutidig dansk og international billedkunst med fokus på høj kvalitet og med en særlig forpligtelse for den regionale kunstscene. Kunsthallen har som en særlig opgave at bringe den helt nye, uprøvede kunst til regionen og være en aktiv, nyskabende og kritisk medspiller på scenen for samtidskunst. 

Vi kører sydpå ca. kl. 17. Der er mulighed for at stige af i Randers.

Det er lykkedes at få Erik Meistrup til at ledsage os på hele turen. Erik Meistrup har i mere end 20 år har fungeret som kunstkritiker for forskellige tidsskrifter bl.a. i Kunstavisen og skrevet bøger og kataloger om kunstnere og kunstneriske emner. Har i mange år været udstillingsrådgiver for først Dronninglund Kunstcenter og de seneste snart 10 år Struer Kommunes Kunstcenter Gimsinghoved. Sideløbende har han også arbejdet med tilrettelæggelse af tv-programmer om kunst og kultur som bl.a. direktør for et mediecenter.

Ved tilmelding skal man angive i bemærkningsfeltet, om man tager med fra Århus eller fra Randers kunstmuseum.

Arrangementet er gratis for GL's medlemmer. Ledsager skal betale 300 kr. Drikkevarer til frokost vil være for egen regning for alle deltagere.


 

Nordhavn - oplev fremtidens bydel
onsdag den 30. eller torsdag den 31. maj 2018 kl. 10.00

I mere en 100 år var det store, forblæste nordhavnsområde indhegnet og utilgængeligt for alle andre end havnens ansatte.

I år er det 5 år siden, at man for alvor gik i gang med første etape af det nye Nordhavn - og hvilken forvandling!

Området tæller allerede nu en hel perlerække af nyskabende dansk arkitektur: Lüders P-hus, Portland Towers, Sandkaj, Frihavnstårnet, FN-byen og ikke mindst DLG-siloen "HVA-DRIKKER-MØLR", der nu hedder 'The Silo', og rummer Danmarks vildeste skybar - med 360' panoramavue.

Så kom med på en rask gåtur i byens nye kvarter ved vandet. Hils på Bjørn Nørgaards Tumlinger, hør om Nordhavnens nyeste perle; Copenhagen International School (CIS) og få hele området sat i perspektiv med et smut forbi det gamle Svanemølleværk og Paustian hus fra 1987 af Jørn Utzon. 

Fordøj til slut de mange indtryk med en let frokostanretning i Restaurant Silos skybar i 62 m højde.

Vores guide på turen vil være Frederik Lindskov, billedkunstner og cand.mag. i filosofi og kunsthistorie. Frederik får arkitektur og byudvikling til at gå op i en højere enhed.

Turen (ca. 4 km) foregår udendørs og egner sig ikke for gangbesværede.

Arrangementet er gratis for GL's medlemmer. Ledsager skal betale 300 kr. Drikkevarer til frokost vil være for egen regning for alle deltagere.

 


 

Heldagstur til Lejre - Skjoldungernes Land
Onsdag den 13. juni 2018 kl. 10.00 fra Roskilde Station

Heldagstur til det Lejre, hvor adskillige århundreders danmarkshistorien er meget nærværende i et smukt landskab, som er en del af Danmarks seneste nationalpark - Skjoldungernes Land.

Busturen går ad Danmarks længste allè til Ledreborg, hvor vi går en tur med slottets guider rundt om et af Danmarks smukkeste slotte.

Der er frokost på gourmetrestauranten Herthadalen, der ligger i nærheden af Ledreborg. Hele området omkring Lejre indgår nu i den nye nationalpark, Skjoldungernes Land. Restaurant Herthadalen har forberedt en frokost til os baseret på lokale råvarer fra Nationalparkens område.

Efter frokost vil de, der magter det, blive inviteret med på en vandretur gennem Herthadalen og ad den gamle hovvej til Gl. Lejre landsby, en tur på ca. 2 km. De, der ikke ønsker at deltage i fodturen, vil blive kørt med bussen direkte til Gl. Lejre

I Iandsbyen Gl. Lejre ligger Lejre Museum. Museets udstilling blev nyopstillet for to år siden og fortæller nu udelukkende om de mange fund fra de sidste 30 års store udgravninger. Der er guld og sølv, der er Odinfiguren fra 900-tallet, og mere epokegørende er det, at  sagnene og fortællingerne om Lejre som et gammelt kongesæde, der eksisterede i 500 år, er blevet bekræftet af fundene af 5 store kongehaller fra perioden 500 - 1000.

Gl. Lejre er dermed blevet til en seværdighed på lige fod med Jelling. Som de siger lokalt: " Det kan godt være, at Danmark blev døbt i Jelling, men så blev det i det mindste undfanget i Lejre!"

Museet ligger midt i det imponerende landskab, hvor monumenterne om Lejres store fortid stadig kan ses tæt ved museet.

Efter besøget i museet og vandring i landskabet omkring museet, drikker vi kaffe i en anden af Gl. Lejres seværdigheder - et mere ydmygt sted -  trods det imponerende navn: Gl. Kongsgård. Gården er nu et lille frilandsmuseum indrettet i stuelængen til en tidligere fæstegård under Ledreborg, huset går tilbage til 1740erne. En gruppe frivillige holder haven, serverer kaffe og hjemmebagt kage og fortæller om stedets historie. Der slutter vores tur. Bussen vil derefter bringe jer tilbage til Roskilde kl. ca. 16.10

Guide: Hans Jørgen L. Larsen, Lejre Museumsforening.

Arrangementet er gratis for GL's medlemmer. Ledsager skal betale 375 kr. Drikkevarer til frokost vil være for egen regning for alle deltagere.

 


​​

Ø-tur i Det sydfynske Øhav med ophold på Drejø
Torsdag den 14. juni 2018 kl. 9.45 - ca. 18.00

Der vil være busafgang Odense Banegård til Svenborg Havn.

Drejø ligger i Det sydfynske Øhav, vest for Tåsinge. Øen har 69 indbyggere og er  ca.  5 km lang og 2 km bred. Den har et rigt dyreliv og er kendt for sine hvide dådyr. Tidligere var den beboet af bønder og fiskere. Nu er hovederhvervet nok turisme. Der er købmand, kro, bibliotek, lokalarkiv og kirke. Kirken blev opført af øens 13 gårdmænd i 1535 efter kongelig bevilling. Den har skib af kampesten, men er nu overpudset med cement efter udvidelse i 1600-tallet og hovedrestaurering i 1875. For de interesserede kan det nævnes, at en lokal maler har forlystet sig med at male en nøgen kvinde på den kalkede væg inde i kirketårnet.

Drejø By blev hærget af en voldsom ildebrand Sct. Hans Aften 1942; mange af indbyggerne var på havet, og slukningsmateriel var længe undervejs fra Svendborg, så det meste af byen brændte ned. Efter genopbygningen har byen dog bevaret sin oprindelige stjerneform.

Der er ankomst til Odense Banegår ca. kl. 18.00.

Arrangementet er gratis for GL's medlemmer. Ledsager skal betale 350 kr. Drikkevarer til frokost vil være for egen regning for alle deltagere.

 ​

Tilmeldingsfristen er udløbet. Hvis du tilmelder dig et af arrangementerne kommer du på venteliste.

 

Du er først sikret en plads, når du har modtaget en bekræftelse fra GL's sekretariat.

Vi vil i videst mulig omfang prøve at efterkomme alles ønsker, men kan ikke garantere, at man kommer med på et arrangement selv om det er valgt som første prioritet, idet det vil afhænge af antallet af tilmeldinger. Der kan vælges maks. 4 arrangementer, men man er højest sikret deltagelse i 1 arrangement.

​Tilmelding

Arrangement 1. prioritet


Arrangement 2. prioritet


Arrangement 3. prioritet


Arrangement 4. prioritet


Navn


E-mail


Adresse


Postnummer


By


Telefon


Evt. ledsager (navn)


Bemærkninger


Emner:  
Interessent:  
Artikeltype: